Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρίβειν... διά του Πενταγώνου οι ΗΠΑ από την Ουκρανία - Το μπλόκο του Κογκρέσου

Στρίβειν... διά του Πενταγώνου οι ΗΠΑ από την Ουκρανία - Το μπλόκο του Κογκρέσου
Οι ΗΠΑ εξάντλησαν περίπου το 95% της προηγούμενης χρηματοδότησης για την Ουκρανία, η οποία ανήλθε συνολικά σε περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια
Το Πεντάγωνο αρχίζει να περιορίζει τη ροή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία καθώς τελειώνουν τα χρήματα.
Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις τελευταίες διεργασίες στο αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, με τη χρηματοδότηση να τελειώνει.
Καθώς η πολεμική χρηματοδότηση τόσο για την Ουκρανία όσο και για το Ισραήλ φαινομενικά δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Κογκρέσο, το Πεντάγωνο είπε ότι οι καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση ανάγκασαν τις ΗΠΑ να αρχίσουν να περιορίζουν τη ροή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και το Πεντάγωνο έχει μόνο 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αναπληρώσει αποθέματα όπλων που στάλθηκαν στη χώρα, σύμφωνα με εκτίμηση.
«Έπρεπε να μετρήσουμε την υποστήριξή μας για την Ουκρανία», είπε στους δημοσιογράφους η αναπληρώτρια επικεφαλής του Πενταγώνου Sabrina Singh.
«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε πακέτα, αλλά γίνονται μικρότερα».

Οι επιλογές του Κογκρέσου

Η Singh προέτρεψε το Κογκρέσο να άρει το αδιέξοδο και να εγκρίνει το αίτημα της κυβέρνησης Biden για 61,4 δισ. δολάρια για έκτακτα κονδύλια για τον αγώνα της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, μέρος ενός τεράστιου πακέτου 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα περιελάμβανε βοήθεια για το Ισραήλ και τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, αλλά το οποίο τώρα σχεδόν δεν έχει πιθανότητα να περάσει.
Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων προσπάθησαν να διαχωρίσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ, μια ιδέα στην οποία αντιτίθενται τόσο η Γερουσία όσο και ο Λευκός Οίκος.
Η Singh είπε ότι οι ΗΠΑ εξάντλησαν περίπου το 95% της προηγούμενης χρηματοδότησης για την Ουκρανία, η οποία ανέφερε επίσης ότι ανήλθε συνολικά σε περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια.
Φυσικά, μεγάλο μέρος αυτών των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων επαναδρομολογήθηκε στη συνέχεια στο Στρατιωτικό Βιομηχανικό Συγκρότημα και στο Deep State πίσω στις ΗΠΑ, όπου χρησίμευσε για την ενίσχυση διαφόρων στρατιωτικών εταιρειών και των πολιτικών τους υποστηρικτών και διαφόρων λόμπι.
Είπε ότι το υπόλοιπο 1 δισεκατομμύριο δολάρια είναι μέρος ενός προγράμματος που επιτρέπει στον Πρόεδρο Joe Biden να στείλει υπάρχον αμερικανικό στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και να το αντικαταστήσει με νέες παραγγελίες.
Η προειδοποίηση της Singh ήταν μόνο η τελευταία από την κυβέρνηση, η οποία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι προσπαθεί να διατηρήσει τη ροή στρατιωτικής βοήθειας για τις δυνάμεις του προέδρου Volodymyr Zelenskiy.
Τον περασμένο μήνα, ο ελεγκτής του Πενταγώνου είπε ότι ένα κλείσιμο της κυβέρνησης, το οποίο επίσης διαφαίνεται αργότερα αυτόν τον μήνα, θα επιβραδύνει τον ρυθμό αντικατάστασης των αποθεμάτων όπλων που αποστέλλονται στην Ουκρανία.

Εξαντλείται η Ουκρανία

Ίσως συνειδητοποιώντας ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας πρόκειται να εξαντληθούν, η Telegraph ανέφερε ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περίπου 40.000 στρατιώτες γύρω από το βασικό μέτωπο μάχης στην Avdiivka καθώς προετοιμάζεται για μια επίθεση τρίτου κύματος στην κατεστραμμένη ανατολική πόλη, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός.
«Συγκροτούν αποθέματα. Έφεραν εδώ περίπου 40.000 άνδρες μαζί με πυρομαχικά όλων των διαμετρημάτων», είπε ο Anton Kotsukon, εκπρόσωπος της 110ης ξεχωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας.
«Δεν βλέπουμε κανένα σημάδι ότι οι Ρώσοι εγκαταλείπουν τα σχέδια να περικυκλώσουν την Avdiivka».
Οι ρωσικές δυνάμεις, είπε, είχαν περικυκλώσει την πόλη από τρεις πλευρές και «έπαιζαν γάτα με το ποντίκι», στέλνοντας «τεράστιους αριθμούς» drones για να εντοπίσουν την άμυνα της Ουκρανίας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θεωρούν την πόλη ως πύλη για μελλοντικές προόδους για την ανακατάληψη εδάφους στα ανατολικά.
Εναλλακτικά, ο ρωσικός στρατός αναμένει ότι η κατάληψη της πόλης θα επιτρέψει τη διείσδυση βαθιά στο έδαφος της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης