Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raisi (Ιράν): H Γάζα χρειάζεται δράση, όχι λόγια - Πρέπει να πάψουν τα εγκλήματα πολέμου στην Παλαιστίνη

Raisi (Ιράν): H Γάζα χρειάζεται δράση, όχι λόγια - Πρέπει να πάψουν τα εγκλήματα πολέμου στην Παλαιστίνη
Σήμερα η ενότητα των ισλαμικών χωρών είναι πολύ σημαντική, τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος
Ο Iρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi δήλωσε το Σάββατο 11/11 πως ήρθε η ώρα για δράση, δεν είναι ώρα για λόγια στη σύγκρουση στη Γάζα, ενώ μετέβαινε στη Σαουδική Αραβία για να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής για τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισράηλ και τους μαχητές της Χαμάς.
«Η Γάζα δεν είναι μια αρένα για λόγια.
Θα πρέπει να είναι για δράση», δήλωσε ο Raisi από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο κορυφής αραβικών και ισλαμικών χωρών στη σαουδαραβική πρωτεύουσα Ριάντ.
«Σήμερα η ενότητα των ισλαμικών χωρών είναι πολύ σημαντική», πρόσθεσε.
Είναι η πρώτη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία από αρχηγό του ιρανικού κράτους αφότου η Τεχεράνη και το Ριάντ έβαλαν τέλος σε χρόνια εχθρότητας στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που συνήφθη το Μάρτιο με τη μεσολάβηση της Κίνας.

Ισχυρό μήνυμα σε πολεμοκάπηλους

«Η σύνοδος κορυφής θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους πολεμοκάπηλους στην περιοχή και θα έχει ως αποτέλεσμα να πάψουν τα εγκλήματα πολέμου στην Παλαιστίνη», δήλωσε ο ιρανός υπουργός Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, ο οποίος συνοδεύει τον Raisi, σύμφωνα με τον κυβερνητικό ιστότοπο Padolat.
«Η Αμερική λέει πως δεν θέλει μια επέκταση του πολέμου και έχει στείλει μηνύματα [προς την κατεύθυνση αυτή] στο Ιράν και σε αρκετές χώρες.
Όμως αυτές οι δηλώσεις δεν συμβαδίζουν με τις ενέργειες της Αμερικής», δήλωσε ο Raisi στα σχόλιά του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης τα οποία μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.
«Η πολεμική μηχανή στη Γάζα είναι στα χέρια της Αμερικής, η οποία εμποδίζει μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επεκτείνει τον πόλεμο.
Ο κόσμος πρέπει να δει το αληθινό πρόσωπο της Αμερικής», δήλωσε ο Raisi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης