Τελευταία Νέα
Διεθνή

Con Coughlin (King's College, Telegraph ): Η Δύση θα συνθηκολογήσει στην Γάζα και θα αποδεχθεί διχοτόμηση Ουκρανίας

Con Coughlin (King's College, Telegraph ): Η Δύση θα συνθηκολογήσει στην Γάζα και θα αποδεχθεί διχοτόμηση Ουκρανίας
Σύμφωνα με τον Coughlin, οι πολιτικοί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι ήδη έτοιμοι να «προδώσουν την Ουκρανία», λόγω της αποτυχίας των εχθροπραξιών
Οι δυτικοί ηγέτες είναι έτοιμοι να συνθηκολογήσουν στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ουκρανία, συμφωνώντας στη διχοτόμηση της Ουκρανίας και στην απώλεια εδαφών, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Con Coughlin ανώτερος επισκέπτης καθηγητής στο King's College του Λονδίνου και επικεφαλής αρθρογράφος διεθνών σχέσεων στη βρετανική εφημερίδα Telegraph.
«Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικής φύσης, αλλά μοιράζονται μια σειρά από εντυπωσιακές ομοιότητες, μεταξύ άλλων την προθυμία πολλών δυτικών ηγετών να συνθηκολογήσουν».
Σύμφωνα με τον Coughlin, οι πολιτικοί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι ήδη έτοιμοι να «προδώσουν την Ουκρανία», λόγω της αποτυχίας των εχθροπραξιών.
«Στην Γερμανία, για παράδειγμα, η κυρίαρχη πολιτική θέση φαίνεται να είναι ότι η Ουκρανία πρέπει να χωριστεί στα δύο: τα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη στα ανατολικά να παραδοθούν επίσημα στη Ρωσία και να επιτραπεί στην υπόλοιπη χώρα να πραγματοποιήσει το σχέδιο ένταξης στην ΕΕ».
Σύμφωνα με τον Coughlin, ο ίδιος τρόπος σκέψης υιοθετείται όλο και περισσότερο στην Ουάσιγκτον και το Παρίσι και η επιθυμία να «τερματιστεί» η σύγκρουση στην Ουκρανία αυξάνεται καθώς η κρίση στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται.
«Οι δυτικοί ηγέτες δεν φαίνεται να έχουν πλέον την ικανότητα να αντιμετωπίσουν περισσότερες από μία διεθνείς κρίσεις τη φορά», παραδέχτηκε ο Con Coughlin. ανώτερος επισκέπτης καθηγητής στο King's College του Λονδίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης