Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για νέα «Νάκμπα» και κατοχή της Γάζας μιλούν υπουργοί του Ισραήλ

Για νέα «Νάκμπα» και κατοχή της Γάζας μιλούν υπουργοί του Ισραήλ
Υπέρ της κατοχής της Γάζας τάχθηκε ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ben Gvir
Σχετικά Άρθρα
Ο Ισραηλινός υπουργός Γεωργίας Avi Dichter, επαληθεύοντας τις καταγγελίες των Παλαιστινίων που από εβδομάδες λένε ότι ο ισραηλινός στρατός χτυπά συνειδητά τα νοσοκομεία και τους προσφυγικούς καταυλισμούς όπου βρίσκουν καταφύγιο οι άμαχοι, με στόχο να υποχρεώσει σε έξοδο το σύνολο του παλαιστιανού πληθυσμού της Γάζας, χαρακτήρισε τις εκκενώσεις «Νάκμπα της Γάζας» - μια παραπομπή στη μαζική αποχώρηση των Παλαιστινίων από τα εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ το 1948.
«Επιχειρησιακά δεν υπάρχει τρόπος να διεξαχθεί πόλεμος με τον τρόπο που τον θέλουν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις εντός των εδαφών της Γάζας, χωρίς την εκκένωση του πληθυσμού», είπε ο Dichter.
«Δεν ξέρω πώς θα τελειώσει».
Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir από την πλευρά του δήλωσε πως η Γάζα πρέπει να τεθεί υπό ισραηλινή κατοχή, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
«Αυτό που χρειάζεται εδώ είναι μια κατοχή», είπε ο υπουργός στην ραδιοφωνική αρχή του Ισραήλ.
Το Ισραήλ απέσυρε τους παράνομους οικισμούς από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005.
«Όταν έχεις παρουσία στο έδαφος, έχεις τον έλεγχο, είσαι ο ιδιοκτήτης», φέρεται να είπε ο Itamar Ben Gvir.
Τα σχόλια αυτά έρχονται εν μέσω αντικρουόμενων φωνών για το τι σκοπεύει να κάνει το Ισραήλ όσον αφορά τη διακυβέρνηση στη Γάζα μόλις τελειώσει ο πόλεμος.
Πάντως ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έχει απορρίψει την πρόταση των ΗΠΑ να δοθεί στην Παλαιστινιακή Αρχή η διακυβέρνηση της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου - ενδεχόμενο που απέρριψε κι ο πρόεδρός της Mahmoud Abbas, ει μη μόνον αν συνδεθεί με μια συνολική πολιτική λύση που θα περιλαμβάνει τη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Γάζα, στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης