Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev κατά Zelensky: Η Ουκρανία στέλνει ανεκπαίδευτους πολίτες στην πρώτη γραμμή του μετώπου

Medvedev κατά Zelensky: Η Ουκρανία στέλνει ανεκπαίδευτους πολίτες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
«Ο εχθρός στέλνει τώρα άχρηστους νεοσύλλεκτους στην πρώτη γραμμή», τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας
Η Ουκρανία στέλνει ανεκπαίδευτους πολίτες στην πρώτη γραμμή των στρατιωτικών επιχειρήσεων που έχουν αποσπαστεί από την κανονική τους ζωή και τους έχουν δώσει αυτόματα όπλα, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev κατά την επίσκεψή του στο εκπαιδευτικό κέντρο Alabino κοντά στη Μόσχα.
«Ο εχθρός στέλνει τώρα άχρηστους νεοσύλλεκτους στην πρώτη γραμμή.
Τους έδωσαν αυτόματα όπλα και τους είπαν να προχωρήσουν.
Είναι σαφές σε τι οδήγησε αυτό» επεσήμανε.
Η γενική επιστράτευση που ανακοινώθηκε στην Ουκρανία έχει ήδη πυροδοτήσει μια σειρά από σκάνδαλα.

Στο μέτωπο ακατάλληλοι για στράτευση


Τα ΜΜΕ δημοσιεύουν τακτικά ιστορίες για το πώς στρατιωτικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν βία κατά των στρατεύσιμων, πώς επιστρατεύονται άτομα που δεν είναι κατάλληλα για υπηρεσία για λόγους υγείας, καθώς και για το πώς οι βουλευτές και οι αξιωματούχοι αποφεύγουν την υπηρεσία και μεταφέρουν τους γιους τους σε ηλικία στρατολογίας στο εξωτερικό.
Τον Ιούλιο, ο επικεφαλής του περιφερειακού στρατιωτικού γραφείου στράτευσης στο Lviv είπε ότι μόνο το 20% του απαιτούμενου αριθμού ατόμων υπόχρεων για στρατιωτική θητεία συμφώνησε οικειοθελώς να ενταχθεί στο στρατό.
Εν μέσω δημόσιας δυσαρέσκειας, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky απέλυσε τον Αύγουστο όλους τους περιφερειακούς στρατιωτικούς επιτρόπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης