Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μανιφέστο Orban: Μετανάστευση και τρομοκρατία πάνε μαζί – Να διώξουμε από την ΕΕ τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης

Μανιφέστο Orban: Μετανάστευση και τρομοκρατία πάνε μαζί –  Να διώξουμε από την ΕΕ τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης
Οι μεταναστευτικές πολιτικές που υιοθετήθηκαν από φιλελεύθερες κυβερνήσεις στη Δυτική Ευρώπη έχουν αυξήσει την τρομοκρατική απειλή στην ήπειρο
Βασικό πεδίο μάχης κατά τις ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους (2024) θα είναι το ζήτημα των μαζικών μεταναστευτικών ροών που καταγράφονται, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2024, υποστηρίζοντας ότι οι μεταναστευτικές πολιτικές που υιοθετήθηκαν από φιλελεύθερες κυβερνήσεις στη Δυτική Ευρώπη έχουν αυξήσει την τρομοκρατική απειλή στην ήπειρο.
Μιλώντας στο Kossuth Rádió της Ουγγαρίας, ο Ούγγρος ηγέτης δήλωσε ότι μια πρόσφατα αποχαρακτηρισμένη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών για τη μετανάστευση απέδειξε ότι η κυβέρνησή του είχε δίκιο στην εκτίμησή της ότι «η μετανάστευση και η τρομοκρατία πάνε χέρι-χέρι» και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησής του για καταστολή της παράνομης μετανάστευσης στην όνομα εθνικής ασφάλειας.

Η εντεινόμενη απειλή και η ριζοσπαστικοποίηση

Οι μετανάστες γίνονται όλο και πιο επιθετικοί και προσπαθούν να διαπεράσουν τον φράχτη των νότιων συνόρων της Ουγγαρίας χρησιμοποιώντας όλο και πιο βάναυσα μέσα, προειδοποίησε ο Orbán, προσθέτοντας ότι η αυξανόμενη ριζοσπαστικοποίηση των μεταναστών στα σύνορα καθοδηγείται από τρομοκρατικές οργανώσεις.
Κατηγόρησε την ηγεσία της ΕΕ στις Βρυξέλλες για το γεγονός ότι απειλούνται οι «βασικοί στόχοι της ειρήνης και της ευημερίας» του μπλοκ και ζήτησε «επείγουσα μεταρρύθμιση» των πολιτικών για τη μετανάσκευση, η οποία θα μπορούσε να διευκολυνθεί από μία άνοδο προς τις συντηρητικές αξίες στις επόμενες ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές.
«Δεν θέλουμε μίνι Γάζες στις συνοικίες της Βουδαπέστης», επέμεινε ο Orban, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση αφήνει τους μετανάστες να εισέλθουν, συχνά δεν μπορούν να πεταχτούν έξω και οι νεοφερμένοι σχηματίζουν γκέτο στις υπάρχουσες κοινότητες, κάτι που οδηγεί σε κοινωνική αποσύνθεση.
Αμφισβήτησε πώς οι φιλελεύθερες ελίτ θα μπορούσαν ακόμα να παραμείνουν υπέρ της μαζικής μετανάστευσης και κάλεσε για εθνική ενότητα για το θέμα στην Ουγγαρία.
Ο Ούγγρος ηγέτης κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι «έχουν καταληφθεί από μια ελίτ οπαδών της παγκοσμιοποίησης και τους χρηματοοικονομικούς ομίλους» και επισήμανε ότι «οι αποφάσεις τους υποκινούνται από τα συμφέροντα αυτών των ομάδων».
«Οι άνθρωποι δεν θέλουν πόλεμο και μετανάστευση, γι' αυτό ένα από τα βασικά διακυβεύματα των ευρωεκλογών θα είναι η αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής.
Και ιδού γιατί χρειάζεται αλλαγή στις Βρυξέλλες», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης