Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη μέγγενη της παγκόσμιας διασύνδεσης... Χάκερς χτύπησαν την κινεζική ICBC, «έφτασαν» και στα αμερικανικά ομόλογα

Στη μέγγενη της παγκόσμιας διασύνδεσης... Χάκερς χτύπησαν την κινεζική ICBC, «έφτασαν» και στα αμερικανικά ομόλογα
Ήταν «εξαιρετικά ασυνήθιστο για μια τράπεζα μεγέθους ICBC FS να επηρεαστεί έτσι»
Μια επίθεση ransomware στον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας έχει αναστατώσει την αγορά των αμερικανικών ομολόγων, αναγκάζοντας τους πελάτες της Industrial and Commercial Bank of China να επαναδρομολογήσουν τις συναλλαγές.
Σύμφωνα με την ένωση Securities Industry and Financial Markets, η ICBC Financial Services χτυπήθηκε από λογισμικό ransomware, το οποίο παραλύει τα συστήματα υπολογιστών εκτός εάν πραγματοποιηθεί πληρωμή.
Η επίθεση εμπόδισε την ICBC FS να διακανονίσει τις συναλλαγές των αμερικανικών κρατικών τίτλων για λογαριασμό άλλων συμμετεχόντων στην αγορά, σύμφωνα με traders και τράπεζες, με ορισμένες συναλλαγές μετοχών να επηρεάζονται επίσης.
Συμμετέχοντες στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των hedge funds και των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, άλλαξαν τις συναλλαγές λόγω της διαταραχής και η επίθεση είχε κάποια επίδραση στη ρευστότητα της αγοράς του αμερικανικού Δημοσίου, αλλά δεν έβαλαψε τη συνολική λειτουργία της αγοράς.
Η ICBC FS περιόρισε το περιστατικό αποσυνδέοντας και απομονώνοντας τα επηρεαζόμενα συστήματα, ενώ ανέφερε ότι «διεξάγει διεξοδική έρευνα».
Η ICBC FS λειτουργεί ανεξάρτητα από την ICBC στην Κίνα, πρόσθεσε, και δεν επηρεάστηκαν ούτε τα κεντρικά γραφεία ούτε το ίδιο το υποκατάστημα της ICBC στη Νέα Υόρκη.
Οι επιθέσεις ransomware έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την πανδημία του κορωνοϊού, εν μέρει καθώς η απομακρυσμένη εργασία έχει κάνει τις επιχειρήσεις πιο ευάλωτες και οι εγκληματικές ομάδες στον κυβερνοχώρο έχουν γίνει πιο οργανωμένες.
Ωστόσο, ήταν «εξαιρετικά ασυνήθιστο για μια τράπεζα μεγέθους ICBC FS να επηρεαστεί έτσι», είπε ο Allan Liska, αναλυτής απειλών στην εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Recorded Future, σημειώνοντας ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας επενδύει περισσότερο στην προστασία από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από κάθε άλλη βιομηχανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης