Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος κλονίζει τους Ουκρανούς - To NATO «προτείνει» ένταξη χωρίς τα χαμένα εδάφη – Ουκρανός στρατηγός: Άχρηστα τα όπλα της Δύσης

Τρόμος κλονίζει τους Ουκρανούς - To NATO «προτείνει» ένταξη χωρίς τα χαμένα εδάφη – Ουκρανός στρατηγός: Άχρηστα τα όπλα της Δύσης
Το ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα η ύαινα ο Anders Fogh Rasmussen πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πρότεινε να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ χωρίς τα χαμένα εδάφη… - Εν τω μεταξύ στις ΗΠΑ κατατέθηκε πλάνο χρηματοδοτήσεων αλλά δεν περιλαμβάνεται η Ουκρανία η οποία βρίσκεται σε δραματική κατάσταση…
(upd 28) Η Ουκρανία έχει τελειώσει καταγράφοντας, 400.000 νεκρούς και τραυματίες, καταστροφή της οικονομίας, υπερχρεωμένη χώρα, βιβλική καταστροφή από τους βομβαρδισμούς και όλα αυτά χωρίς νόημα γιατί ο Zelensky απλά παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι…
Η Ουκρανία ηττήθηκε και αυτό είναι επίσημο.
Το ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα η ύαινα ο Anders Fogh Rasmussen πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πρότεινε να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ χωρίς τα χαμένα εδάφη…
Εν τω μεταξύ στις ΗΠΑ κατατέθηκε πλάνο χρηματοδοτήσεων αλλά δεν περιλαμβάνεται η Ουκρανία η οποία βρίσκεται σε δραματική κατάσταση…
Χωρίς την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια της Δύσης η Ουκρανία είναι νεκρή…
Εν τω μεταξύ οι ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, την Ρωσική καταιγίδα σοκ και δέος…
Οι ρώσοι εδώ και μήνες έχουν ετοιμάσει 350.000 στρατιώτες για ειδικές επιχειρήσεις στην επόμενη φάση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης…

Οι ρώσοι κατέστρεψαν ένα σύστημα αεράμυνας στο αεροδρόμιο Boryspil του Κιέβου, σημαντικό πλήγμα και στο Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας σειρά επιθέσεων πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της Ουκρανίας τη νύχτα της 10ης προς 11η Νοεμβρίου, στοχεύοντας την Περιφέρεια Κιέβου για πρώτη φορά μέσα σε 52 ημέρες.
Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στις 11 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 31 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed 131/136, δύο πυραύλους Kh-59, έναν πύραυλο Kh-31, έναν αντιπλοϊκό πύραυλο P-800 Onyx και έναν πύραυλο S-300 εναντίον διαφόρων στόχων.
Επίσης στόχευσαν με Iskander-M ή με πύραυλο S-400, το Κίεβο.
Οι ρωσικές δυνάμεις στόχευαν ένα σύστημα αεράμυνας στο αεροδρόμιο Boryspil κοντά στην πόλη του Κιέβου.
Τα ρωσικά στρατεύματα εξαφάνισαν επίσης ουκρανικά οβιδοβόλα, με θύματα Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή Kherson.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των επιχειρησιακών υπηρεσιών της περιοχής, σχηματισμοί της ομάδας στρατευμάτων Dnepr εξάλειψαν επίσης τη θέση μιας από τις ουκρανικές μονάδες στην κατεύθυνση Kakhovka


Οι ρώσοι χτύπησαν και διέλυσαν τη διοίκηση της 72ης ουκρανικής ταξιαρχίας στο Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τη θέση διοίκησης του ουκρανικού στρατού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) και μια δεξαμενή καυσίμων στην περιοχή Nikolayev στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, μετέδωσε το Tass επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Κοντά στον οικισμό Konstantinovka στην περιοχή Nikolayev, μια δεξαμενή καυσίμων του 81ου κέντρου εφοδιασμού του ουκρανικού στρατού καταστράφηκε.
Κοντά στον οικισμό Antonovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk μια θέση διοίκησης της 72ης ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού των Ουκρανών καταστράφηκε» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Κατά το τελευταίο 24ωρο, ρωσικά αεροσκάφη, drones, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό των ρωσικών ομάδων δυνάμεων έπληξαν ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό της Ουκρανίας σε 132 περιοχές, διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο.
Μόνο στο Donetsk οι Ουκρανοί έχασαν 250 στρατιωτικούς μέσα σε 24 ώρες.

Anders Fogh Rasmussen (Πρώην επικεφαλής NATO): Η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς τα χαμένα εδάφη που κατέλαβαν οι ρώσοι

Η Ουκρανία θα πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς τα εδάφη που έχει χάσει προτείνει ο Anders Fogh Rasmussen πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, με βάση τον Guardian.
«Ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα και να προσκαλέσουμε την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
Χρειαζόμαστε μια νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας στην οποία η Ουκρανία θα βρίσκεται στην καρδιά του ΝΑΤΟ» τόνισε ο Anders Fogh Rasmussen.
Σύμφωνα με τον Anders Fogh Rasmussen,
το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας δεν μπορεί να αναβληθεί για το 2024.
Ταυτόχρονα, ο αποκλεισμός εδαφών που ελέγχει η Ρωσία από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα μειώσει τον κίνδυνο σύγκρουσης με την Ρωσία, πιστεύει ο πρώην γενικός γραμματέας του στρατιωτικού μπλοκ.
Σύμφωνα με τον Anders Fogh Rasmussen, η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν σημαίνει απαραίτητα πάγωμα των εχθροπραξιών.
Πριν την νέα σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, εξετάζεται το εξής ζήτημα η ένταξη μιας χώρας της Ανατολικής Ευρώπης στη στρατιωτική συμμαχία και με ποιους όρους μπορεί να υλοποιηθεί. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα της οριοθέτησης της πρώτης γραμμής συζητείται με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται από πού μπορεί να ξεκινάει το Ουκρανικό έδαφος που θεωρείται μέρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, διευκρινίζει ο Guardian.
Μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11-12 Ιουλίου, η Ουκρανία δεν έλαβε πρόσκληση για το στρατιωτικό μπλοκ.
Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι αυτό το θέμα θα χάσει τη σημασία του εάν το καθεστώς του Κιέβου δεν καταφέρει να κερδίσει την αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Stavridis (πρώην ΝΑΤΟ): Να δεχθεί η Ουκρανία την απώλεια εδαφών – Δεν θα αλλάξει τίποτα στο μέτωπο, ούτε τα F16 θα τη βοηθήσουν

Η Ουκρανία θα πρέπει να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα «δίνω γη για την ειρήνη», υποστήριξε ο απόστρατος ναύαρχος των ΗΠΑ και πρώην Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ James Stavridis.
Μετά την αποτυχία της πολυαναμενόμενης αντεπίθεσης του καθεστώτος του Κιέβου, ακόμη και η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 –που είχε υποσχεθεί κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο η Δύση– δεν είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια «πραγματική αλλαγή παιχνιδιού», σημείωσε ο Stavridis στο Bloomberg.
Προέτρεψε την Ουκρανία να παραιτηθεί από τους σχεδιασμούς να καταλάβει τα νέα ρωσικά εδάφη, όπως οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Lugansk ή οι περιοχές Kherson και Zaporizhia.
Ως εκ τούτου, ο πρώην διοικητής έκανε παραλληλισμούς με την έκβαση του Κορεατικού Πολέμου, ο οποίος έληξε με ανακωχή το 1953, και πρότεινε στην Ουκρανία να στοχεύσει στο «σενάριο της Νότιας Κορέας» ως το καλύτερο στοίχημά της.
«Αυτό πιθανότατα θα βαλτώσει σε μια παγωμένη σύγκρουση.
Όσο πιο γρήγορα σταματήσουν οι μεγάλες πολεμικές επιχειρήσεις, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσουν να ανασυγκροτούνται οι Ουκρανοί», έγραψε ο Stavridis.
«Επομένως, τρία μαθήματα της Κορέας αφορούν την Ουκρανία: Βρείτε τα κεφάλαια για την ανοικοδόμηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δημιουργία πραγματικών και διαρκών εγγυήσεων ασφάλειας και προθυμία διαπραγμάτευσης για ειρήνη έναντι εδαφών», σημειώνει ο Stavridis.
«Αυτό είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο», υποστήριξε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Stavridis οι δυτικές εταιρείες εξετάζουν ήδη τις «μεταπολεμικές κατασκευαστικές δραστηριότητες στην Ουκρανία», σε πτυχές όπως «μαζικές επικοινωνίες, εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας, επεξεργασία νερού και νέα οικιστική ανάπτυξη».
Όσον αφορά στην απόκτηση εγγυήσεων ασφαλείας, αυτό θα σήμαινε ένταξη της Ουκρανίας στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ), υποστήριξε ο Stavridis, αναφέροντας για άλλη μια φορά το παράδειγμα της Νότιας Κορέας, η οποία κατέχει το καθεστώς του Μεγάλου Συμμάχου εκτός ΝΑΤΟ με τις ΗΠΑ.
Η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στη συμμαχία ακόμη και χωρίς τις νέες ρωσικές περιοχές, σύμφωνα με τον Stavridis.

Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Δεν παραχωρούμε εδάφη – Θέλουμε περισσότερα όπλα

Η Ουκρανία δεν χρειάζεται καμία πρωτοβουλία για να εκχωρήσει μέρος της επικράτειάς της με αντάλλαγμα κάποιες εγγυήσεις και ένταξη στο ΝΑΤΟ, χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατιωτική βοήθεια, δήλωσε την Κυριακή (12/11/2023) ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Rasmussen.
«Σαρκάζω τις περιστασιακές περίεργες προτάσεις για "επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία".
Για παράδειγμα, μερικές φορές μπορεί κανείς να ακούσει τη θαυμάσια πρόταση ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί εύκολα στο ΝΑΤΟ... αποσπασματικά», έγραψε στην πλατφόρμα Χ.
Η μόνη λύση, σύμφωνα με τα λόγια του, είναι «μεγάλης κλίμακας «στρατιωτική/τεχνολογική βοήθεια» προς την Ουκρανία».

The Hill TV: Η Ουκρανία θα θυσιάσει εδάφη για να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία

Η ουκρανική κυβέρνηση θα πρέπει να θυσιάσει εδάφη για να επιτύχει την ειρήνη με τη Ρωσία, είπαν αμερικανικές πηγές στην τηλεοπτική έκδοση της The Hill.
«Γνωρίζαμε ότι θα ερχόμασταν σε μια κατάσταση όπου η Ρωσία και η Ουκρανία έπρεπε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.
Η Ουκρανία θα έπρεπε πιθανώς να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις»,
Η Hill τονίζει ότι πολλοί ειδικοί προειδοποίησαν για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, επομένως οι θυσίες που έκαναν οι Ουκρανοί ήταν μάταιες.
Πρόσφατα το τηλεοπτικό κανάλι NBC, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη συζητούν με την Ουκρανία το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία και τι θα πρέπει να θυσιάσει για χάρη της ειρήνης.
Σύμφωνα με το NBC, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η σύγκρουση, κατά τη γνώμη τους, έχει φτάσει σε αδιέξοδο.
Δεν είναι επίσης σίγουροι για την ικανότητά τους να παράσχουν περαιτέρω βοήθεια στο Κίεβο.

Lavrov: Βρώμικο παιχνίδι από ΕΕ και Von der Leyen με την «ένταξη» της Ουκρανίας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov κατήγγειλε την εντεινόμενη ρητορική της ΕΕ περί ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως «παιχνίδι».
Πάντως ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δηλώνει ότι δεν εκπλήσσεται από μία τέτοια ρητορική.
«Αυτό ακούγεται κυρίως από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπή] Ursula von der Leyen.
Ετοιμάζουν ένα σχέδιο αλλά παραδέχονται ότι η Ουκρανία δεν συμμορφώνεται με ένα μεγαλύτερο μέρος των κριτηρίων.
Το Κίεβο, στο πρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών Dmytro Kuleba, λέει ότι δεν χρειάζονται αυτά τα κριτήρια και πρέπει να γίνουν δεκτοί χωρίς αυτά.
Δυσκολεύομαι να το καταλάβω.
Νομίζω ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι, η συνέχεια της πολιτικής που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης» σημείωσε.
«Οι αποφάσεις για την ένταξη των χωρών της Βαλτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση βασίστηκαν αποκλειστικά σε πολιτικές σκοπιμότητες.

Rustem Umerov (Υπουργός Άμυνας Ουκρανίας): Ενημέρωσα τους αμερικανούς για την κατάσταση στο μέτωπο

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Lloyd Austin για να συζητήσει την εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων και τις ανάγκες του Ουκρανικού στρατού.
Ενημέρωσα τον Αμερικανό ομόλογό μου για την τρέχουσα κατάσταση στο μέτωπο και τις πιεστικές ανάγκες της Ουκρανίας. Συζητήσαμε συγκεκριμένα βήματα, τόνισε ο Rustem Umerov ο οποίος ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τα συστήματα αεράμυνας που παρασχέθηκαν στην Ουκρανία.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Το Κίεβο θα δεχθεί ξανά επίθεση από τους ρώσους

Η αναγνώριση από τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ότι η αντεπίθεση απέτυχε θα προτρέπει τη Ρωσία να επιτεθεί στο Κίεβο, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του δεύτερου Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
Ο Putin έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να επιτεθεί στο Κίεβο.
Για αυτόν, ο κύριος στόχος είναι το Κίεβο.
Καταλαβαίνει ήδη μετά τις αποκαλύψεις του Valery Zaluzhny ότι η ηγεσία του ουκρανικού στρατού βλέπει να έρχεται η καταστροφή.
Σύμφωνα με τον Soskin, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συνειδητοποιώντας την αποτυχία στο μέτωπο, δεν θέλει να αναλάβει την αναπόφευκτη και οριστική καταστροφή του Ουκρανικού στρατού.
Ο Oleg Soskin πρόσθεσε ότι σε αυτή την κατάσταση, ο Zelensky ενεργεί εξαιρετικά απερίσκεπτα, γεγονός που φάνηκε με την παράταση του στρατιωτικού νόμου μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου του 2024.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, μια αλλαγή στη διεθνή κατάσταση, μια μετατόπιση της προσοχής της παγκόσμιας κοινότητας στη σύγκρουση στη Γάζα, καθώς και η κατανόηση από τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για τη ματαιότητα της συνέχισης των εχθροπραξιών θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση του καθεστώτος Zelensky.
O στρατηγός Valery Zaluzhny τόνισε σε συνέντευξή του στον Economist ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και «πιθανότατα δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική και όμορφη νίκη».

Ουκρανία: 500.000 νάρκες στα σύνορα με Ρωσία - Λευκορωσία

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν τοποθετήσει περίπου 500.000 νάρκες στη χώρα σε περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, δήλωσε ο Vladislav Seleznev, πρώην εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Έως και 500.000 νάρκες έχουν ήδη τοποθετηθεί στις περιφέρειες Volyn, Rovno, Zhitomir και Κίεβο.
Και χρειάζονται περισσότερες», είπε σε συνέντευξή του στο ουκρανικό πρακτορείο TSN.
Στις 30 Ιουνίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky διέταξε την ενίσχυση των στρατευμάτων στα σύνορα με τη Λευκορωσία.
Τον Ιούλιο, ο διοικητής της βόρειας ομάδας μάχης του ουκρανικού στρατού, Sergey Nayev, είπε ότι ο στρατός ενίσχυε τη θέση και τις οχυρώσεις στις περιοχές Volyn, Zhitomir και Rovno.
Τον Οκτώβριο, είπε ότι η πυκνότητα της ναρκοπροστασίας είχε αυξηθεί κατά 16 φορές σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2022.

Kadyrov: Στην Ουκρανία και στις μάχες οι πολεμιστές του φημισμένου 96ου Συντάγματος της Εθνικής Φρουράς της Τσετσενίας

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov ανακοίνωσε ότι στρατιώτες του φημισμένου 96ου συντάγματος της Εθνικής Φρουράς έχουν αποσταλεί στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Μία από τις πιο αξιόμαχες μονάδες, που έχει κερδίσει άψογη φήμη στο Donbass και την Ουκρανία, το 96ο σύνταγμα επιχειρησιακών καθηκόντων της Βορειοκαυκάσιας περιοχής της Εθνικής Φρουράς, έχει ξεκινήσει από την Τσετσενία για τη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Πριν από την αποστολή, οι στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν εκτενώς για να εξασκήσουν τις ικανότητές τους», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με τον Kadyrov, αυτή είναι η έκτη αποστολή του συντάγματος στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα εκτελέσουν επάξια τα καθήκοντά τους, όπως έκαναν κατά τις προηγούμενες αποστολές τους», πρόσθεσε.

Telegraph: Η ήττα του Ουκρανικού στρατού από τους Ρώσους έσπασε τον Zelensky

Οι αποτυχίες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο και η αποτυχία της αντεπίθεσης, έσπασαν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky, γράφει η Telegraph.
Με φόντο την αδιέξοδη επίθεση, οι εντάσεις μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας, οι οποίες συνήθως κρατούνται μυστικές, ήρθαν στο φως.
Αυτό είναι ένα σημάδι που μπορεί να δείχνει ότι ο Zelensky έχει σπάσει, υποστηρίζει η Telegraph.
Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky επέκρινε για πρώτη φορά τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, ο οποίος ανακοίνωσε το αδιέξοδο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Μια τέτοια ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ του στρατού του Κιέβου και της πολιτικής εξουσίας σημειώθηκε μετά από 20 μήνες εχθροπραξιών, διευκρινίζει η Telegraph.
«Στις ουκρανικές αρχές δεν άρεσε πραγματικά το γεγονός ότι η κατάσταση στην πρώτη γραμμή περιγράφηκε ως αδιέξοδο».
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν επί πέντε μήνες να επιτεθούν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με όπλα της Δύσης, αλλά η αντεπίθεση απέτυχε αφού σκοτώθηκαν πάνω από 90.000 Ουκρανοί και καταστράφηκαν 557 άρματα μάχης και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα.

Peskov (Κρεμλίνο): Απεγνωσμένες υποσχέσεις Zelensky στη Δύση


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Vladimir Zelensky υπόσχεται απεγνωσμένα μια νέα επίθεση εν μέσω του αυξανόμενου εκνευρισμού και της κούρασης της Δύσης για το Κίεβο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1.
«Το κάνει απελπισμένα γιατί ο εκνευρισμός της συλλογικής Δύσης αυξάνεται, η κούραση αυξάνεται μαζί με την απροθυμία να δώσει περαιτέρω χρήματα στην Ουκρανία, να προμηθεύσει όπλα και πυρομαχικά, ειδικά σε μια εποχή που πρέπει να δίνονται μεγάλες ποσότητες στο Ισραήλ» είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου απαντώντας σε ερώτηση για τα νέα επιθετικά σχέδια του Zelensky το 2024.
«Γι' αυτό, είναι έτοιμοι να χορέψουν οποιονδήποτε χορό, να το πω έτσι, απλώς για να ζητήσουν κάτι.
Είναι καιρός να καταλάβουν: είναι αδύνατο να νικήσουν τη Ρωσία», τόνισε ο Peskov.

Nixon ( Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Η σφαγή Zelensky – Zaluzhny θα φέρει επανάσταση στην Ουκρανία – Θα δούμε πρωτοφανείς σκηνές

Εν μέσω πληροφοριών για την ένταση και τις διαφωνίες μεταξύ του ανώτατου διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Zaluzhny και του προέδρου της χώρας, Volodymyr Zelensky, σκοτώθηκε σε μυστηριώδη έκρηξη ο Gennady Chastyakov, βοηθός του πρώτου, τροφοδοτώντας τα σενάρια για μία βίαιη αναμέτρηση για την εξουσία στο Κίεβο.
Η πρόσφατη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου Volodymyr Zelensky και του αρχηγού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Valery Zaluzhny, θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρνηση του ουκρανικού στρατού να πολεμήσει περαιτέρω στον πόλεμο αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, τονίζει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Garland Nixon.
«Πρώτα αρχίζουν να πολεμούν ο ένας εναντίον του άλλου, μετά ο βοηθός του Zaluzhny σκοτώνεται σε έκρηξη», υπενθυμίζει ο δημοσιογράφος, διερωτώμενος: «Τι θα σκεφτούν τα στρατεύματα;»
«Εάν είναι στην πρώτη γραμμή», είπε ο Garland Nixon, και υπάρχουν «εσωτερικές μάχες» σε ολοένα και πιο βίαιη κλίμακα μέσα στο ίδιο το καθεστώς, κάποια στιγμή τα ουκρανικά στρατεύματα που χρησιμοποιούνται ως «τροφή για τα κανόνια» μπορεί να επαναστατήσουν.
Ο Nixon τόνισε ότι σε μια τέτοια κατάσταση ο ουκρανικός στρατός δεν θα είχε κανένα λόγο να συνεχίσει να μάχεται στο μέτωπο της μάχης, όπου η αντεπίθεσή τους έχει απoτύχει απίστευτα.
«Μόλις η πολιτική καταρρεύσει, μπορεί να μείνουν «μόνο θύλακες αντίστασης», υποστήριξε.


Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Άχρηστα τα όπλα της Δύσης εμπρός στα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει τόσο ισχυρά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που οι πύραυλοι και τα drones των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, είναι σχεδόν άχρηστα δήλωσε ο Ουκρανός στρατηγός Sergei Krivonos.
Ο ηλεκτρονικός πόλεμος του εχθρού είναι πολύ ισχυρός και τεράστιος.
Τα τελευταία 20 χρόνια, η Ρωσία έχει αναπτύξει και εκσυγχρονίσει αυτά τα συστήματα τόσο βαθιά που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά όχι μόνο drones, αλλά και πυραύλους υψηλής ακρίβειας» τόνισε ο στρατηγός Sergei Krivonos.
Παράλληλα, ο στρατηγός Sergei Krivonos σημείωσε ότι οι ίδιοι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν ελεύθερα UAV για να καταστρέψουν εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν επανειλημμένα σημειώσει την αποτελεσματικότητα των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.
Έτσι, ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas Mcgregor έχει τονίσει ότι τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου έχουν τεράστιες δυνατότητες να καταστείλουν τα οπλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ο στρατιωτικός αναλυτής Frank-Stefan Gadi, με τη σειρά του, πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός «φίμωσε» τα ουκρανικά συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS με ισχυρά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Κατά τη γνώμη του, οι δυνατότητες των αμερικανικών συστημάτων εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS στην Ουκρανία έχουν φτάσει στο τέλος τους.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Οι ρώσοι σχεδιάζουν να χτυπήσουν μαζικά την Ουκρανία με σμήνη προηγμένων drones

Ο ρωσικός στρατός θα χτυπήσει τα ουκρανικά στρατεύματα με σμήνη προηγμένων drones, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.
Η Ρωσία έχει ένα όπλο που μπορεί να εκτοξεύσει ένα σμήνος drones - δεκάδες drones που συντονίζουν τις ενέργειες μεταξύ τους, επιλέγουν στόχους και χτυπούν μαζικά.
Αυτή είναι μια τεχνολογία που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού» σημείωσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, σήμερα η Δύση δεν έχει ιδέα πώς να αντιμετωπίσει αυτόν τον τύπο στρατιωτικού εξοπλισμού.
Ο Scott Ritter διευκρίνισε ότι ένα σμήνος drones θα υπονομεύσει μεγάλη ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , υπονομεύοντας τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ουκρανίας.
Πρόσφατα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec, Sergei Chemezov, δήλωσε ότι η εταιρεία δημιουργεί drones ικανά να χτυπήσουν την Ουκρανία υπό την μορφή σμήνους drones.
Το όπλο αναπτύσσεται για τις ανάγκες του ρωσικού στρατού στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, διευκρίνισε.
Ο Chemezov υπενθύμισε επίσης ότι τα στρατεύματα χρησιμοποιούν ήδη drones Lancet που αναπτύχθηκαν από το Kalashnikov, τα οποία έχουν δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα στη μάχη.

Guardian: Η Ουκρανία φοβάται ότι η Ρωσία θα χτίσει ισχυρές νέες οχυρώσεις στο μέτωπο και μια νέα αντεπίθεση στο μέλλον θα αποτύχει

Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία φοβάται ότι η Ρωσία θα κατασκευάσει ακόμη πιο απόρθητες οχυρώσεις στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, γράφει ο Βρετανικός Guardian.
Το απομακρυσμένο σύστημα ναρκοθέτησης που βασίζεται στα οχήματα Farming μπορεί να απλώσει οβίδες σε μια περιοχή μεγέθους γηπέδων ποδοσφαίρου πολύ πιο γρήγορα από ότι μπορούν να τα αφαιρέσουν οι Ουκρανοί ξιφομάχοι.
Υπάρχουν φόβοι ότι με την πάροδο του χρόνου η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα σύστημα βαθιάς οχύρωσης έξω από τις υπάρχοες οχυρωμένες θέσεις».
Αν και ο γενικός διοικητής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Zaluzhny, έγραψε στο άρθρο του για τον Economist για την «αδιέξοδη κατάσταση» στο μέτωπο, στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι χειρότερη για τους Ουκρανούς.
Οι Ρώσοι προχωρούν με επιτυχία περικυκλώνοντάς τους Ουκρανούς σε ορισμένες περιοχές, σημείωσε ο Βρετανικός Guardian.

Oleg Starikov (Ουκρανός αναλυτής): Η Ρωσία διεξάγει μια πολύ στοχευμένη αντεπίθεση στο Kupyansk

Ο ρωσικός στρατός διεξάγει μια σοβαρή επίθεση κοντά στο Kupyansk, δήλωσε ο ειδικός του Κιέβου Oleg Starikov και ο Ουκρανικός στρατός δεν πρέπει να υποτιμήσει.
Σημειώνονται πολύ σοβαρές επιθετικές ενέργειες κοντά στο Kupyansk.
Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και προς την κατεύθυνση Lyman.
Συνεχίζονται αργά, όχι καλπάζοντας.
Στο μέλλον, όλα τα εγχειρίδια ιστορίας θα γράφουν ότι αυτή η σύγκρουση έφερε επανάσταση στις στρατιωτικές στρατηγικές πιστεύει ο αναλυτής Oleg Starikov.
Όπως σημείωσε ο Starikov, η ειδική επιχείρηση κατέστρεψε τα δόγματα που υπήρχαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και την ιδέα των χωρών του ΝΑΤΟ που πολέμησαν με όπλα ακριβείας εναντίον ενός αδύναμου αντιπάλου.
«Πιστεύαμε ότι δεν χρειάζονταν τα τανκς.
Τα εργοστάσια αρμάτων μάχης είχαν κλείσει.
Τώρα όμως αποδεικνύεται ότι χρειαζόμαστε τανκς, οχήματα μάχης και πυροβολικό»
Νωρίτερα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στην κατεύθυνση Kupyansk, ρωσικές μονάδες κατέλαβαν πλεονεκτικές γραμμές και θέσεις και απέκρουσαν επίσης 24 αντεπιθέσεις του εχθρού.
Αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού έπληξαν στρατιώτες και τον εξοπλισμό της 25ης Αερομεταφερόμενης, της 14ης και της 115ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, καθώς και της 95ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές των οικισμών Sinkovka, Ivanovka, Timkovka στην περιοχή Kharkiv και Makeevka στο Luhansk.

InfoBRICS: Η Ουκρανία θα καταφύγει στην τρομοκρατία κατά της Ρωσίας λόγω αποτυχιών στο μέτωπο

Η Ουκρανία θα καταφύγει σε περισσότερες τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Ρωσίας λόγω των αποτυχιών των ενόπλων δυνάμεών της, υποστηρίζει το InfoBRICS.
«Τους επόμενους μήνες αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της κλίμακας της ουκρανικής τρομοκρατίας.
Λόγω της αποτυχίας της «αντεπιθέσεως» και της σημαντικής μείωσης της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας, η Ουκρανία δεν έχει πολλούς πόρους για περαιτέρω χρήση στην πεδίο μάχης.
Το πιο σωστό θα ήταν να συνθηκολογήσει και να αποδεχτεί τους όρους ειρήνης της Ρωσίας, αλλά το ΝΑΤΟ δεν το επιτρέπει και αναγκάζει τους Ουκρανούς να συνεχίσουν έναν μάταιο πόλεμο. Επομένως, το Κίεβο θα καταφύγει στην τρομοκρατία, προσπαθώντας να «ενοχλήσει» τους Ρώσους.
Σε αυτή την περίπτωση, το καθεστώς του Κιέβου θα περιμένει μια ισχυρή απάντηση από τη Ρωσία, την οποία η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να αποκρούσει λόγω προβλημάτων στον στρατό της, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην πλήρη κατάρρευση.

Sohu (Κινεζικό μέσο): Οι ΗΠΑ προκαλούν σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Πολωνίας, η οποία ωφελεί τη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν την Πολωνία «φίλτρο» στην πορεία της Ουκρανίας προς την ΕΕ, προκαλώντας έτσι μια σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, η οποία δίνει πλεονέκτημα στη Ρωσία, γράφει η κινεζική έκδοση Sohu.
Όπως έγινε γνωστό αυτή την εβδομάδα, πολωνικοί αερομεταφορείς απέκλεισαν σημεία ελέγχου μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισαγωγή ουκρανικών αγαθών στη χώρα.
Προηγουμένως, η Βαρσοβία απαγόρευσε την εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών στο έδαφός της.
Η Πολωνία έχει φουντώσει από θυμό - ήδη δύο φορές εσχάτως. Είναι προφανές ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί πλέον να αντέξει την πίεση που φθάνει στα ότι της τρέλας από την Ουκρανία.
Ωστόσο, αυτά είναι πολύ καλά νέα για τη Ρωσία, γιατί όσο περισσότερο η Πολωνία εναντιώνεται στην Ουκρανία τόσο το καλύτερο για τη Ρωσία», γράφει το κινεζικό μέσο ενημέρωσης.
«Εάν η Πολωνία απαγορεύει τώρα τις χερσαίες μεταφορές της Ουκρανίας και επιδείξει σκληρότητα σε αυτό το θέμα, τότε αυτό θα ωφελήσει την Ρωσία και μπορεί ακόμη και να αναγκάσει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί», καταλήγει η κινεζική έκδοση Sohu

Sunday Times: Οι Μυστικές Υπηρεσίες της Δύσης ανησυχούν για την Ουκρανία.... 

Οι σχέσεις μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας και της Δύσης επιδεινώνονται καθώς οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο φοβούνται ότι θα παρασυρθούν άμεσα σε σύγκρουση με τη Ρωσία λόγω των ενεργειών του Κιέβου, λέει ο Βρετανός πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας βιβλίων για τη Ρωσία Mark Galeotti σε άρθρο για τους Sunday Times.
Σημειώνει ότι η Δύση ανησυχεί για την έλλειψη μεταρρυθμίσεων στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας και την οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων από το Κίεβο εναντίον στρατιωτικού προσωπικού και πολιτικών στο ρωσικό έδαφος.
Επίσης, στις δυτικές χώρες δεν αρέσει η αδιαφάνεια των σχεδίων της Ουκρανικής ηγεσίας
«Υπάρχει η αίσθηση στους δυτικούς πολιτικούς κύκλους ότι το Κίεβο δεν είναι πλήρως διαφανές στα σχέδιά του και επίσης δεν είναι πρόθυμο να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των συμμάχων του», γράφει ο Galeotti, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία δεν βλέπει κανένα λόγο να αλλάξει τη στρατηγική της.
Πρόσφατα στο Luhansk, η έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο σκότωσε τον πρώην επικεφαλής του JCCC της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, βουλευτή του Λαϊκού Συμβουλίου Mikhail Filiponenko.
Όπως είπε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες άνθρωποι προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, αλλά ο βουλευτής πέθανε επιτόπου.
Την ευθύνη για τη δολοφονία ανέλαβε η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι κατέθεσαν σχέδιο προϋπολογισμού χωρίς βοήθεια για την Ουκρανία

Το σχέδιο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ που υποβλήθηκε από τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson, δεν είναι σοβαρό και θα προκαλέσει περαιτέρω shutdowns, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre.
«Αυτή η πρόταση είναι απλώς μια συνταγή για περισσότερο ρεπουμπλικανικό χάος και περισσότερα shutdown - τελεία», είπε.
«Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων χάνουν πολύτιμο χρόνο με μια μη σοβαρή πρόταση», πρόσθεσε.
Ο Johnson υπέβαλε νωρίτερα πρόταση προϋπολογισμού που ζητά τη συνέχιση της χρηματοδότησης ορισμένων κρατικών υπηρεσιών και προγραμμάτων έως τις 19 Ιανουαρίου 2024 ή τις 2 Φεβρουαρίου 2024.
Η πρόταση δεν περιλαμβάνει χρήματα για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία και το Ισραήλ.

Οι Ουκρανοί χτύπησαν τo Lugansk με δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Τα ουκρανικά στρατεύματα προφανώς έχουν χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσουν τα περίχωρα του Pervomaisk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR), δήλωσε την Κυριακή (12/11/2023) ο δήμαρχος της πόλης, Sergey Kolyagin.
«Σήμερα τα προάστια του Pervomaisk δέχθηκαν βομβαρδισμό από ουκρανικά στρατεύματα.
Πιθανώς, εκτοξεύτηκαν δύο πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς δυτικής κατασκευής.
Έπληξαν πρώην αποθήκες, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται τώρα», έγραψε στο Telegram.
Σύμφωνα με τον Kolaygin, δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ αμάχων.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις σε Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 11 Νοεμβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στην κατεύθυνση Kupyansk βορειοανατολικά του Petropavlivka (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk) και κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), το Ivanivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) και το Stelmakhivka (15 χλμ βορειοδυτικά του Kupyansk) και στην κατεύθυνση Lyman κοντά στη Nadiya (15 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove), Novoyehorivka (16 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove), Nevske (18 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna) και τη δασική περιοχή Serebryanske.
Ο εκπρόσωπος των Ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, Αντισυνταγματάρχης Volodymyr Fityo, δήλωσε ότι ο κύριος στόχος της Ρωσίας στην κατεύθυνση Kupyansk-Lyman είναι να καταλάβει την πόλη Kupyansk.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε στις 11 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Synkivka και το Zahoruykivka (15 χλμ ανατολικά του Kupyansk) στην περιφέρεια Kharkiv και στην Dibrova (7 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna) και στο Hrekivka (20 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna) στην περιφέρεια Luhansk.

Προέλαση ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επιβεβαιωμένες προόδους κοντά στην Avdiivka
και ενίσχυσαν προσωρινά τις επιθετικές επιχειρήσεις μεταξύ 10 και 11 Νοεμβρίου, πιθανόν να εδραιώσουν τα πρόσφατα κέρδη στην περιοχή.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 7 έως 10 Νοεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο ανατολικό Stepove (3 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής νοτιοανατολικά του Stepove και σε μια δενδροστοιχία βόρεια του Stepove.
Οι ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν σε μεγάλο βαθμό ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενοποίησαν θέσεις στα ανατολικά προάστια του Stepove και προχώρησαν νότια της Avdiivka κοντά στο εστιατόριο «Tsarska Okhota»
Άλλες πηγές τονίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Stepove, διεξήγαγαν αναγνώριση σε ισχύ, και στη συνέχεια υποχώρησαν.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις ανατολικά του Novokalynove (11 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) κοντά στο Stepove, Avdiivka, Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka) και Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και νότια του Tonenke (5 χλμ δυτικά της Avdiivka).
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου και της Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksandr Shtupun, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν τον αριθμό των χερσαίων επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν κοντά στην Avdiivka, αλλά το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μόνο 14 επιθέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες αντεπιθέσεις κοντά στην Avdiivka στις 10 Νοεμβρίου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία πρόοδο στην Avdiivka στις 11 Νοεμβρίου.

Η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε 2 HIMARS και κατέρριψε 42 ουκρανικά drones

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν δύο ρουκέτες του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS και κατέστρεψαν 42 ουκρανικά drones (UAV) τη
ν τελευταία ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Κυριακή (12/11/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Τα 42 ουκρανικά drones καταστράφηκαν κοντά στους οικισμούς Olshana, Yagodnoye και Liman Perviy στην περιοχή Kharkiv, Belogorovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, Peski και Andreyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, στην Novofyodorvka στην περιφέρεια Zaporizhia και στη Peschanovka στην περιοχή Kherson», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Luhansk_Battle_Map_Draft_November_112023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_112023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_112023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_November_112023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_112023.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_November_112023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης