Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Hamas αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους - Netanyahu: Δεν δίνουμε ασυλία σε τρομοκράτες, θα χτυπάμε τα νοσοκομεία

Η Hamas αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους - Netanyahu:  Δεν δίνουμε  ασυλία σε τρομοκράτες, θα χτυπάμε τα νοσοκομεία
«Προφανώς πορευόμαστε προσεκτικά όταν πρόκειται για νοσοκομείο, αλλά επίσης δεν πρόκειται να δώσουμε ασυλία στους τρομοκράτες», δήλωσε ο Benjamin Netanyahu
Η Hamas ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους εξαιτίας της επίθεσης των ισραηλινών δυνάμεων στο νοσοκομείο Al Shifa, δήλωσε στο Reuters το Σάββατο 12 Νοεμβρίου Παλαιστίνιος αξιωματούχος
Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη δώσει τη συγκατάθεσή του στις έμμεσες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τη Hamas στο Κατάρ, για την απελευθέρωση κρατουμένων (κυρίως γυναικών κρατουμένων) με αντάλλαγμα τους Ισραηλινούς απαχθέντες.
Ωστόσο, ισραηλινοί ανώτεροι αξιωματούχοι δεν απέκλεισαν τις τελευταίες ημέρες το ενδεχόμενο το Ισραήλ να προχωρήσει στην απελευθέρωσή τους ως μέρος της συμφωνίας.
Η ανακοίνωση του Ισραήλ για ανθρωπιστικές εκεχειρίες ήταν το πρώτο βήμα στη διαδικασία.
Το Ισραήλ γνωρίζει ότι η Hamas θέλει να απαλλαγεί από δεκάδες γυναίκες και παιδιά (και ίσως όλους τους αμάχους που κρατά), αλλά αυτό το μέρος της συμφωνίας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.
Το Ισραήλ, θεωρητικά, υποτίθεται ότι θα μεταφέρει κρατούμενους, καύσιμα και πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια.
Ένας υψηλόβαθμος αξθωματούχος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε στο NBC News ότι υπάρχει ένα πιθανό πρόγραμμα ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ισραήλ και Hamas, σε αντάλλαγμα για τους Ισραηλινούς ομήρους. Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο, η συμφωνία περιλαμβάνει την απελευθέρωση 80 απαχθέντων γυναικών και παιδιών στη Λωρίδα, σε αντάλλαγμα για τις Παλαιστίνιες γυναίκες και τους εφήβους που φυλακίζονται στο Ισραήλ, και ότι εξετάζονται άλλες επιλογές.

Netanyahu: Δεν δίνουμε άσυλο σε τρομοκράτες

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι «προφανώς πορευόμαστε προσεκτικά όταν πρόκειται για νοσοκομείο, αλλά επίσης δεν πρόκειται να δώσουμε ασυλία στους τρομοκράτες».
Είπε επίσης ότι «Bοηθάμε [τους πολίτες] δημιουργώντας ασφαλείς χώρους.
Έτσι έχουμε ορίσει διαδρομές προς μια ασφαλή ζώνη, νότια της πόλης της Γάζας, όπου δεν υπάρχουν μάχες.
Τους λέμε να προχωρήσουν, να προχωρήσουν.
Σήμερα. Εμείς θέλουν όλοι οι άμαχοι να απομακρυνθούν από τη ζημιά και η Hamas κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να τους κρατήσει σε κίνδυνο».
«100 περίπου ασθενείς έχουν ήδη εκκενωθεί», πρόσθεσε.
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN για το θέμα των ομήρων: «Υπάρχουν ενεργές εντατικές διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη στο Ισραήλ και στο Κατάρ, και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.
Η Αίγυπτος και άλλες χώρες συμμετέχουν επίσης.
Και ο στόχος εδώ είναι να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε την ασφαλή επιστροφή όλων των ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης