Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαβουλεύσεις ΗΠΑ με Κατάρ για την απελευθέρωση ομήρων και την απομάκρυνση τραυματιών από τη Γάζα

Διαβουλεύσεις ΗΠΑ με Κατάρ για την απελευθέρωση ομήρων και την απομάκρυνση τραυματιών από τη Γάζα
Ποιες προϋποθέσεις θέτουν για τη μεσολάβησή τους Κατάρ και Αίγυπτος
Τηλεφωνικές επικοινωνίες με αξιωματούχους του Κατάρ είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 με αντικείμενο την κατάσταση στη Γάζα.
Με τον Εμίρη του Κατάρ επικοινώνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και δύο ηγέτες «εξέτασαν τις τελευταίες εξελίξεις στην κατάσταση στη Γάζα και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Amiri Diwan.
«Ο Εμίρης τόνισε στον Biden την αναγκαιότητα άμεσης κατάπαυσης του πυρός, διακοπής της αιματοχυσίας, προστασίας των αμάχων στη Γάζα και το μόνιμο άνοιγμα του περάσματος της Rafah για να διασφαλιστεί η ροή της βοήθειας και η απομάκρυνση τραυματιών», ανέφερε.
Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken μίλησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ Mohammed bin Abdulrahman Al Thani για να συζητήσουν τις προσπάθειες απομάκρυνσης βαριά τραυματισμένων από τη Γάζα, την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο έδαφος και την απελευθέρωση των ομήρων.
Να σημειωθεί ότι Κατάρ και η Αίγυπτος απαιτούν εγγυήσεις για την επιστροφή των εκτοπισμένων αμάχων στη βόρεια Γάζα ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία στη οποία προτίθενται να μεσολαβήσουν, ανέφεραν αιγυπτιακές πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης