Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αίγυπτος ενημέρωσε το Ισραήλ για την πρόθεση της Hamas να απελευθερώσει ομήρους

Η Αίγυπτος ενημέρωσε το Ισραήλ για την πρόθεση της Hamas να απελευθερώσει ομήρους
Σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya, το Ισραήλ αρνήθηκε να κηρύξει οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός ή να προμηθεύσει καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας έως ότου η Hamas απελευθερώσει την πρώτη ομάδα ομήρων
Η Αίγυπτος ενημέρωσε το Ισραήλ ότι η Hamas σκοπεύει να απελευθερώσει αρκετούς ομήρους τις επόμενες ημέρες, μετέδωσε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 το τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya, επικαλούμενο πηγές στην παλαιστινιακή οργάνωση.
Σύμφωνα με τις πηγές, το Ισραήλ αρνήθηκε να κηρύξει οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός ή να προμηθεύσει καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας έως ότου η Hamas απελευθερώσει την πρώτη ομάδα ομήρων.
Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες  ενώ φαίνεται ότι λαμβάνουν χώρα πυρετώδεις διαβουλεύσεις.
Το Reuters ανέφερε νωρίτερα την ημέρα, επικαλούμενο έναν ανώνυμο Παλαιστίνιο αξιωματούχο, ότι η Hamas ανέστειλε τις συνομιλίες για την απελευθέρωση ομήρων μετά τις ενέργειες του Ισραήλ εναντίον του νοσοκομείου Al-Shifa στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.
Το τηλεοπτικό κανάλι Al Hadath ανέφερε στις 1 Νοεμβρίου ότι επετεύχθη συμφωνία για την ανταλλαγή Παλαιστινίων γυναικών και εφήβων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακςέ με 100 γυναίκες και παιδιά που κρατούνται όμηροι από το ριζοσπαστικό κίνημα της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.
Το NBC News ανέφερε νωρίτερα την Κυριακή (12/11), επικαλούμενο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης, ότι η Hamas και το Ισραήλ συζητούν πιθανή απελευθέρωση 80 ομήρων εάν το Ισραήλ απελευθερώσει Παλαιστίνιες γυναίκες και εφήβους που κρατούνται στις φυλακές του.
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν στις συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Κατάρ για την απελευθέρωση ομήρων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης