Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες ανταλλαγές πυρών Ισραήλ - Hezbollah στα σύνορα με το Λίβανο - Ισραηλινό πλήγμα και στο συριακό Γκολάν

Νέες ανταλλαγές πυρών Ισραήλ - Hezbollah στα σύνορα με το Λίβανο - Ισραηλινό πλήγμα και στο συριακό Γκολάν
Την προηγούμενη μέρα ο ηγέτης του σιιτικού κινήματος, Hassan Nasrallah είχε ανακοινώσει ότι η οργάνωση θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις της εναντίον του Ισραήλ.
Μαχητές εκτόξευσαν αντιαρματικούς πυραύλους κοντά στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου και έπληξαν αμάχους, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας πως ανταποδίδει με πυρά πυροβολικού.
Εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας ασθενοφόρων δήλωσε στο κανάλι N12 News πως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και πως τρεις έως πέντε άλλοι έχουν τραυματιστεί πιο ελαφρά. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν αυτοκίνητα να καίγονται σε δρόμο κοντά σε ανοιχτή περιοχή.
Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής 12/11 ο ισραηλινός στρατός είχε εξάλλου ανακοινώσει πως έπληξε «τρομοκρατικές υποδομές» στη Συρία με μαχητικά αεροσκάφη, σε αντίποινα για πυρά από το έδαφος της χώρας αυτής προς το τμήμα των υψίπεδων του Γκολάν.
Οι επιθέσεις κατά του Ισραήλ, τόσο από τα εδάφη του Λιβάνου όσο και της Συρίας γίνονται από τη Hezbollah που έχει βάσεις και στις δύο αυτές χώρες. 
Η ανταλλαγή πυρών μεταξύ Hezbollah και Ισραήλ στο νότιο Λίβανο είναι καθημερινότητα από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Hamas.
Πάνω από 90 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη λιβανέζικη πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, κυρίως μαχητές της Hezbollah, αλλά και άμαχοι και τουλάχιστον ένας δημοσιογράφος.
Στην ισραηλινή πλευρά, γίνεται λόγους για οκτώ νεκρούς, έξι στρατιωτικούς και δυο άμαχους.
Το Σάββατο 12/11 ο ηγέτης του σιιτικού κινήματος, Hassan Nasrallah είχε ανακοινώσει ότι η οργάνωση θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις της εναντίον του Ισραήλ.
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant από την πλευρά του προειδοποίησε τη Hezbollah να μην «παίζει με τη φωτιά», διαμηνύοντας πως η Βηρυτός μπορεί να έχει την ίδια τύχη με τη Γάζα αν η Hezbollah σύρει τον Λίβανο σε πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης