Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Πιέσεις στις ΗΠΑ για να σταματήσει το Ισραήλ τις σφαγές στη Γάζα – Η Hamas είναι κόμμα που κέρδισε εκλογές

Erdogan: Πιέσεις στις ΗΠΑ για να σταματήσει το Ισραήλ τις σφαγές στη Γάζα – Η Hamas είναι κόμμα που κέρδισε εκλογές
«Θα πρέπει να συζητήσουμε με την Αίγυπτο και τις χώρες του Κόλπου και να ασκήσουμε πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Τούρκος πρόεδρος
Να ασκηθούν πιέσεις στις ΗΠΑ προκειμένου να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα ζητεί ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κάποια συμφωνία εφόσον η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί παλαιστινιακό έδαφος αυτόν τον θύλακα.
«Θα πρέπει να συζητήσουμε με την Αίγυπτο και τις χώρες του Κόλπου και να ασκήσουμε πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Erdogan μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους μέσα στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψε από τη σύνοδο κορυφής των αραβικών και μουσουλμανικών χωρών που διεξήχθη το Σάββατο στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
«Οι ΗΠΑ θα έπρεπε να εντείνουν την πίεση στο Ισραήλ. Η Δύση θα έπρεπε να εντείνει την πίεσή της στο Ισραήλ. Είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να επιτύχουμε μια κατάπαυση του πυρός. Η σημαντικότερη χώρα που πρέπει να εμπλακεί είναι οι ΗΠΑ, που ασκεί επιρροή στο Ισραήλ», υπογράμμισε ο Erdogan.
Ο Τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε πάντως ότι δεν σκοπεύει να επικοινωνήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του, Joe Biden.

H Hamas είναι πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές στην Παλαιστίνη

«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον Biden εάν θεωρεί τη Γάζα ως γη των εποίκων ή του Ισραήλ και όχι ως έδαφος του παλαιστινιακού λαού», είπε.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει ακριβώς το ίδιο με το Ισραήλ όσον αφορά τη Hamas.
Αλλά εμείς δεν σκεφτόμαστε σαν αυτούς.
Θεωρώ τη Hamas πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές στην Παλαιστίνη.
Δεν βλέπω τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο όπως αυτοί», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης