Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Άδεια τα εκθεσιακά περίπτερα των κατασκευαστών όπλων στην έκθεση του Dubai

Ισραήλ: Άδεια τα εκθεσιακά περίπτερα των κατασκευαστών όπλων στην έκθεση του Dubai
Άδεια τα εκθεσιακά περίπτερα των ισραηλινών κατασκευαστών όπλων Israel Aerospace Industries (IAI) και Rafael Advanced Defense Systems
Τα εκθεσιακά περίπτερα των ισραηλινών κατασκευαστών όπλων Israel Aerospace Industries (IAI) και Rafael Advanced Defense Systems ήταν άδεια κατά την έναρξη της εναρκτήριας ημέρας της εβδομαδιαίας αεροπορικής έκθεσης του Ντουμπάι τη Δευτέρα, εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Hamas στη Γάζα.
Οι ισραηλινές εταιρείες συμμετέχουν επίσημα σε συνέδρια και εκθέσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μόλις από το 2020, όταν η αραβική δύναμη του Κόλπου δημιούργησε δεσμούς με το Ισραήλ.
Δεν ήταν σαφές γιατί τα περίπτερα της IAI και της Rafael ήταν άδεια, σημειώνει το Reuters.
Την ίδια ώρα, το εκθεσιακό περίπτερο της τοπικά καταχωριμένης εταιρείας της ισραηλινής εταιρείας Elbit Systems ήταν επανδρωμένο.
Η Elbit Systems δημιούργησε την εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στα ΗΑΕ το 2021, με δηλωμένο στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμης συνεργασίας με τον στρατό των ΗΑΕ.
Η μητρική της εταιρεία έχει δηλώσει τις τελευταίες εβδομάδες δημοσίως την υποστήριξή της προς το Ισραήλ και τον ισραηλινό στρατό.

Οργή στον Αραβικό κόσμο

Ο αυξανόμενος απολογισμός των νεκρών από την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα -που εξαπολύθηκε σε αντίποινα για τις διασυνοριακές επιθέσεις στις 7 Οκτωβρίου από την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Hamas που κυβερνά τον θύλακα- έχει προκαλέσει οργή στις αραβικές πρωτεύουσες.
Αραβικές και μουσουλμανικές χώρες ζήτησαν να σταματήσουν οι πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ σε έκτακτη κοινή συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙC).
Στη συνάντηση συμμετείχε ο αντιπρόεδρος των ΗΑΕ σεΐχης Mansour bin Zayed Al Nahyan, αδελφός του προέδρου των Εμιράτων σεΐχη Mohamed.
Τα ΗΑΕ έγιναν το πιο εξέχον αραβικό έθνος που εγκαθίδρυσε διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ μέσα σε 30 χρόνια στο πλαίσιο της συμφωνίας του Αβραάμ που μεσολάβησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες το 2020.
Η συμφωνία άνοιξε τον δρόμο για άλλα αραβικά κράτη να οικοδομήσουν δεσμούς με το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης