Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Εμπρηστική πρόταση από 60 βουλευτές να χαρακτηριστούν τρομοκρατική οργάνωση οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν

Βρετανία: Εμπρηστική πρόταση από 60 βουλευτές να χαρακτηριστούν τρομοκρατική οργάνωση οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν
Τι επισημαίνεται στην επιστολή που απέστειλαν προς τον Πρωθυπουργό Rishi Sunak
Βρετανοί βουλευτές και μέλη της Άνω Bουλής κάλεσαν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2023 την κυβέρνηση να κηρύξει το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ως τρομοκρατική οργάνωση, επισημαίνοντας ότι θα ήταν ένα βήμα προς την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή.
Η απαγόρευση των Φρουρών ως τρομοκρατικής ομάδας θα σήμαινε ότι θα γινόταν ποινικό αδίκημα στη Βρετανία να ανήκεις στην ομάδα, να παρακολουθείς τις συνεδριάσεις της ή να φέρεις το λογότυπό της δημόσια. Το IRGC υπόκειται ήδη σε βρετανικές κυρώσεις.
Σε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Rishi Sunak, περισσότεροι από 60 ηγέτες από την κάτω βουλή και μέλη της Βουλής των Λόρδων δήλωσαν ότι «δεδομένων των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, είναι τώρα πιο επείγον από ποτέ να απαγορευτεί η ισλαμική οργάνωση».
«Καλούμε την κυβέρνησή μας να αναγνωρίσει τον επείγοντα χαρακτήρα της απαγόρευσης των Φρουρών της Επανάστασης ως τρομοκρατικής οργάνωσης και να προχωρήσει σε αυτό.
Μια τέτοια απόφαση θα αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα προς την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δικαιοσύνη στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής», αναφέρεται στην επιστολή , υπογεγραμμένη από Συντηρητικούς βουλευτές όπως ο Iain Duncan Smith, ο David Davis και ο David Jones.
Τον Ιανουάριο, ο τότε υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Βρετανία εξετάζει ενεργά το ενδεχόμενο να χαρακτηρίσουν τους Φρουρούς ως τρομοκρατική οργάνωση, αλλά δεν είχε καταλήξει σε οριστική απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης