Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε μία ασυνήθιστα σύντομη συνέντευξη Τύπου ο Stoltenberg παραδέχθηκε ότι η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία κάνει το ΝΑΤΟ ευάλωτο

Σε μία ασυνήθιστα σύντομη συνέντευξη Τύπου ο Stoltenberg παραδέχθηκε ότι η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία κάνει το ΝΑΤΟ ευάλωτο
Μία νίκη της Ρωσίας εγκυμονεί κινδύνους για το ΝΑΤΟ, τόνισε ο Stoltenberg
Σχετικά Άρθρα
Μία ρωσική νίκη στη σύγκρουση στην Ουκρανία απειλεί να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ ως συμμαχία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Jens Stoltenberg σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα ήταν μόνο τραγωδία για το Κίεβο, αλλά εγκυμονεί κινδύνους και για το ΝΑΤΟ.
Θα έκανε το ΝΑΤΟ ευάλωτο.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε στους Ουκρανούς τα όπλα που χρειάζονται για να παραμείνουν δυνατοί στο πεδίο της μάχης σήμερα.
Έτσι μπορούν να είναι δυνατοί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αύριο», πρόσθεσε ο αρχηγός του ΝΑΤΟ.
Πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον του ΝΑΤΟ να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία.

Ασυνήθιστα σύντομη συνέντευξη

Η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία θα πρέπει να φέρει μια μακροπρόθεσμη και δίκαιη επίλυση της κρίσης πιο κοντά, είπε ο Νορβηγός αξιωματούχος, όταν ρωτήθηκε για τους κινδύνους μείωσης της βοήθειας προς την Ουκρανία καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται.
Η συνέντευξη Τύπου του Stoltenberg στο Βερολίνο ήταν ασυνήθιστα σύντομη, καθώς οι δημοσιογράφοι έθεσαν στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ μόνο μία ερώτηση σχετικά με τη μείωση της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις εκκλήσεις του συντονιστή της συνέντευξης, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι δεν είχαν άλλες ερωτήσεις για τον Stoltenberg.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης