Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Trump για Ισραήλ - Παλαιστίνη: Aν συνεχίζαμε την προσέγγιση με το Ιράν, η επίθεση της Hamas δε θα γινόταν ποτέ

Παρέμβαση Trump για Ισραήλ - Παλαιστίνη: Aν συνεχίζαμε την προσέγγιση με το Ιράν, η επίθεση της Hamas δε θα γινόταν ποτέ
«Στην πραγματικότητα τα πηγαίναμε καλά με το Ιράν» πριν από την εκλογική του ήττα το 2020, υποστήριξε ο Trump
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε ότι το Ισραήλ «πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά στις δημόσιες σχέσεις, ειλικρινά, επειδή η άλλη πλευρά το κερδίζει στο μέτωπο των δημοσίων σχέσεων».
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην Univision, ο πρωήν αρχηγός των Ρεπουμπλικάνων υποστήριξε ότι ο πόλεμος πρέπει να «συνεχιστεί για να δούμε πως θα καταλήξει», ακολουθώντας λίγο περισσότερο παθητική προσέγγιση από τους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του που ζήτησαν από το Ισραήλ να έχει την λευκή επιταγή των ΗΠΑ για να «τελειώσει τη δουλειά μια για πάντα."
«Έχετε λοιπόν έναν πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη και πιθανότατα θα πρέπει να το αφήσετε να διαδραματιστεί. Πιθανότατα θα πρέπει να το αφήσετε να διαδραματιστεί επειδή πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν» τόνισε σχετικά ο Trump.
Επιπλέον, επανέλαβε ότι η επίθεση δεν θα είχε συμβεί αν ήταν πρόεδρος λόγω της προσέγγισής του στο Ιράν, ισχυριζόμενος ότι «θα είχαμε μια συμφωνία με το Ιράν», η οποία «χάλασε» μετά την εκλογή Biden.
«Στην πραγματικότητα τα πηγαίναμε καλά με το Ιράν» πριν από την εκλογική του ήττα το 2020, υποστήριξε περαιτέρω.
«Το Ιράν δεν είχε τα χρήματα - γιατί, μη γελιόμαστε, το Ιράν ηγείται σε αυτό. Και μόνο οι ανόητοι θα έλεγαν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτοί ηγούνται. Είναι πολύ δύσκολοι, πολύ έξυπνοι, πολύ πονηροί. Το οδηγούν και πρέπει να τελειώσει», συνέχισε ο Trump.
«Δεν υπάρχει άλλο μίσος όπως το μίσος των Παλαιστινίων για το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό. Και μάλλον το αντίστροφο επίσης? Δεν ξέρω», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος.
«Ξέρετε, δεν είναι τόσο προφανές, αλλά μάλλον είναι και αυτό. Έτσι, μερικές φορές πρέπει να αφήσεις τα πράγματα να εξελιχθούν και πρέπει να δεις πού θα τελειώσει» συμπλήρωσε, ολοκληρώνοντας την εν λόγω συνέντευξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης