Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ κατά Ισραήλ: Ζητά έρευνα για τους «αδιάκριτους» βομβαρδισμούς στη Γάζα

ΟΗΕ κατά Ισραήλ: Ζητά έρευνα για τους «αδιάκριτους» βομβαρδισμούς στη Γάζα
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν διευκρίνισε σε ποια όπλα αναφερόταν
Nα διεξαχθεί έρευνα για τους "αδιάκριτους", όπως τους χαρακτήρισε, βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, ζήτησε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Volker Türk,  όπως μεταδίδει το Reuters.
"Ο εκτεταμένος ισραηλινός βομβαρδισμός της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εκρηκτικών όπλων υψηλής ισχύος σε πυκνοκατοικημένες περιοχές ... έχει σαφώς καταστροφικές ανθρωπιστικές επιπτώσεις και επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα", δήλωσε ο Türk στους δημοσιογράφους στην Ιορδανία.
"Οι επιθέσεις πρέπει να διερευνηθούν ... Έχουμε πολύ σοβαρές ανησυχίες ότι πρόκειται για δυσανάλογες επιθέσεις κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου".
Ο Türk δεν διευκρίνισε σε ποια όπλα αναφερόταν.

Η αντίδραση του Ισραήλ

Κληθείσα να σχολιάσει, η μόνιμη αποστολή του Ισραήλ στον ΟΗΕ στη Γενεύη δήλωσε στο Reuters: "Το Ισραήλ τηρεί πάντοτε το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Οι τρομοκράτες δεν το κάνουν".
Το Ισραήλ έχει επιρρίψει ευθύνες στη Hamas για τους θανάτους αμάχων στη Γάζα, λέγοντας ότι η ομάδα χρησιμοποιεί τον πληθυσμό ως ανθρώπινες ασπίδες και κρύβει όπλα και εξοπλισμό γύρω από νοσοκομεία, τα οποία έχουν πληγεί από βομβαρδισμούς.
Ο Türk επεσήμανε την υποχρέωση και των δύο πλευρών να προστατεύουν τους αμάχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης