Τελευταία Νέα
Διεθνή

Figaro: Οι Ρώσοι ήξεραν το σχέδιο της αντεπίθεσης των Ουκρανών και τους διέλυσαν στην Kherson… χάθηκε η ημέρα D

Figaro: Οι Ρώσοι ήξεραν το σχέδιο της αντεπίθεσης των Ουκρανών και τους διέλυσαν στην Kherson… χάθηκε η ημέρα D
Στις 6 Ιουνίου έπρεπε να περάσουμε τον Δνείπερο, αλλά οι Ρώσοι γνώριζαν ανέφεραν Ουκρανοί αξιωματούχοι
Την ημέρα που ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση, στις 5 Ιουνίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπρεπε να δώσουν ένα κύριο χτύπημα στους ρώσους στην περιοχή Kherson, περνώντας τον Δνείπερο, αλλά οι Ρώσοι, γνωρίζοντας εκ των προτέρων αυτά τα σχέδια, αναδιάταξαν τα στρατεύματα τους καταστρέφοντας τα σχέδια της Ουκρανίας, τόνισαν Ουκρανικές πηγές στη γαλλική εφημερίδα Figaro.
«Στις 6 Ιουνίου έπρεπε να περάσουμε τον Δνείπερο.
Αλλά οι Ρώσοι γνώριζαν τις προθέσεις μας, έκαναν κάτι... και τα σχέδια έπρεπε να αλλάξουν βιαστικά.
Οι Ρώσοι μπόρεσαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την αριστερή όχθη του την περιοχή Kherson και τα μετέφεραν αλλού».
Σύμφωνα με την Ουκρανική πηγή, το κύριο χτύπημα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επρόκειτο να δοθεί στην περιοχή Kherson για να αποκλείσει την πρόσβαση στην Κριμαία, αλλά οι ενέργειες της Ρωσίας ματαίωσαν αυτά τα σχέδια, τα οποία, όπως εξήγησε η Ουκρανική πηγή, συμπίπτουν με την «Ημέρα D», την ημερομηνία της απόβασης των αγγλοαμερικανικών στρατευμάτων στη Νορμανδία το 1944.
«Αυτό υποτίθεται ότι ήταν ένα σημάδι για τον στρατό του Zelensky, ο οποίος είναι προσανατολισμένος σε μια συμμαχία με τη Δύση», αλλά το σχέδιο δεν πέτυχε και η αντεπίθεση απέτυχε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης