Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλάζει την ισορροπία ισχύος η πώληση του ισραηλινού αντιπυραυλικού David's Sling, αξίας 317 εκατ. ευρώ, στη Φινλανδία

Αλλάζει την ισορροπία ισχύος η πώληση του ισραηλινού αντιπυραυλικού David's Sling, αξίας 317 εκατ. ευρώ, στη Φινλανδία
Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 2 Αυγούστου ότι οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας που αναπτύχθηκε από τον κατασκευαστή συστημάτων άμυνας του Ισραήλ Rafael από κοινού με Αμερικανούς ειδικούς στη Φινλανδία
Το Ισραήλ πούλησε για 317 εκατ. ευρώ το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας David's Sling στη Φινλανδία, μια συμφωνία που η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας του Εβραϊκού Κράτους χαρακτήρισε ιστορική!
Την ανακοίνωση έκανε την Κυριακή το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.
"Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Eyal Zamir υπέγραψε συμφωνία για την πώληση του συστήματος David's Sling στη Φινλανδία.

Η συμφωνία εκτιμάται στα 317 εκατομμύρια ευρώ", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας στο Τελ Αβίβ με τη συμμετοχή της Φινλανδής πρέσβεως Nina Nordstrom, ανέφερε.
Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 2 Αυγούστου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν την πώληση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας David's Sling που αναπτύχθηκε από τον κατασκευαστή συστημάτων άμυνας του Ισραήλ Rafael από κοινού με Αμερικανούς ειδικούς στη Φινλανδία.

Το γραφείο Τύπου του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας είπε τότε ότι η τροποποίηση του David's Sling για παράδοση στη Φινλανδία θα οριστικοποιηθεί με τη συμμετοχή Φινλανδών ειδικών και θα ενσωματωθεί στο σύστημα διοίκησης και ελέγχου των στρατευμάτων της Φινλανδίας.
Το David’s Sling (Magic Wand) έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει πυραύλους σε μικρή και μεσαία εμβέλεια. Μαζί με αυτό, ο ισραηλινός εναέριος χώρος υπερασπίζεται το σύστημα αεράμυνας Iron Dome που έχει σχεδιαστεί για την αναχαίτιση πυραύλων μικρού βεληνεκούς και η αντιπυραυλική αμυντική ασπίδα Hetz (Arrow) που προορίζεται να χτυπήσει βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης