Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στο Μόντρεαλ του Καναδά από πυροβολισμούς σε εβραϊκά σχολεία

Τρόμος στο Μόντρεαλ του Καναδά από πυροβολισμούς σε εβραϊκά σχολεία
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Καναδούς να καταδικάσουν τον βίαιο αντισημιτισμό, με αφορμή το περιστατικό
Δύο εβραϊκά σχολεία στο Μόντρεαλ χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από πυροβολισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα (9/11).
Τα μέλη του προσωπικού ανακάλυψαν τρύπες από σφαίρες στο εξωτερικό των κτιρίων όταν έφτασαν στο σημείο το πρωί της Πέμπτης.
Κανείς δεν ήταν μέσα την ώρα των πυροβολισμών, όπως γνωστοποίησε η τοπική αστυνομία.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau αντιδρώντας στο περιστατικό, δήλωσε σε δημοσιογράφους σε ένα προάστιο του Μόντρεαλ, ότι οι Καναδοί πρέπει να καταγγείλουν τον βίαιο αντισημιτισμό με τον πιο έντονο τρόπο.
«Βλέπουμε αύξηση των απειλών βίας», σημείωσε ο Trudeau.
«Αυτό δεν αντιπροσωπεύει αυτοί που είμαστε ως Καναδοί. Είμαστε μια χώρα που τα έχει καταφέρει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην κατανόηση και το σεβασμό των διαφορετικών προοπτικών» κατέληξε στο ανακοινωθέν ο πρωθυπουργός του Καναδά.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ François Legault τόνισε στους δημοσιογράφους στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι αυτό που συνέβη στα σχολεία δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (8/11), τρία άτομα τραυματίστηκαν και ένα άτομο συνελήφθη στο Πανεπιστήμιο Concordia του Μόντρεαλ μετά από πολλά επεισόδια που η αστυνομία είπε ότι συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης