Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή ήττας από τους Ουκρανούς: Οι Ρώσοι μας έχουν περικυκλώσει στην Avdiivka

Παραδοχή ήττας από τους Ουκρανούς: Οι Ρώσοι μας έχουν περικυκλώσει στην Avdiivka
«Όχι μόνο μάχονται για να καταλάβουν το εργοστάσιο, αλλά δεν σταματούν να περικυκλώνουν την Avdiivka», δήλωσε εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού
Τα ρωσικά στρατεύματα, που εδώ και έναν μήνα εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον της Avdiivka, επιχειρούν να περικυκλώσουν αυτήν την πόλη της ανατολικής Ουκρανίας και να καταλάβουν μια στρατηγικής σημασίας βιομηχανική μονάδα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, συμπληρώνοντας ότι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο.
«Όχι μόνο μάχονται για (να καταλάβουν) το εργοστάσιο, αλλά δεν σταματούν να περικυκλώνουν την Avdiivka», δήλωσε ο Oleksandr Shtupun στην ουκρανική τηλεόραση.
«Η μονάδα οπτανθρακοποίησης είναι σημαντική» για τις ρωσικές δυνάμεις, υπογράμμισε αν και έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως επί του παρόντος παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.
Ωστόσο, οι επιθέσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και «δύο άμαχοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (9/11) σε πλήγμα που υπέστη μια πολυκατοικία», συμπλήρωσε.
Την Τρίτη (14/11), οι ουκρανικές αρχές γνωστοποίησαν ότι αναμένουν ένα νέο κύμα επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς οι «εισβολείς δεν υποχωρούν παρότι υφίστανται απώλειες».
Στην περιφέρεια της Kherson, όπου επίσης μαίνονται οι μάχες, ένας άνδρας σκοτώθηκε στην Kindiyka από οβίδες του ρωσικού πυροβολικού, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Oleksandr Prokudin.
Λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα στο χωριό Novoraysk

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης