Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boris Johnson: Ανδρείκελο ο Sunak, έγινε πρωθυπουργός με συνωμοσία εις βάρος μου και οδηγεί τους Torries σε συντριβή

Boris Johnson: Ανδρείκελο ο Sunak, έγινε πρωθυπουργός με συνωμοσία εις βάρος μου και οδηγεί τους Torries σε συντριβή
Ο Johnson εξέφρασε την άποψη ότι ο πρώην σύμβουλός του, Cummings, ήθελε ανέκαθεν να «τοποθετήσει» τον Sunak στην κορυφή της εξουσίας
Ο Boris Johnson κατηγόρησε ως «ανδρείκελο» τον διάδοχό του, Rishi Sunak, καθώς και για το ότι έγινε πρωθυπουργός κατόπιν εντολής του σύμβουλου του πρώην πρωθυπουργού -που κατά τα φαινόμενα αποτελεί πια «εχθρό» του- Dominic Cummings.
Στην πλέον αιχμηρή κριτική που έχει ασκήσει ως σήμερα στον νυν πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Johnson υποστήριξε, επίσης, ότι ο Sunak αφήνει την κυβέρνηση των Συντηρητικών να «παρασύρεται προς τη συντριβή χωρίς καμία σαφή στρατηγική».
Τα σχόλια του άλλοτε ηγέτη των Τόρηδων έγιναν σε μια συνέντευξη με τη Nadine Dorries, μια πιστή σύμμαχο του Johnson που μόλις δημοσίευσε ένα βιβλίο για αυτό που αποκαλεί ως «πολιτική δολοφονία» του πρώην πρωθυπουργού.
Σημειώνεται ότι ο Johnson αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Downing Street 10 το 2022 μετά από μια σειρά σκανδάλων, με την παραίτηση του Sunak - του τότε υπουργού Οικονομικών της διακυβέρνησης Johnson - να δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην κυβέρνησή του.
Επιπλέον, στη συνέντευξή του στην Dorries, ο Johnson εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο πρώην σύμβουλός του, Cummings, ήθελε ανέκαθεν να «τοποθετήσει» τον Sunak στην κορυφή της εξουσίας.
«Άκουσα ότι ο Cummings είπε ότι άρχισε να σχεδιάζει να με ξεφορτωθεί τον Ιανουάριο του 2020», τόνισε πιο συκγκεριμένα ο Johnson προτού αποκαλύψει πως «η πλοκή ήταν πάντα να μπει ο Rishi».
«Απλώς δεν μπορούσα να το δω εκείνη τη στιγμή» τόνισε με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης