Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει Γερμανός στρατηγός: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, με 350.000 στρατιώτες χτυπούν Οδησσό - CIA: Έρχεται πραξικόπημα

Σοκάρει Γερμανός στρατηγός: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, με 350.000 στρατιώτες χτυπούν Οδησσό - CIA: Έρχεται πραξικόπημα
Harald Kujat (Γερμανός Στρατηγός): Οι ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, επίθεση με 350.000 στρατιώτες με στόχο την Οδησσό και θα φθάσουν έως την Υπερδνειστερία στην Μολδαβία - Larry Johnson (πρώην CIA): Να φοβάται στρατιωτικό πραξικόπημα ο Zelensky
(upd 35) Σε στρατιωτικό επίπεδο το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται πλέον στην ήττα της Ουκρανίας, αυτή είναι δεδομένη και αναγνωρίζεται παγκοσμίως αλλά και από τους Ουκρανούς…
Οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι η αντεπίθεση απέτυχε κυρίως γιατί οι ρώσοι γνώριζαν τα αρχικά σχέδια της αντεπίθεσης, ειδικά στην περιοχή Kherson...
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επόμενη κίνηση της Ρωσίας και με βάση Γερμανούς στρατιωτικούς, το σχέδιο των ρώσων ήταν να εξουθενώσουν την Δύση, να διαλύσουν τον Ουκρανικό στρατό και εν συνεχεία να αντεπιτεθούν καταστρέφοντας τα απομεινάρια της Ουκρανικής άμυνας…
Μάλιστα κορυφαίος Γερμανός στρατηγός ο Harald Kujat πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ προέβλέψε ότι η Ρωσία με 350.000 στρατιώτες θα ξεκινήσει την τελευταία φάση, την νέα ρωσική αντεπίθεση που θα στοχεύει στην κατάληψη της Οδησσού στην Νότια Ουκρανία.
Ο Putin επισκέφθηκε ξανά το Rostov-on-Don που είναι το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας και με βάση ενδείξεις οι ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο…

Στο αρχηγείο της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας στο Rostov-on-Don ο Putin – Κάτι ετοιμάζουν οι ρώσοι

Μετά το ταξίδι του στο Καζακστάν, ο Ρώσος πρόεδρος Putin επισκέφθηκε το Rostov-on-Don, το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, άκουσε εκθέσεις για την πρόοδο της ειδικής επιχείρησης ενώ του παρουσιάστηκαν και νέα μοντέλα στρατιωτικού εξοπλισμού.
«Ο Putin, έχοντας ολοκληρώσει την επίσημη επίσκεψή του στην Αστάνα του Καζακστάν, βρέθηκε στο Rostov-on-Don, όπου επισκέφθηκε το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας», είπε.
Ο Putin συνοδευόταν στο αρχηγείο από τον υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov και άλλους στρατιωτικούς.
Ο Putin επισκέπτεται τακτικά το αρχηγείο το τελευταίο του ταξίδι στο Rostov-on-Don έγινε στα μέσα Οκτωβρίου.
Ωστόσο ορισμένοι αναφέρουν ότι μετά την κατάρρευση της Ουκρανικής αντεπίθεσης, οι ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο…

Harald Kujat (Γερμανός Στρατηγός, πρώην ΝΑΤΟ): Οι ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, επίθεση με 350.000 στρατιώτες με στόχο την Οδησσό και θα φθάσουν έως την Υπερδνειστερία στην Μολδαβία

Ο ρωσικός στρατός νίκησε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και δημιούργησε μεγάλη εφεδρεία για μεγάλη επίθεση με στόχο την κατάληψη της Οδησσού, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, απόστρατος Γερμανός στρατηγός Harald Kujat.
«Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι ακραία μεγάλες, ειδικά κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αντίθετα, χρησιμοποίησαν αμυντικές τακτικές και πέρασαν σε στρατηγική άμυνας.
Στόχος τους δεν είναι να κρατήσουν εδάφη με οποιοδήποτε κόστος, αλλά να καταστρέψουν τον Ουκρανικό στρατό, οι ρώσοι έχουν στρατηγική αποδεκατίζουν τον Ουκρανικό στρατό…
Αυτός είναι ο βασικός κανόνας του Clausewitz: αφοπλίστε τον εχθρό - και μετά όλα τα άλλα θα γίνουν από μόνα τους.
Αυτό ακριβώς πέτυχαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Εδώ και αρκετές ημέρες, οι Ρώσοι μιλούν ακόμη και για ενεργό άμυνα.
Αυτό σημαίνει ότι ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση», είπε ο Γερμανός στρατηγός Harald Kujat.
Σύμφωνα με τον Γερμανό στρατηγό Harald Kujat, αυτό εξηγεί τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας προς την κατεύθυνση του Krasny Liman και του Kupyansk.
Τις χαρακτήρισε επιτυχημένες και προέτρεψε τους ρώσους να επικεντρωθούν σε αυτό.
«Πιστεύω ότι κάποια στιγμή οι Ρώσοι θα ξεκινήσουν πραγματικά μια ισχυρή επίθεση, αφού έχουν συγκεντρώσει τεράστιες δυνάμεις στα μετόπισθεν.
Μιλούν για 350.000 στρατιώτες.
Έχουν σχηματίσει έναν νέο σχηματισμό στρατού - την 25η στρατιά συνδυασμένων όπλων.
Έτσι συγκεντρώνουν σημαντικές δυνάμεις, και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι προετοιμάζονται για μια μεγάλη αντεπίθεση», προειδοποίησε ο Harald Kujat.
Ο στρατηγός Harald Kujat δεν κατονόμασε μια πιθανή ημερομηνία για την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, ωστόσο, μιλώντας για τους στόχους της, σημείωσε ότι η Ρωσία, κατά τη γνώμη του, πρόκειται όχι μόνο να φτάσει στα σύνορα τεσσάρων νέων περιοχών, αλλά και να απελευθερώσει την Οδησσό φθάνοντας έως την Υπερδνειστερία στην Μολδαβία.
Υποθέτω ότι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν την Οδησσό, επειδή η Ρωσία τη βλέπει ως μια ιστορικά σημαντική ρωσική πόλη.
Αυτό θα σημαίνει επίσης ότι θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην Υπερδνειστερία, αυτά είναι τα ελάχιστα…
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny παραδέχθηκε το αδιέξοδο στην αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων…

Stoltenberg: Η ρωσική νίκη στην Ουκρανία θα αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ

Μία ρωσική νίκη στη σύγκρουση στην Ουκρανία απειλεί να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ ως συμμαχία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Jens Stoltenberg σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα ήταν μόνο τραγωδία για το Κίεβο, αλλά εγκυμονεί κινδύνους και για το ΝΑΤΟ.
Θα έκανε το ΝΑΤΟ ευάλωτο.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε στους Ουκρανούς τα όπλα που χρειάζονται για να παραμείνουν δυνατοί στο πεδίο της μάχης σήμερα.
Έτσι μπορούν να είναι δυνατοί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αύριο», πρόσθεσε ο αρχηγός του ΝΑΤΟ.
Πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον του ΝΑΤΟ να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία

Παραδοχή Ουκρανίας: Οι Ρώσοι μας έχουν περικυκλώσει στην Avdiivka

Τα ρωσικά στρατεύματα, που εδώ και έναν μήνα εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον της Avdiivka, επιχειρούν να περικυκλώσουν αυτήν την πόλη της ανατολικής Ουκρανίας και να καταλάβουν μια στρατηγικής σημασίας βιομηχανική μονάδα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, συμπληρώνοντας ότι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο.
«Όχι μόνο μάχονται για (να καταλάβουν) το εργοστάσιο, αλλά δεν σταματούν να περικυκλώνουν την Avdiivka», δήλωσε ο Oleksandr Shtupun στην ουκρανική τηλεόραση.
«Η μονάδα οπτανθρακοποίησης είναι σημαντική» για τις ρωσικές δυνάμεις, υπογράμμισε αν και έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως επί του παρόντος παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.
Ωστόσο, οι επιθέσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και «δύο άμαχοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (9/11) σε πλήγμα που υπέστη μια πολυκατοικία», συμπλήρωσε.

O Zelensky δεν στέλνει όπλα του ΝΑΤΟ σε μεγάλες ουκρανικές μονάδες γιατί φοβάται εξέγερση

Ένας Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου ρίχνει φως στην πραγματικότητα της διανομής των δυτικών όπλων.
Οι στρατιωτικές μονάδες της Ουκρανίας που έχουν μεγαλύτερο αριθμό επιστρατευμένων πολιτών στις τάξεις τους δεν λαμβάνουν όπλα ή εξοπλισμό από τη βοήθεια του ΝΑΤΟ καθώς η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου φοβάται μια εξέγερση στρατιωτών, είπε ο Yuri Kuzmich, ένας αιχμάλωτος Ουκρανός στρατιώτης από την 63η Ξεχωριστή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία.
«Υπάρχουν μηδενικά όπλα του ΝΑΤΟ.
Τα έχουμε ακούσει, αλλά κανείς δεν τα βλέπει στην πραγματικότητα.
Τα καμαρώνουν στο Διαδίκτυο λέγοντας "Ορίστε, δείτε τι μας έδωσε το ΝΑΤΟ"...
Κρατούν τα όπλα του ΝΑΤΟ, γιατί μπορούμε στραφούμε εναντίον τους, εναντίον του Κιέβου», είπε ο αιχμάλωτος.
«Κάποιες ταξιαρχίες πιθανώς να κινηθούν προς το Κίεβο. Μας υπόσχονται ένα πράγμα αλλά τελικά βλέπουμε κάτι ριζικά αντίθετο.
Φοβούνται να μας δώσουν εξοπλισμό του ΝΑΤΟ», συνόψισε ο κρατούμενος.


Larry Johnson (πρώην CIA): Να φοβάται στρατιωτικό πραξικόπημα ο Zelensky

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky θα πρέπει να φοβάται ένα στρατιωτικό πραξικόπημα λόγω της δημόσιας αντιπαράθεσης του με τον Valery Zaluzhny, τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, υποστηρίζει ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson.
«Οι άνθρωποι του Zaluzhny έχουν όπλα.
Έχουν ήδη υπάρξει περιπτώσεις στην παγκόσμια ιστορία όπου μια ομάδα στρατιωτικών αξιωματικών αποφασίζει ότι η πολιτική ηγεσία είναι διεφθαρμένη, ανίκανη και ανεξέλεγκτη και στη συνέχεια την ανατρέπει» υποστήριξε μιλώντας στο κανάλι New Rules, o Johnson.
Μάλιστα ο Johnson υποστήριξε ότι ο θάνατος του Ουκρανού διοικητή Gennady Chastyakov από έκρηξη χειροβομβίδας, θα μπορούσε να είναι ένα μήνυμα προς το Zaluzhny.
Σύμφωνα με τον Johnson, o Ουκρανός πρόεδρος φοβάται ότι οι Δυτικοί θα αποφασίσουν σύντομα να βάλουν τον Zaluzhny στη θέση του.
«Θεωρώ ότι επιτράπηκε στον Zaluzhny να μιλήσει στον Economist προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι η στήριξη στον Zelensky φθίνει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Μ. Βρετανία» υπογράμμισε ο Johnson, επισημαίνοντας ότι «τέτοια δημοσιεύματα από τη Μ. Βρετανία» όσο και «πηγές μου από τις ΗΠΑ, λένε ότι το πολιτικό κατεστημένο και στις δύο χώρες προετοιμάζει το έδαφος για την αποχώρηση του Zelensky».

Brian Berletic (Σώμα Πεζοναυτών ΗΠΑ): Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει πλήρη κατάρρευση μετά το τέλος της σύγκρουσης με τη Ρωσία

Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει πλήρη κατάρρευση μετά το τέλος της σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε ο αξιωματικός του σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ Brian Berletic.
Τ
ο πολιτικό μέλλον της Ουκρανίας, το οικονομικό και στρατιωτικό μέλλον της Ουκρανίας είναι ορατό... πλήρης καταστροφή.
Η χώρα θα συνεχίσει να διολισθαίνει, δεν υπάρχει μέλλον.
Ο Brian Berletic
τόνισε ότι η Δύση δεν θα βοηθήσει την Ουκρανία να σταματήσει τη διαδικασία αποσύνθεσης, αφού πλέον αδιαφορούν για τους Ουκρανούς.
«Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι θα μπορούσε να κάνει η Δύση για να σταματήσει αυτή τη διαδικασία, γιατί η Δύση δεν νοιάζεται.
Η Ουάσιγκτον, οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο δεν νοιάζονται για την Ουκρανία, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για αυτήν.
Η Ουκρανία ήταν πάντα απλώς ένας πληρεξούσιος, τον οποίο ήθελαν να χρησιμοποιήσουν και μετά να τον ξεφορτωθούν».
Ο Brian Berletic πρόσθεσε ότι η μόνη χώρα που ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ουκρανία είναι η Ρωσία.

Εσθονία: Η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στο Donbass

Το Κέντρο Στρατιωτικών Πληροφοριών της Εσθονίας εκτιμά ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καταγράφουν καθαρά στρατιωτικά κέρδη στο Donbass, ανέφερε η Εσθονική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (ERR) στον ιστότοπό της.
Οι αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών της Εσθονίας τόνισαν ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις του στις Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και του Lugansk, κάτι που, σύμφωνα με τον ιστότοπο, κάνει κάποιον να πιστεύει ότι «οι Ρώσοι έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία» σε αυτές τις περιοχές.
Το κέντρο τόνισε ότι η εποχή της λάσπης, που έχει ήδη ξεκινήσει, έχει αρνητικό αντίκτυπο στις εχθροπραξίες.
Οι Εσθονοί εμπειρογνώμονες υποθέτουν ότι θα είναι πιο δύσκολο για τον βαρύ εξοπλισμό και τα τεθωρακισμένα οχήματα να μετακινηθούν τους επόμενους ή δύο μήνες και ότι και οι δύο πλευρές «θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις θέσεις τους πριν έρθει ο χειμώνας».

Bloomberg: Η ΕΕ ενημέρωσε ότι είναι απίθανο να δώσει στην Ουκρανία ένα εκατομμύριο βλήματα 155 mm πριν από τον Μάρτιο, κάλυψαν μόνο το 30% του στόχου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ενημερώσει τα κράτη μέλη ότι είναι απίθανο να εκπληρώσει την υπόσχεσή της να παράσχει στην Ουκρανία ένα εκατομμύριο οβίδες μέχρι τον Μάρτιο του 2024, ανέφερε το Bloomberg.
«Η ΕΕ έχει ενημερώσει τα κράτη μέλη ότι το μπλοκ είναι απίθανο να εκπληρώσει τη δέσμευσή του να παράσχει στην Ουκρανία ένα εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού, περιπλέκοντας την ικανότητα του Κιέβου να αντιμετωπίσει τους ρώσους.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg,
η εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενημέρωσε διπλωμάτες για την κατάσταση αυτή την εβδομάδα.
Είχε προγραμματιστεί ότι η ΕΕ θα μεταφέρει βλήματα στην Ουκρανία εντός ενός έτους - πρώτα από τα υπάρχοντα αποθέματα και στη συνέχεια μέσω κοινών αγορών και αυξημένης παραγωγικής ικανότητας.
Μέχρι στιγμής, όπως σημείωσε το Bloomberg, οι σύμμαχοι έχουν πετύχει μόνο το 30% του στόχου στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας.
Όπως είπε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell, στα τέλη Οκτωβρίου μετά από συνάντηση στο Λουξεμβούργο, οι επικεφαλής των Υπουργείων Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για την κατανομή του επόμενου πακέτου χρηματοδότησης για στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

Dore (Αμερικάνος πολιτικός αναλυτής): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με τους όρους της Ρωσίας

Ο πόλεμος στη Ουκρανία θα τελειώσει με τους όρους της Ρωσίας
υποστηρίζει ο Αμερικάνος πολιτικός σχολιαστής Jimmy Dore, αναφέροντας πως εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια επί της ουσίας χάθηκαν.
«Η Κριμαία και τα νέα εδάφη θα παραμείνουν ρωσικά μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Τώρα πρέπει να παρακαλούν τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο.
Και αντί να τελειώσει ο πόλεμος όταν η Ρωσία ήταν έτοιμη, τώρα η σύγκρουση θα τελειώσει ακριβώς όπως είπαμε.
Θα τελειώσει με τους όρους της Ρωσίας.
Ακριβώς.
Και η Ρωσία θα κρατήσει την Κριμαία, το Donbass, το 20% της περιοχής που ήθελε να απελευθερώσει και θα διατηρήσει την άμεση πρόσβαση στη θάλασσα» επισημαίνει ο Dore.
Όπως αναφέρει, η Δύση έχασε την ευκαιρία να τερματίσει τη σύγκρουση ενώ ήταν ακόμα επωφελής για αυτήν και την ίδια την Ουκρανία.
Συνέπεια αυτού, είναι ότι η Δύση όχι μόνο θα χάσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό αλλά και η ίδια η Ουκρανία θα γίνει μικρότερη εδαφικά.
«Και αυτό μας κόστισε σχεδόν μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια»
τονίζει ο Dore.

Figaro: Οι ρώσοι ήξεραν το σχέδιο της αντεπίθεσης των Ουκρανών και τους διέλυσαν στην Kherson… χάθηκε η ημέρα D

Την ημέρα που ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση, στις 5 Ιουνίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπρεπε να δώσουν ένα κύριο χτύπημα στους ρώσους στην περιοχή Χερσώνα, περνώντας τον Δνείπερο, αλλά οι Ρώσοι, γνωρίζοντας εκ των προτέρων αυτά τα σχέδια, αναδιάταξαν τα στρατεύματα τους καταστρέφοντας τα σχέδια της Ουκρανίας, τόνισαν Ουκρανικές πηγές στη γαλλική εφημερίδα Figaro,
«Στις 6 Ιουνίου έπρεπε να περάσουμε τον Δνείπερο.
Αλλά οι Ρώσοι γνώριζαν τις προθέσεις μας, έκαναν κάτι... και τα σχέδια έπρεπε να αλλάξουν βιαστικά.
Οι Ρώσοι μπόρεσαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την αριστερή όχθη του την περιοχή Kherson και τα μετέφεραν αλλού».
Σύμφωνα με την Ουκρανική πηγή, το κύριο χτύπημα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επρόκειτο να δοθεί στην περιοχή Kherson για να αποκλείσει την πρόσβαση στην Κριμαία, αλλά οι ενέργειες της Ρωσίας ματαίωσαν αυτά τα σχέδια, τα οποία, όπως εξήγησε η Ουκρανική πηγή, συμπίπτουν με την «Ημέρα D», την ημερομηνία της απόβασης των αγγλοαμερικανικών στρατευμάτων στη Νορμανδία το 1944.
«Αυτό υποτίθεται ότι ήταν ένα σημάδι για τον στρατό του Zelensky, ο οποίος είναι προσανατολισμένος σε μια συμμαχία με τη Δύση», αλλά το σχέδιο δεν πέτυχε και η αντεπίθεση απέτυχε.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει, σύντομα οι ρώσοι θα διαπεράσουν την άμυνας μας

Ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να αντισταθεί στα ρωσικά στρατεύματα, που σύντομα θα επιτεθούν και υα διαπεράσουν το μέτωπο στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο Oleg Soskin σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma
Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Προφανώς, έχει ήδη καεί.
Πλησιάζουμε στην στιγμή όπου το μέτωπο θα καταρρεύσει από τους ρώσους που θα προελάσουν», προέβλεψε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ο ουκρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον 200.000 στρατιώτες χωρίς τους τραυματίες κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, αφού η διοίκηση έριξε στρατιώτες στη μάχη χωρίς τα απαραίτητα όπλα για πολεμικές επιχειρήσεις, σημείωσε ο Oleg Soskin.

Rogov (Ρωσία): Ας αφήσει το 2024 ο Zelensky, είναι σε απόγνωση

Στις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky και στην προαναγγελία μιας νέας αντεπίθεσης των Ουκρανών το 2024 αναφέρθηκε ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» στη Zaporizhia, ο οποίος επισήμανε πως ο Zelensky είναι σε απόγνωση.
«Ο Zelensky δεν πρέπει να μιλάει για το 2024.
Θα πρέπει ακόμα να ζήσει το 2023.
Είναι σε απόγνωση και στριμωγμένος στη γωνία.
Μια σοβαρή πολιτική κρίση επίκειται στην Ουκρανία, και κανείς πέρα από τις βρετανικές υπηρεσίες και μια χούφτα συνεργατών του, δεν πρόκειται να τον υποστηρίξει» τόνισε ο Rogov.
Όπως υποστήριξε, ήδη η Δύση έχει αρχίσει να ακολουθεί μια πορεία μείωσης της οικονομικής βοήθειας στο καθεστώς Zelensky.

Peskov (Κρεμλίνο): Ο Zelensky να κατανοήσει τη ματαιότητα συνέχισης των εχθροπραξιών

Είναι καιρός για το Κίεβο να καταλάβει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Οι ουκρανικές αρχές πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη ματαιότητα της συνέχισης των εχθροπραξιών. Εάν αυτό γίνει κατανοητό θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την επίλυση της σύγκρουσης», πρόσθεσε ο Peskov.
«Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει το Κίεβο, τόσο πιο γρήγορα θα προκύψουν οι προϋποθέσεις για την επίλυση της σύγκρουσης», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Νωρίτερα, το Κρεμλίνο εξέφρασε τη διαφωνία του με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
Ο Ουκρανός στρατηγός είχε ισχυριστεί ότι η σύγκρουση έφτασε σε αδιέξοδο.
Ωστόσο, ο Peskov απάντησε είπε ότι το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό συνεχίζει την αποστολή και τις επιχειρήσεις του, επιτυγχάνοντας τους στόχους του.

Modern Diplomacy: Ο Zelensky πρέπει να κατανοήσει ότι τα F-16 δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο

Η τελευταία ελπίδα του Zelensky τα μαχητικά F-16 δεν θα αλλάξουν τη θέση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω του γεγονότος ότι τα αεροδρόμια έχουν καταστραφεί και οι ρώσοι ελέγχουν τον ουρανό αναφέρει το Modern Diplomacy.
Η Ουκρανία θέλει 100 έως 150 πολεμικά αεροσκάφη F-16.
Στην πραγματικότητα, δεν έχουν πού να τα τοποθετήσουν και λίγοι ειδικευμένοι πιλότοι υπάρχουν για να τα πετάξουν», αναφέρει το Modern Diplomacy
Όπως σημειώνει το Modern Diplomacy, τα παλιά μοντέλα αμερικανικών μαχητικών που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, όχι μόνο λόγω των δυσκολιών στη συντήρηση, αλλά και της αδυναμίας να ανταγωνιστούν ρωσικά αεροσκάφη, καθώς και της πυκνής ρωσικής αεροπορικής κάλυψης.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Modern Diplomacy, βιώνουν «καταστροφική» έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ενώ ο Zelensky μάλλον έχει χάσει την υποστήριξη των στρατηγών του.
Οι επιτυχημένες επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, μαζί με την εξάντληση κάθε ελπίδας της Ουκρανίας για στρατιωτική επιτυχία, έχουν οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση όχι μόνο τους στρατηγούς, αλλά και τους απλούς στρατιώτες, υποστηρίζει το Modern Diplomacy
Είναι προφανές ότι η κατάσταση δεν πάει καλά για την Ουκρανία και τον Zelensky.
Οι στρατιώτες στο πεδίο της μάχης το γνωρίζουν ήδη αυτό κατέληξε το Modern Diplomacy

Orban (Ούγγρος Πρωθυπουγός): Η Ουκρανία από όλες τις απόψεις δεν είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ
 
Η Ουκρανία δεν είναι «από όλες τις απόψεις» έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην ΕΕ, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός V. Orban στο Radio Kossuth.
«Δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση της Ουγγαρίας».
Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία είναι «μακριά από την ένταξη στην ΕΕ, όπως ο Μάκο είναι από την Ιερουσαλήμ».
Αυτή η ουγγρική παροιμία αναφέρεται στον μύθο ενός σταυροφόρου που ήταν καθ' οδόν προς τους Αγίους Τόπους και ξύπνησε μια μέρα σε ένα πλοίο και νόμιζε ότι ήταν ήδη στην Ιερουσαλήμ , ενώ στην πραγματικότητα το πλοίο του βρισκόταν ακόμα στα ανοιχτά της σημερινής Κροατίας.
Ο Orban υπενθύμισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «χρωστάει στην Ουγγαρία πολλά χρήματα - 3 ή 4 ή και 5 δισεκατομμύρια ευρώ», τα οποία δεν αποπληρώνει «για διάφορους λόγους».
Θα ήθελα να τονίσω πολύ ξεκάθαρα ότι η διαφωνία της Ουγγαρίας με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Αυτό δεν μπορεί να συνδεθεί με κανένα νομισματικό ζήτημα.
Αυτα που χρωστάει η ΕΕ πρέπει να καταβληθούν"
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλο το φάσμα των θεμάτων σχετικά με την Ουκρανία - η καταβολή χρημάτων σε αυτήν από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ - «δεν μπορεί να συνδεθεί με την επιστροφή χρημάτων στην Ουγγαρία».

Pushilin (Donetsk): Η Δύση παραμορφώνει τα γεγονότα

Οι δυτικές χώρες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συγκλήθηκε επειγόντως στις 8 Νοεμβρίου λόγω των βομβαρδισμών του Donetsk, παραμόρφωσαν τα σκληρά γεγονότα, δήλωσε ο επικεφαλής της εν λόγω Λαϊκής Δημοκρατίας Denis Pushilin.
«Το θέμα που συζητήθηκε ήταν πολύ σημαντικό: άλλο ένα έγκλημα πολέμου από το ουκρανικό καθεστώς.
Η στάση των δυτικών χωρών είναι διαβόητη: Διπλά πρότυπα, άρνηση των σκληρών γεγονότων και πλήρης υποστήριξη στο ουκρανικό καθεστώς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία διαστρεβλώνουν πλήρως την πραγματικότητα», είπε ο Pushilin στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24.
Ο Pushilin επεσήμανε την απουσία λογικής από τη θέση ορισμένων «δυτικών δορυφόρων».
Η Αλβανία, για παράδειγμα, υπέθεσε ότι το Donetsk… βομβαρδίστηκε από τη Ρωσία.
«Πολύ πιο σημαντική για εμάς είναι η θέση εκείνων των χωρών που έχουν λάβει ή ίσως συνεχίσουν να παίρνουν ουδέτερη θέση.

Πάνω από 5.000.000 Ουκρανοί πήγαν στη Ρωσία από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης το 2022

Περισσότεροι από 5.000.000 άνθρωποι έχουν φτάσει από την Ουκρανία και τις δημοκρατίες του Donbass στη Ρωσία από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στις 24/2/2022, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya σε μια άτυπη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού.
«Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι ρωσικές περιοχές έχουν φιλοξενήσει περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους από την Ουκρανία και τις δημοκρατίες του Donbass που έφυγαν οικειοθελώς για τη χώρα μας.
Ανάμεσά τους υπάρχουν 730.000 παιδιά.

Έρευνα: Το 80% των Ρώσων πολιτών εμπιστεύεται τον Putin

Το επίπεδο εμπιστοσύνης του ρωσικού πληθυσμού στον Πρόεδρο Vladimir Putin ανήλθε στο 79,2% στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Ρωσικού Κέντρου Ερευνών Κοινής Γνώμης (VCIOM), σημειώνοντας αύξηση 1,5% την περασμένη εβδομάδα,
ανέφερε η VCIOM σχετικά με τα στοιχεία της έρευνας (10/11/2023) στην οποία συμμετείχαν 1.600 Ρώσοι πολίτες.
Το ποσοστό αποδοχής της ρωσικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε στο 50,4% (αύξηση 1,6%) ενώ το 53,2% των Ρώσων κρίνει θετικά τον πρωθυπουργό Mikhail Mishustin (αύξηση κατά 0,9%).

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 11 πλήγματα με όπλα ακριβείας και drones σε ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια, αποθήκες όπλων και δεξαμενές καυσίμων την περασμένη εβδομάδα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Παρασκευή (10/11/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Την περίοδο 4-10 Νοεμβρίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν 11 πολλαπλές εκτοξεύσεις με όπλα ακριβείας και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατά εχθρικών υποδομών στρατιωτικών αεροδρομίων, οπλοστασίων, πυρομαχικών πυροβολικού, χώρους αποθήκευσης όπλων και στρατιωτικού υλικού, αποθήκες καυσίμων και λιπαντικών.
Επιπλέον, τα πλήγματα στόχευαν τοποθεσίες ανάπτυξης ουκρανικών στρατευμάτων, εθνικιστών και ξένων μισθοφόρων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι καταστράφηκαν, τόνισε.

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την Οδησσό

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την Οδησσό το βράδυ της Παρασκευής (10/11/2023) και ενώ νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες, όπως ανέφερε το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Public.
«Σημειώθηκαν εκρήξεις στην Οδησσό, αναφέρουν ανταποκριτές από την Obshchestvennoye», αναφέρει το δημοσίευμα στο κανάλι Telegram.
Σύμφωνα με τον διαδικτυακό χάρτη του ουκρανικού υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ο συναγερμός κηρύχθηκε στην περιοχή στις 20:35 ώρα Μόσχας και εξακολουθεί να ηχεί.

Ουκρανικός βομβαρδισμός κατέστρεψε αγωγό φυσικού αερίου στη Zaporizhia

Ένας αγωγός που τροφοδοτούσε με φυσικό αέριο την πόλη Kamenka-Dneprovskaya στην περιοχή Zaporizhia έπιασε φωτιά μετά από χτύπημα με εκτοξευτή πολλαπλών πυραύλων από ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης με βομβαρδισμούς στην Kamenka-Dneprovskaya από ουκρανικά στρατεύματα ένας αγωγός φυσικού αερίου υπέστη ζημιά.
Ακολούθησε πυρκαγιά.
Εκτός από αυτό, υπέστησαν ζημιές τέσσερις μονοκατοικίες.
Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές» είπε, προσθέτοντας ότι ουκρανικά drones είχαν εμφανιστεί πάνω από την πόλη πριν από την επίθεση με βομβαρδισμούς.
Η Ρωσική αεράμυνα εν τω μεταξύ κατέρριψε ουκρανικό drone στην περιοχή Bryansk.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Ρώσοι σκότωσαν Γάλλο αξιωματικό, διοικητή μονάδας

Μια ομάδα ρώσων στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων κατέστρεψε μια ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης, την οποία φέρεται να διοικούσε ένας Γάλλος αξιωματικός…
Οι ρώσοι πιστεύουν ότι ο Γάλλος αξιωματικός θα μπορούσε να είναι ο διοικητής της DRG.
Σίγουρα δεν ήταν δυνατό να το μάθουμε αυτό, αφού κατά τη διάρκεια της μάχης που ακολούθησε καταστράφηκε ολόκληρη η ουκρανική ομάδα.
Ο διευθυντής της ρωσικής FSB, Alexander Bortnikov, είπε ότι μέλη 13 ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών (PMC) από την Ευρώπη και μέλη 9 ξένων παραστρατιωτικών σχηματισμών πολεμούν εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία , έχουν εντοπιστεί σχεδόν 800 μισθοφόροι από 35 χώρες.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί ξένους μισθοφόρους ως «τροφή για κανόνια» και ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να τους καταστρέφει σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Όσοι ήρθαν να πολεμήσουν ως μισθοφόροι παραδέχτηκαν σε πολλές συνεντεύξεις ότι ο ουκρανικός στρατός συντονίζει ανεπαρκώς τις ενέργειές τους και η πιθανότητα επιβίωσης από τις μάχες είναι μικρή, καθώς η ένταση της σύγκρουσης δεν είναι συγκρίσιμη με το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή που είχαν βρεθεί στο παρελθόν.

Προέλαση ρώσων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 9 Νοεμβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 9 Νοεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά νότια του Pershotravneve (24 χλμ ανατολικά του Kupyansk).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στο Synkivka (9 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), στην περιφέρεια Kharkiv και στο Stelmakhivka (15 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) και στη Novoyehorivka (16 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove) στην περιφέρεια Luhansk.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 9 Νοεμβρίου.

Νέα προέλαση των ρώσων στην πόλη Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Avdiivka στις 9 Νοεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες προέλασαν. 
Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη κοντά στο Steptove (6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka) και εδραιώνουν νέες θέσεις κοντά στον οικισμό.
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν έως και 1 χιλιόμετρο πέρα από τη σιδηροδρομική γραμμή περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από το Berdychi (4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν πλέον θέσεις σε απόσταση 500 μέτρων από την ίδια την Avdiivka.
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να διαπεράσουν τις ουκρανικές γραμμές νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Vodyane.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksandr Shtupun, σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν τη χρήση της αεροπορίας στην κατεύθυνση Avdiivka τις τελευταίες ημέρες και χρησιμοποιούν ελικόπτερα Ka-52 και Mi-8 και επιθετικά αεροσκάφη Su-25.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις με αεροπορική υποστήριξη πραγματοποίησαν επιθέσεις νοτιοανατολικά του Novokalynove (10 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και κοντά σε Avdiivka, Keramik (10 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), Stepove, Sieverne (5 χλμ δυτικά της Avdiivka) και Pervomaisk (10 νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επίθεση στην κατεύθυνση Avdiivka στις 9 Νοεμβρίου.

Συγκεντρώνουν δυνάμεις οι ρώσοι στην Marinka

Οι ρωσικές δυνάμεις στην κατεύθυνση Marinka (στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης Donetsk) συγκεντρώνουν δυνάμεις ενώ το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 23 ανεπιτυχείς επιθέσεις.
Πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σταματήσει τις ενεργές προελάσεις προς τη Novomykhailivka και αντ' αυτού εστιάζουν στην εδραίωση των νέων θέσεων τους.
Ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση στη Marinka παραμένει αμετάβλητη και ότι διεξάγονται μάχες στα δυτικά προάστια του οικισμού

Οι ρώσοι αντεπιτίθενται στο Bakhmut – Πήραν ξανά την Klishchiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν ξεκινήσει ευκαιριακές τοπικές επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Bakhmut και έχουν εντείνει τις χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Bakhmut τις τελευταίες ημέρες.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σχεδόν 30 επιθέσεις βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά του Bakhmut μεταξύ 8 Νοεμβρίου και 9 Νοεμβρίου, ο οποίος είναι αξιοσημείωτος αριθμός επιθέσεων από ότι συνήθως αναφέρει το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο για την περιοχή του Bakhmut.
Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ευρέως ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο χωριό Klishchiivka (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut) και απώθησαν τα ουκρανικά στρατεύματα από το σιδηρόδρομο που εκτείνεται βορειοανατολικά και ανατολικά του οικισμού.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 9 Νοεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει προς την Klishchiivka και κρατούν θέσεις ακριβώς ανατολικά του οικισμού και δυτικά της σιδηροδρομικής γραμμής
Ορισμένες ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έδιωξαν επίσης τις ουκρανικές δυνάμεις από θέσεις μέσα και γύρω από την Andriivka (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Αρκετοί Ρώσοι υποστήριξαν επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοδυτικά του Bakhmut στην κατεύθυνση Berkhivka-Bohdanivka (ακριβώς βορειοδυτικά του Bakhmut έως 5 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) νότια της δεξαμενής Berkhivka προς το φυτώριο Vilyanova.
Γεωγραφικά πλάνα από τις 7 Νοεμβρίου περίπου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει νότια της δεξαμενής Berkhivka, περίπου 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut.
Αυτές οι τοπικές επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά του Bakhmut είναι τακτικές χερσαίες επιθέσεις με σκοπό να εκμεταλλευτούν την ανακατανομή των ουκρανικών πόρων μακριά από το Bakhmut.
O ρυθμός των ουκρανικών πυρών πυροβολικού και της επίγειας δραστηριότητας στην κατεύθυνση του Bakhmut έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες, με ορισμένες ρωσικές πηγές να αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε άλλες περιοχές του μετώπου.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα εκμεταλλεύονται τη μείωση της ουκρανικής δραστηριότητας σε αυτόν τον τομέα του μετώπου για να εξαπολύσουν τοπικές και επιτυχημένες επιθέσεις.

Zaporizhia: Οι Ρώσοι κερδίζουν συνεχώς έδαφος και προχωρούν σε Rabotino και Verbovoye

Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν τις επιθέσεις των Ουκρανών στην περιοχή Orekhov και προχώρησαν κοντά στους οικισμούς Rabotino και Verbovoye στην περιοχή Zaporizhia ως αποτέλεσμα αντεπιθέσεων, δήλωσε στο TASS ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία».
«Στην κατεύθυνση του Orekhov, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις προς τους οικισμούς Kopani, Rabotino και Verbovoye και οι επιθέσεις αποκρούστηκαν παντού.
Στο Rabotino και στο Verbovoye, τα στρατεύματά μας πέρασαν σε αντεπίθεση και προχώρησαν περίπου 200 μέτρα», είπε ο Rogov.
Στην κατεύθυνση του Orekhov, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ένα μαζικό χτύπημα με βόμβες ολίσθησης στις ουκρανικές δυνάμεις, πρόσθεσε.

Luhansk_Battle_Map_Draft_November_9_2023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_9_2023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_November_9_2023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_9_2023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_November_9_2023.png
Zaporizhia_Battle_Map_Draft_November_9_2023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης