Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό διάλυση ο ουκρανικός στρατός – Οι διοικητές φυγομαχούν και δίνουν λάθος συντεταγμένες στους στρατιώτες

Υπό διάλυση ο ουκρανικός στρατός – Οι διοικητές φυγομαχούν και δίνουν λάθος συντεταγμένες στους στρατιώτες
Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκονται οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU)
Σχετικά Άρθρα
Υπό καθεστώς πλήρους διάλυσης βρίσκεται ο ουκρανικός στρατός και αξιοσημείωτο είναι ότι οι διοικητές φυγομαχούν.
Ουκρανοί στρατιώτες που συνελήφθησαν στον ποταμό Dnepr ισχυρίστηκαν ότι οι διοικητές τους δεν βρίσκονταν πουθενά καθώς η μονάδα τους έφτανε εκεί.
Οι Ουκρανοί διοικητές έδωσαν στους στρατιώτες τους λάθος συντεταγμένες και εγκατέλειψαν την αποστολή μάχης στην αριστερή όχθη του Dnepr, είπαν στο Sputnik αιχμάλωτοι Ουκρανοί πεζοναύτες.

Φυγομαχούν οι Ουκρανοί διοικητές

«Μας επέλεξαν και μετά μας έβαλαν στις βάρκες για να περάσουμε το ποτάμι.
Είπαν ότι έπρεπε να διασχίσουμε τον Dnepr και έπρεπε να εκκενώσουμε τους τραυματίες.
Έτσι, περάσαμε το ποτάμι και καταλήξαμε σε μια ενέδρα.
Αποστέλλουν τους στρατιώτες και στη συνέχεια εγκαταλείπουν το πεδίο της μάχης άμεσα», είπε ένας από τους αιχμαλώτους, ο Yaroslav Nikiforov.

Δεκάδες λιποτάκτες

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ανέφερε νωρίτερα για μια αποστολή που πραγματοποιήθηκε από μονάδα της ομάδας μάχης Dnepr.
Η ρωσική μονάδα, με επικεφαλής τον υπολοχαγό Zolto Arsalanov στην περιοχή Kherson, διέλυσε στρατεύματα που ανήκαν στην 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών της Ουκρανίας και προσπαθούσαν να αποκτήσουν ερείσματα στην αριστερή όχθη του Dnepr.
Στον Arsalanov ο οποίος τραυματίστηκε στη μάχη, και στο στρατιωτικό προσωπικό της μονάδας, απονεμήθηκαν κρατικά βραβεία από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergey Shoigu για το θάρρος και τον ηρωισμό που επέδειξε κατά την επιτυχώς διεξαγόμενη επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα να αιχμαλωτισούν 11 Ουκρανούς πεζοναύτες.
Ένας Ουκρανός στρατιωτικός που συνελήφθη στην κατεύθυνση Zaporizhia λέει για δεκάδες λιποτάκτες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
ukranian_prisoner.JPG
Χωρίς όπλα και ανεκπαίδευτοι οι Ουκρανοί

Ο Maxim Solovyov, ένας άλλος Ουκρανός στρατιώτης, δήλωσε ότι οι αξιωματικοί τους βρίσκονταν στο πίσω μέρος των σκαφών καθώς γινόταν η αποβίβαση.
Δεν υπήρχαν συγκεκριμένα καθήκοντα για τους στρατιώτες. οι διοικητές απλώς έδωσαν την τοποθεσία αποβίβασης καθώς οι στρατιώτες ήταν καθ' οδόν πέρα από το ποτάμι.
«Έφτασα στην αριστερή όχθη με ένα μηχανοκίνητο σκάφος. Μας συνέλαβαν λόγω των λανθασμένων συντεταγμένων που μας έδωσαν.
Ο αξιωματικός δεν ήταν εκεί όταν διασχίζαμε το ποτάμι», είπε ο Mikhail Zolin σε video που κοινοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας.
Ο Zolin πρόσθεσε ότι η μονάδα στην οποία υπηρετούσε είχε έναν μόνο εκτοξευτήρα χειροβομβίδων και μερικά όπλα.
Ωστόσο, τα όπλα συχνά έμεναν από πυρομαχικά.
Όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες σε αιχμαλωσία υποστηρίζουν ότι η εκπαιδευτική διαδικασία πριν σταλούν στο μέτωπο είναι πολύ σύντομη, διαρκεί μόλις ένα μήνα.
Ως επί το πλείστον, η εκπαίδευση περιλαμβάνει το σκάψιμο χαρακωμάτων και τη λήψη θεωρητικών μαθημάτων.
Υπάρχουν περίπου δύο ασκήσεις βολής, αν και δεν καταφέρνουν να συμμετάσχουν όλοι οι νέοι μαχητές.

Δεν δίνουν στους Ουκρανούς στρατιώτες όπλα του ΝΑΤΟ - Φοβούνται εξέγερση

Σημειώνεται ότι ένας άλλος Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου έριξε φως στην πραγματικότητα της διανομής των δυτικών όπλων.
Οι στρατιωτικές μονάδες της Ουκρανίας που έχουν μεγαλύτερο αριθμό επιστρατευμένων πολιτών στις τάξεις τους δεν λαμβάνουν όπλα ή εξοπλισμό από τη βοήθεια του ΝΑΤΟ καθώς η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου φοβάται μια εξέγερση στρατιωτών, είπε ο Yuri Kuzmich, ένας αιχμάλωτος Ουκρανός στρατιώτης από την 63η Ξεχωριστή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία.
«Υπάρχουν μηδενικά όπλα του ΝΑΤΟ.
Τα έχουμε ακούσει, αλλά κανείς δεν τα βλέπει στην πραγματικότητα.
Τα καμαρώνουν στο Διαδίκτυο λέγοντας "Ορίστε, δείτε τι μας έδωσε το ΝΑΤΟ"...
Κρατούν τα όπλα του ΝΑΤΟ, γιατί μπορούμε στραφούμε εναντίον τους, εναντίον του Κιέβου», είπε ο αιχμάλωτος.
Ο Kuzmich μίλησε για στρατιωτικούς σχηματισμούς με μεγάλο αριθμό επιστρατευμένων ανδρών.

Φόβος στην ουκρανική ηγεσία

Η άρνηση του Κιέβου να εξοπλίσει σωστά τα στρατεύματα μπορεί να αποδοθεί σε αρνητική στάση προς τις αρχές μεταξύ του προσωπικού.
Η πορεία των εχθροπραξιών αποκάλυψε ότι η Ουκρανία προέβη σε παράλογες ενέργειες στο μέτωπο και εξαπατούσε στρατεύματα στις δικές της τάξεις.
«Κάποιες ταξιαρχίες πιθανώς να κινηθούν προς το Κίεβο. Μας υπόσχονται ένα πράγμα αλλά τελικά βλέπουμε κάτι ριζικά αντίθετο.
Φοβούνται να μας δώσουν εξοπλισμό του ΝΑΤΟ», συνόψισε ο κρατούμενος.
Η Ουκρανία έχει θεσπίσει στρατιωτικό νόμο σε όλη τη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών πλέον απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Οι στρατολογήσεις, οι περισσότερες καταναγκαστικές, γίνονται παντού ακόμη και στον δρόμο και όχι μόνο στα γραφεία στρατολόγησης.
Άνθρωποι συλλαμβάνονται σε δρόμους, σε πρατήρια καυσίμων και σε καφετέριες.
Δεν είναι μόνο οι στρατολόγοι, που επιδίδουν τα δελτία στράτευσης.
Ο υποψήφιος μπορεί να προσεγγιστεί από έναν εργοδότη, έναν ιδιοκτήτη σπιτιού γενικά από οποιονδήποτε, αναφέρει το Sputnik.

Ο Zelensky φοβάται και πραξικόπημα

Στην ουκρανική ηγεσία δεν υπάρχει μόνο ο φόβος μίας μαζικής εξέγερσης των βιαίως επιστρατευμένων πολιτών, που δεν θέλουν να γίνουν τροφή για τα κανόνια.
Υπάρχει και ο φόβος ενός πραξικοπήματος.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky θα πρέπει να φοβάται ένα στρατιωτικό πραξικόπημα λόγω της δημόσιας αντιπαράθεσης του με τον Valery Zaluzhny, τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, υποστηρίζει ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson.
«Οι άνθρωποι του Zaluzhny έχουν όπλα.
Έχουν ήδη υπάρξει περιπτώσεις στην παγκόσμια ιστορία όπου μια ομάδα στρατιωτικών αξιωματικών αποφασίζει ότι η πολιτική ηγεσία είναι διεφθαρμένη, ανίκανη και ανεξέλεγκτη και στη συνέχεια την ανατρέπει» υποστήριξε μιλώντας στο κανάλι New Rules, o Johnson.
Μάλιστα ο Johnson υποστήριξε ότι ο θάνατος του Ουκρανού διοικητή Gennady Chastyakov από έκρηξη χειροβομβίδας, θα μπορούσε να είναι ένα μήνυμα προς το Zaluzhny.
Σύμφωνα με τον Johnson, o Ουκρανός πρόεδρος φοβάται ότι οι Δυτικοί θα αποφασίσουν σύντομα να βάλουν τον Zaluzhny στη θέση του, να αναλάβει δηλαδή την προεδρία της Ουκρανίας.
«Θεωρώ ότι επιτράπηκε στον Zaluzhny να μιλήσει στον Economist προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι η στήριξη στον Zelensky φθίνει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Μ. Βρετανία» υπογράμμισε ο Johnson, επισημαίνοντας ότι «τέτοια δημοσιεύματα από τη Μ. Βρετανία» όσο και «πηγές μου από τις ΗΠΑ, λένε ότι το πολιτικό κατεστημένο και στις δύο χώρες προετοιμάζει το έδαφος για την αποχώρηση του Zelensky».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης