Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron προς Ισραήλ: Σταματήστε να σκοτώνετε μωρά και γυναίκες στη Γάζα

Macron προς Ισραήλ: Σταματήστε να σκοτώνετε μωρά και γυναίκες στη Γάζα
Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος γι’ αυτό και καμία νομιμότητα. Γι’ αυτό και καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει» τονίζει ο Γάλλος πρόεδρος
Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron στο BBC.
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Μέγαρο των Ηλυσίων, είπε ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς, εστιάζοντας στο ότι μια κατάπαυση του πυρός θα ωφελούσε το Ισραήλ.
Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύει τον εαυτό του, «τους παροτρύνουμε να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς» στη Γάζα.
Ωστόσο, τόνισε ότι η Γαλλία «καταδικάζει σαφώς» τις «τρομοκρατικές» ενέργειες της Hamas.
Η Γαλλία – όπως και το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα δυτικά έθνη – θεωρεί τη Hamas τρομοκρατική οργάνωση.
Όταν ρωτήθηκε αν ήθελε να συμμετάσχουν και άλλοι ηγέτες στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, απάντησε: «Ελπίζω ότι θα το κάνουν»
Μιλώντας την επομένη της διάσκεψης για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα σχετικά με τον πόλεμο με το Ισραήλ, ο Macron δήλωσε ότι το «σαφές συμπέρασμα» όλων των κυβερνήσεων και των οργανισμών που ήταν παρόντες στη σύνοδο αυτή ήταν ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση από το να υπάρξει πρώτα μια ανθρωπιστική παύση, να πάμε σε κατάπαυση του πυρός, η οποία θα (μας) επιτρέψει να προστατεύσουμε όλους τους πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με τους τρομοκράτες».
«De facto – σήμερα βομβαρδίζονται άμαχοι – de facto. Αυτά τα μωρά, αυτές οι γυναίκες, αυτοί οι ηλικιωμένοι βομβαρδίζονται και σκοτώνονται. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος γι’ αυτό και καμία νομιμότητα. Γι’ αυτό και καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ τόνισε ότι δεν είναι ο ρόλος του να κρίνει αν έχει παραβιαστεί το διεθνές δίκαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης