Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Λευκός Οίκος: Χτυπήματα σε οπλοστάσια και θέσεις των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία

ΗΠΑ - Λευκός Οίκος: Χτυπήματα σε οπλοστάσια και θέσεις των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές την Τετάρτη το βράδυ, στοχεύοντας μια εγκατάστασης αποθήκευσης όπλων στην ανατολική Συρία
Σχετικά Άρθρα
Τα αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία στοχεύουν στην καταστροφή των όπλων και στο «να αποτρέψουν τις αυτονομίστικες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν από το να στοχοποιήσουν αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή μετά τη σύγκρουση Ισραήλ-Hamas, ανακοίνωσε την Πέμπτη (9/11) ο Λευκός Οίκος.
Eιδικότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές την Τετάρτη το βράδυ, στοχεύοντας μια εγκατάστασης αποθήκευσης όπλων στην ανατολική Συρία, που το Πεντάγωνο είπε ότι χρησιμοποιήθηκε από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και τις συμμαχικές του ομάδες.
«Γνωρίζουμε ότι είχε πρακτικό αντίκτυπο στην ικανότητά τους να εξοπλίζουν αυτές τις ομάδες, αλλά και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής», τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby στο CNN.
«Αυτές οι ομάδες έχουν μια επιλογή να κάνουν: Αν θέλουν να συνεχίσουν να επιτίθενται στα στρατεύματά μας στο Ιράκ και τη Συρία, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες για αυτό» πρόσθεσε με νόημα ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Σημείωνεται ότι στρατεύματα των ΗΠΑ και του συνασπισμού τους έχουν δεχθεί επίθεση τουλάχιστον 40 φορές στο Ιράκ και τη Συρία από δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν από τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς οι εντάσεις εκτινάσσονται για τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα ως αντίποινα για την επίθεση των μαχητών της Hamas στις 7 Οκτωβρίου.
Από τα εν λόγω πλήγματα, σαράντα πέντε στρατιώτες των ΗΠΑ έχουν υποστεί εγκεφαλικές κακώσεις ή ελαφρά τραύματα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατά καιρούς πραγματοποιήσει αντίποινα εναντίον δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Ιράν στην περιοχή μετά τις σχετικές επιθέσεις που δέχθηκαν με drones ή ρουκέτες.
Ωστόσο, το Ιράν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη επισήμως.
Ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στα Ηνωμένα Έθνη, Amir Saeid Iravani, δήλωσε την Πέμπτη (9/11) ότι αυτονομιστικές ομάδες απαντούν στην ισραηλινή επίθεση που σκότωσε περισσότερους από 10.800 Παλαιστίνιους στη Γάζα, αλλά υπογράμμισε την αυτονομία δράσης που παρουσιάζουν οι ομάδες αυτές.
«Είναι μια φυσική αντίδραση των αντιστασιακών ομάδων. Είναι δική τους απόφαση και με δική τους κατεύθυνση», σημείωσε ο Iravani σε συνέντευξή του στο CNN.
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος απέρριψε τον ισχυρισμό του πρέσβη.
«Στέκεται σε μια πραγματικά, αληθινά μικρή λεπτομέρεια εκεί όταν μιλά για "συντονισμό και όχι για καθοδήγηση"», απάντησε ο Kirby.
«Σε κάποιο βαθμό, πιθανότατα έχουν κάποιο βαθμό αυτονομίας, αλλά ενθαρρύνονται απολύτως να κάνουν αυτές τις επιθέσεις», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης