Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Κάιρο εκτάκτως η ηγεσία της Hamas, διπλωματικός πυρετός για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων

Στο Κάιρο εκτάκτως η ηγεσία της Hamas, διπλωματικός πυρετός για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων
Meshaal και Haniyeh ταξίδεψαν στο Κάϊρο για διαπραγματεύσεις με την Αιγυπτιακή, και όχι μόνον, ηγεσία
Ανώτεροι αξιωματούχοι της Hamas, συμπεριλαμβανομένου του πολιτικού ηγέτη Ismail Haniyeh και του πρώην αρχηγού της Khaled Meshaal, έφτασαν εκτάκτως σήμερα (9/11) στο Κάϊρο, σύμφωνα με δήλωση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.
Η αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου της Hamas συναντήθηκε με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου, Abbas Kamel, και συζήτησαν την κατάσταση στη Γάζα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο κομβικός ρόλος της Αιγύπτου για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Η Αίγυπτος πλησιάζει στην επίτευξη συμφωνίας με το Ισραήλ και τη Hamas για ανθρωπιστική παύση και απελευθέρωση ομήρων, όπως μετέδωσαν χθες (8/11) της χώρας.
Ειδικότερα, το αιγυπτιακό τηλεοπτικό κανάλι Al-Kahera, επικαλούμενο πηγές από το Κάϊρο, ανέφερε ότι η Αίγυπτος βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας ανθρωπιστικής παύσης στη λωρίδα της Γάζας, καθώς και σε μία συμφωνία-πακέτο για την ανταλλαγή των αιχμαλώτων που κρατούνται από τη Hamas.
Οι σχετικές αναφορές φαίνεται πως επιβεβαίωνονται και από τον ισραηλινό Τύπο καθώς πηγές τόσο από την Αίγυπτο, όσο και από την Παλαιστίνη, ανέφεραν στη Haaretz ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές πλησιάζουν στο «να κηρύξουν ανθρωπιστική καταπαύση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους που κρατούσε η Hamas».
«Έχουμε κάνει πολύ δρόμο. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στη γραμμή του τερματισμού, αλλά σε αντίθεση με προηγούμενες συνομιλίες - υπάρχει αισιοδοξία», δήλωσε μια πηγή στην ισραηλινή εφημερίδα, η οποία μάλιστα, περιέγραψε τις διαπραγματεύσεις ως «τεταμένες».
Μια άλλη πηγή που γνωρίζει τις λεπτομέρειες είπε ότι ευελπιστεί πως μια σημαντική εξέλιξη θα λάμβανε χώρα κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη (9/11).
Παρόλα αυτά, ισραηλινή πηγή που εμπλέκεται με τις λεπτομέρειες αρνήθηκε να σχολιάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης