Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Τayyip Erdogan βλέπει την Τουρκία ως ειρηνοποιό δύναμη

Ο Τayyip Erdogan βλέπει την Τουρκία ως ειρηνοποιό δύναμη
O τούρκος πρόεδρος Τayyip Erdogan φαίνεται έτοιμος για μια νέα διπλωματική πρωτοβουλία με προτεραιότητα την ανακοπή της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα
Επιστρέφοντας από την Οικονομική Σύνοδο Κορυφής στο Ουζμπεκιστάν όπου είχε και κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του Ibrahim Raisi, ο τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan φαίνεται έτοιμος για μια νέα διπλωματική πρωτοβουλία με προτεραιότητα την ανακοπή της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα. Λαμβάνουμε θετικά μηνύματα για τις διπλωματικές μας κινήσεις.
Πρωταρχικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την κατάπαυση του πυρός, είπε.
Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε αυτή την πληγή που αιμορραγεί.
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίσουν να μοιράζονται αυτό το συναίσθημα θα γίνει ακόμα πιο εύκολο να σταματήσουν το Ισραήλ είπε ο τούρκος πρόεδρος που ζήτησε από τη Δύση να σεβαστεί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Η Άγκυρα φαίνεται να έχει μελετήσει τα επόμενα βήματά της.
«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες ενεργές και λειτουργικές, χρησιμοποιούμε τις δυνατότητες της διπλωματίας στο έπακρο για να διασφαλίσουμε την κατάπαυση του πυρός και αναπτύσσουμε φόρμουλες για μια σταθερή και βιώσιμη ειρήνη, τόνισε ο πρόεδρος Erdogan.
Η γενική εντύπωση των αναλυτών είναι ότι για πολλούς λόγους η Τουρκία μπορεί να θεωρηθεί ως η κατάλληλη μουσουλμανική χώρα σε συνεργασία ίσως με το Ιράν και με κάποιες αραβικές χώρες για να αναπτύξουν μια νέα διπλωματική πρωτοβουλία στη Γάζα πάνω σε μια καθαρά ανθρωπιστική βάση.
Όπως δε τόνισε ο τούρκος πρόεδρος η σύνοδος κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στο Ριάντ αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι ένα «σημαντικό βήμα για να σταματήσει η ισραηλινή καταπίεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης