Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς τα χαμένα εδάφη… ο Putin θα δοκιμάσει το ΝΑΤΟ

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς τα χαμένα εδάφη… ο Putin θα δοκιμάσει το ΝΑΤΟ
Ο Putin θα χρειαστεί μόνο να προωθήσει τα στρατεύματά του λίγα μέτρα στο μέτωπο, προκειμένου να δοκιμαστεί η δύναμη του ΝΑΤΟ», υποστηρίζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung
Η πρόταση του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen να δεχτεί την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ χωρίς τα χαμένα εδάφη θα επιτρέψει στον Ρώσο πρόεδρο Putin να δοκιμάσει τη δύναμη της συμμαχίας, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Ένα τέτοιο βήμα θα ισοδυναμούσε με άμεση είσοδο του ΝΑΤΟ στον πόλεμο, αφού η συμμαχία διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί κάθε εκατοστό της επικράτειάς της.
Ο Putin θα χρειαστεί μόνο να προωθήσει τα στρατεύματά του λίγα μέτρα στο μέτωπο, προκειμένου να δοκιμαστεί η δύναμη του ΝΑΤΟ», υποστηρίζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Η Γερμανική εφημερίδα πρόσθεσε ότι, εκτός από τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία, ένα τέτοιο βήμα θα σήμαινε ντε φάκτο αναγνώριση των νέων εδαφών της Ρωσίας.
Μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου, η Ουκρανία δεν έλαβε πρόσκληση και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, τόνισε ότι αυτό το θέμα θα ατονήσει εάν η Ουκρανία δεν κερδίσει την Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης