Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση πληρώνει τα ολέθρια λάθη της – Σε όλη την Ευρώπη οι επιπτώσεις από την έκρηξη απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία

Η Δύση πληρώνει τα ολέθρια λάθη της – Σε όλη την Ευρώπη οι επιπτώσεις από την έκρηξη απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία
Μοιραία η απόφαση της Δύσης να στείλει όπλα και πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία - Δυτικά ΜΜΕ προσπάθησαν να παρουσιάσουν ως fake news τα συμπεράσματα ενός επιστήμονα
Τον Μάιο του 2023, μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την πόλη Khmelnitsky που βρίσκεται στην Ουκρανία, περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Πολωνία, όταν ένα ρωσικό χτύπημα εξαφάνισε μια ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών όπου αποθηκευόταν απεμπλουτισμένο ουράνιο που προμήθευσε στο Κίεβο η Βρετανία.
Ο Dr. Christopher Busby, φυσικοχημικός και επιστημονικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Κίνδυνο Ακτινοβολίας, απευθύνεται σε όλους εκείνους που επιχείρησαν να δυσφημήσουν τις προειδοποιήσεις του σχετικά με τις δυνητικά επικίνδυνες συνέπειες της έκρηξης της αποθήκης πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Η δραματική προειδοποίηση ενός επιστήμονα και η αμφισβήτηση

«Στις 19 Μαΐου έγραψα ένα άρθρο για το Sputnik σχετικά με την έκρηξη Khmelnitsky.
Είχα εξετάσει δεδομένα ακτινοβολίας Γάμμα από ανιχνευτές στα βορειοδυτικά της τοποθεσίας επίθεσης, τα οποία έδειξαν αυξήσεις στην ακτινοβολία από σημεία στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία αλλά και στη Γερμανία.
Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η αποθήκη που περιείχε όπλα ουρανίου, που είχε αποστείλει το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε χτυπηθεί και ότι το ουράνιο που είχε εκραγεί είχε μετατραπεί σε μια τεράστια βολίδα.
Τα σωματίδια που παρήχθησαν από την έκρηξη είχαν παρασυρθεί από τον άνεμο και διασκορπίστηκαν σε όλη την Ευρώπη.
Το άρθρο προκάλεσε μεγάλη αντιπαράθεση στο Διαδίκτυο, με μεγάλο αριθμό αυτοαποκαλούμενων ελεγκτών και «ειδικών» να το εξετάζουν και να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το επιστημονικό μου πόρισμα είναι μία ανοησία.
Έτσι ελέγχεται το διαδίκτυο αυτές τις μέρες. Διαγράφηκε ως Ρωσικό Fake (π.χ. fakenews).
Το γεγονός είναι ότι, αν και το ουράνιο έχει ασθενείς ακτίνες Γάμμα, μέσω της κόρης του Thorium-234, υπάρχουν και άλλες καταστάσεις όπου η Γάμμα θα αυξηθεί στους ανιχνευτές, κυρίως το φυσικό ραδιενεργό αέριο, το ραδόνιο, το οποίο μπορεί να γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων και συστημάτων χαμηλής πίεσης .
Επεσήμανα ότι δεν υπήρχαν συστήματα χαμηλής πίεσης εκείνη την εποχή που θα εξηγούσε την ξαφνική αύξηση της Γάμμα», εξηγεί ο Busby.
uranium_depl.JPG

Αποδεικτικά στοιχεία χωρίς δημοσίευση

«Το ουράνιο στον αέρα δεν μετριέται στην Ευρώπη από όσο γνωρίζω, και τα μόνα δεδομένα που μπορούν να ληφθούν είναι τα δεδομένα ουρανίου στον αέρα από τους High Volume Air Samplers (HVAS) στο Atomic Weapons Establishment (AWE) στο Aldermaston στο Berkshire στη Βρετανία.
Αυτά δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μετά από δημόσια έρευνα για ένα σύμπλεγμα παιδικής λευχαιμίας κοντά στην τοποθεσία αυτή.
Ο νόμος απαιτεί από την AWE να μετράει το Ουράνιο (και το Πλουτώνιο και το Τρίτιο) σε τακτά χρονικά διαστήματα σε θέσεις κοντά στο εργοστάσιο αλλά και μακριά από το εργοστάσιο όπλων.
Έχω χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα στο παρελθόν για να προσδιορίσω το απεμπλουτισμένο ουράνιο από τους πολέμους στο Ιράκ όπου χρησιμοποιήθηκε.
Έτσι, για να συνεχίσω με το επιχείρημα Khmelnitsky, μόλις έλαβα δεδομένα ουρανίου από το AWE ζήτησα τα δεδομένα.
Μου έστειλαν τα δεδομένα σε ένα Αρχείο Excel και χρησιμοποίησα τη γραφική συνάρτηση if Excel για να σχεδιάσω τα δεδομένα που έστειλαν.
Το Σχήμα 1 απεικονίζει τα επίπεδα φίλτρου για τρεις από τις θέσεις εκτός τοποθεσίας.

To Σχήμα 1

uranium.JPG
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είχα δίκιο.
Στα φίλτρα εκτός τοποθεσίας 15 Μαΐου - 15 Ιουνίου που λειτουργούσαν εκείνη την εποχή, υπάρχει ένα πολύ σαφές σήμα για τον μήνα που ακολουθεί την έκρηξη. Έχω επίσης λάβει δεδομένα για τις επιτόπιες τοποθεσίες, και όλες αυτές δείχνουν επίσης την ίδια αύξηση του αποτυπώματος.
Θέλω να πω ότι όσοι πιστεύουν πως τα Μέσα Ενημέρωσης ελέγχονται, το ίδιο συμβαίνει και με την επιστημονική βιβλιογραφία από ομοτίμους.
Έστειλα την εργασία μου σχετικά με την αύξηση του ουρανίου στον αέρα από τον πόλεμο της Ουκρανίας σε δύο περιοδικά που έχουν δημοσιεύσει τις εργασίες μου στο παρελθόν, εργασίες για τις επιπτώσεις του Ουρανίου. Το πρώτο, International Journal of Environmental Research and Public Health αρνήθηκε εντελώς να το εξετάσει.
Στη συνέχεια το έστειλα στο Conflict and Health, το οποίο το έστειλε σε έναν κριτικό, αλλά αρνήθηκε να το δημοσιεύσει.
Αυτό είναι εκπληκτικό, δεδομένου ότι παρείχα τα ακατέργαστα δεδομένα και στα δύο περιοδικά», συνεχίζει ο Busby.
Το γράφημα στο Σχήμα 1 δείχνει ότι το oυράνιο στον αέρα στη Νοτιοανατολική Αγγλία ανέβηκε κατά περίπου 600 ng/κυβικό μέτρο από τα σωματίδια που απελευθερώθηκαν από την έκρηξη στο Khmelnitsky. Τι σημαίνει αυτό; Το μέσο μέγεθος ενός σωματιδίου ουρανίου είναι κάτω του 1 micron . Ένα άτομο εισπνέει περίπου 24 κυβικά μέτρα την ημέρα.
Έτσι, εάν τα σωματίδια ήταν εκεί για ένα μήνα, ή 30 ημέρες, μπορούμε κατά μέσο όρο την πρόσληψη στους πνεύμονες να είναι 0,432 mg. Δεν ακούγεται πολύ, έτσι δεν είναι; Αλλά μετατρέπεται σε 200 εκατομμύρια σωματίδια ανά άτομο στην περιοχή και φυσικά σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Δεν είναι καλό, δεδομένων των επιπτώσεων που βρήκαμε στη Fallujah του Ιράκ, αποσαφηνίζει ο επιστήμονας.

Το τραγικό παράδειγμα της Fallujah

«Η μελέτη μου για τη Fallujah, που δημοσιεύθηκε το 2010, έδειξε ότι υπήρξε τεράστια αύξηση του καρκίνου και των συγγενών δυσπλασιών στα μωρά και γενικά τρομακτικά σημάδια γενετικής βλάβης στον πληθυσμό μετά τη χρήση όπλων ουρανίου εκεί στον δεύτερο πόλεμο του 2003 στο Ιράκ.
Αργότερα εντοπίσαμε περίσσευμα ουρανίου στις μητέρες των παιδιών με γενετικά ελαττώματα χρησιμοποιώντας δείγματα μαλλιών και φασματομετρία μάζας και παρακολουθώντας τις αυξήσεις από τις εκθέσεις του 2003.
Είναι σαφές ότι από τις μελέτες μας στο Ιράκ, οι γενετικές και καρκινικές επιπτώσεις στην υγεία από τα σωματίδια ουρανίου είναι σημαντικές.
Πράγματι, είναι αναμφισβήτητα η κύρια αιτία του καρκίνου στα θύματα της Hiroshima που εκτέθηκαν σε σωματίδια ουρανίου στη «μαύρη βροχή».
Τα επίπεδα στην Πολωνία, τη Γερμανία και οπουδήποτε αλλού στο ταξίδι μου στην Αγγλία, θα ήταν πολύ υψηλότερα. Αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμες μετρήσεις», καταλήγει ο επιστήμονας.

sputnik_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης