Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Netanyahu κόντρα σε ΗΠΑ και διεθνή κοινότητα: Μετά τον πόλεμο θα κρατήσουμε τη Γάζα υπό τον έλεγχό μας

Επιμένει ο Netanyahu κόντρα σε ΗΠΑ και διεθνή κοινότητα: Μετά τον πόλεμο θα κρατήσουμε τη Γάζα υπό τον έλεγχό μας
Το σχέδιο Netanyahu έχει πολλάκις απορριφθεί τόσο από τον Blinken, όσο και από τους αξιωματούχους του ΟΗΕ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε στη συνάντησή του με τους αρχηγούς των συνοριακών κοινοτήτων της Γάζας ότι μετά την εξάλειψη της Hamas θα υπάρχει «πλήρης ισραηλινός έλεγχος ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους αποστρατιωτικοποίησης, για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή από τον θύλακα για τους πολίτες του Ισραήλ».
Υπενθυμίζεται ότι στον αντίποδα αυτής της προσέγγισης φαίνεται να κινείται ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Antony Blinken.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αποκάλυψε το σχέδιο της κυβέρνησης Biden για τη Γάζα με δηλώσεις του στο ίδιο το Ισραήλ.
«Η ιδέα να παραμείνει η Hamas υπεύθυνη για τη διακυβέρνηση όπως ήταν και να αποτελεί μια συνεχή και διαρκή απειλή για το Ισραήλ και τους πολίτες του είναι απαράδεκτη» τόνισε σε ένα πρώτο επίπεδο.
Παρόλα αυτά, έσπευσε να τονίσει, ότι «το Ισραήλ δεν μπορεί να αναλάβει εκ νέου τον έλεγχο και την ευθύνη για τη Γάζα και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Ισραήλ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν έχει καμία πρόθεση ή επιθυμία να το κάνει. Επομένως, εντός αυτών των παραμέτρων, είμαστε και θα συνεχίσουμε να έχουμε συζητήσεις με εταίρους σε όλη την περιοχή και πολύ ευρύτερα για το τι πρέπει να ακολουθήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης