Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Η Γερμανία διπλασιάζει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Στέλνει και άλλα 25 Leopard

Bild: Η Γερμανία διπλασιάζει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Στέλνει και άλλα 25 Leopard
Το συνολικό ποσό της γερμανικής βοήθειας προς την Ουκρανία -ανθρωπιστική, οικονομική και στρατιωτική- τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ανήλθε σε περίπου 24 δισεκατομμύρια ευρώ
Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία από 4 δισεκατομμύρια σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ τον επόμενο χρόνο, ανέφερε η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές στο υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Σύμφωνα με τις πηγές, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχε αρχικά διαθέσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024, αλλά όλα αυτά έχουν ήδη δεσμευτεί για τρέχοντα έργα και το υπουργείο Άμυνας έχει μόνο 120 εκατομμύρια ευρώ για νέα προγράμματα.
Το υπουργείο ζήτησε επιπλέον 5 δισ. ευρώ.
Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει άλλα 4 δισ. ευρώ.
Η επιτροπή προϋπολογισμού της Bundestag θα εξετάσει τις αλλαγές την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η εφημερίδα.
Η Bild επεσήμανε ότι το υπουργείο Άμυνας διαθέτει επίσης άλλα 2 δισ. ευρώ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μακροπρόθεσμες αμυντικές συμβάσεις. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράδοση άλλων 25 αρμάτων μάχης Leopard 1A5 στην Ουκρανία, όπως είχε υποσχεθεί προηγουμένως.
Η νέα παρτίδα όπλων που παραδόθηκε στο Κίεβο περιελάμβανε επίσης αναγνωριστικά drones και ραντάρ.
Το συνολικό ποσό της γερμανικής βοήθειας προς την Ουκρανία -ανθρωπιστική, οικονομική και στρατιωτική- τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ανήλθε σε περίπου 24 δισεκατομμύρια ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης