Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβες Medvedev: Οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να γεμίσουν τη Ρωσία με ηρωίνη από το Αφγανιστάν

Βόμβες Medvedev: Οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να γεμίσουν τη Ρωσία με ηρωίνη από το Αφγανιστάν
Ο Ρώσος πολιτικός αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να εξάγουν αφγανική ηρωίνη στη Ρωσία και σε άλλες χώρες
Σχετικά Άρθρα
Οι Ταλιμπάν έχουν συνεισέφεραν περισσότερο στην καταπολέμηση των ναρκωτικών στο Αφγανιστάν το 2022 σε σύγκριση με τις τελευταίες δύο 10ετίες, οπότε και η χώρα είχε κυβερνήσεις που έπαιρναν εντολές από τους Αμερικανούς, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev.
Ο Ρώσος πολιτικός αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να εξάγουν αφγανική ηρωίνη στη Ρωσία και σε άλλες χώρες.
Ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin αναφέρθηκε στην Έρευνα για το Αφγανικό Όπιο 2023 που κυκλοφόρησε από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) νωρίτερα τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με αυτήν, η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν μειώθηκε κατά 95%, από 6.200 τόνους που παρήχθησαν το 2022 σε 333 τόνους το 2023.
«Σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι Ταλιμπάν, ανεξάρτητα από το πώς μπορεί να αισθανόμαστε γι' αυτούς, έκαναν εκείνο που ο συνασπισμός του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος φέρεται να πολεμούσε την τρομοκρατία στη χώρα, απέτυχε να κάνει σε διάστημα 20 ετών.
Αυτό συμβαίνει όταν εκείνοι που στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται να εξάγουν ηρωίνη στη Ρωσία και σε άλλες χώρες έφυγαν από την περιοχή», έγραψε ο Medvedev στο κανάλι του στο Telegram.
Οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από το Αφγανιστάν το καλοκαίρι του 2021, σηματοδοτώντας το τέλος μιας στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε το 2001.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης