Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Orban: «Όχι» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Παρέμβαση Orban: «Όχι» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία
Η Ουγγαρία θεωρείται το κύριο πιθανό εμπόδιο στην ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Η ΕΕ δεν πρέπει να ξεκινήσει συνομιλίες ένταξης με την Ουκρανία, δήλωσε ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός Viktor Orban στο κρατικό ραδιόφωνο την Παρασκευή, τονίζοντας ότι αυτή είναι η "ξεκάθαρη θέση" της Ουγγαρίας για το θέμα.
Οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ πρόκειται να αποφασίσουν στα μέσα Δεκεμβρίου για το αν θα αποδεχθούν τη σύσταση της Επιτροπής να καλέσει το Κίεβο να ξεκινήσει συνομιλίες για ένταξη μόλις πληροί τους τελικούς όρους.
Οποιαδήποτε τέτοια απόφαση απαιτεί ομοφωνία των 27 μελών του μπλοκ, με την Ουγγαρία να θεωρείται το κύριο πιθανό εμπόδιο.

Ξεκάθαρη η θέση της Ουγγαρίας

Ο Orban, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, δήλωσε ότι η διαμάχη μεταξύ των Βρυξελλών για τα δισεκατομμύρια ευρώ των κονδυλίων της ΕΕ που έχουν ανασταλεί για την Ουγγαρία λόγω ενός ζητήματος που αφορά το κράτος δικαίου δεν μπορεί να συνδεθεί με κανέναν τρόπο με την υποστήριξη της Ουγγαρίας στις ενταξιακές συνομιλίες της Ουκρανίας με την ΕΕ.
"Οι ενταξιακές συνομιλίες δεν πρέπει να ξεκινήσουν, αυτή είναι η ξεκάθαρη ουγγρική θέση", δήλωσε ο Orban, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες "χρωστούν χρήματα στην Ουγγαρία".
"Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι η ουγγρική απόρριψη της έναρξης συνομιλιών με την Ουκρανία για την ένταξη στην ΕΕ δεν υπόκειται σε μια επιχειρηματική συμφωνία ... Δεν μπορεί να συνδεθεί με το ζήτημα των κεφαλαίων που δικαιούται να λάβει η Ουγγαρία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης