Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Γερμανία αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες για χάρη του ΝΑΤΟ - Αλλάζει το δόγμα λόγω Ρωσίας

H Γερμανία αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες για χάρη του ΝΑΤΟ - Αλλάζει το δόγμα λόγω Ρωσίας
Το ΝΑΤΟ αναμένει ότι η Γερμανία θα δαπανήσει το 1,57% του ΑΕΠ της για την άμυνα φέτος, αλλά αυτό είναι πιθανό να αυξηθεί στο 2% το 2024
Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία έχει δεσμευτεί να αυξήσει τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού για την άμυνα, ώστε να διασφαλίσει ότι θα επιτύχει τον στόχο της για τις δαπάνες του ΝΑΤΟ, που είναι 2% της οικονομικής παραγωγής, ακόμη και μετά την εξάντληση του ειδικού αμυντικού ταμείου ύψους 100 δισ. ευρώ (87,4 δισ. λίρες), αναφέρει το Reuters.
Ο υπουργός Άμυνας Boris Pistorius  δήλωσε ότι η Γερμανία θα ενσωματώσει τις υψηλότερες δαπάνες στα μεσοπρόθεσμα χρηματοδοτικά της σχέδια.

Αλλαγή δόγματος μετά τη ρωσική εισβολή

Ο υπουργός μίλησε μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να καταστήσει τον στρατό της "ραχοκοκαλιά" της ευρωπαϊκής άμυνας, στο πλαίσιο μιας σημαντικής αλλαγής πολιτικής για την ενίσχυση των δαπανών και τον εκσυγχρονισμό των δυνάμεών της μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η Γερμανία επικρίνεται εδώ και χρόνια για τις πολύ χαμηλές αμυντικές δαπάνες, βασιζόμενη ουσιαστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες για να στηρίξει την ασφάλειά της, παρότι είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Το ΝΑΤΟ αναμένει ότι η Γερμανία θα δαπανήσει το 1,57% του ΑΕΠ της για την άμυνα φέτος, αλλά αυτό είναι πιθανό να αυξηθεί στο 2% το 2024 χάρη σε ένα ειδικό αμυντικό ταμείο που εγκαινίασε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz στο πλαίσιο του Zeitenwende ή της αλλαγής πολιτικής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης