Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Zelensky αφανίζει την Ουκρανία μέσα στον χειρότερο χειμώνα της ιστορίας - Παταγώδης κατάρρευση

O Zelensky αφανίζει την Ουκρανία μέσα στον χειρότερο χειμώνα της ιστορίας - Παταγώδης κατάρρευση
Επίκειται κατάρρευση της Ουκρανίας τον χειμώνα και ο αδίστακτος πρόεδρός της ετοιμάζεται για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία ετοιμάζεται να περάσει τον χειρότερο χειμώνα στην ιστορία αλλά ο αδίστακτος πρόεδρός της Volodymyr Zelensky είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις οδηγώντας τον ουκρανικό λαό στον αφανισμό.
Οι Ουκρανοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τον «χειρότερο χειμώνα» στην ιστορία λόγω προβλημάτων με την προστασία των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής εν μέσω έλλειψης συστημάτων αεράμυνας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί Ουκρανοί αγοράζουν ήδη κεριά και καυσόξυλα αναμένοντας πιθανές διακοπές ρεύματος.
Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να προστατεύσουν θερμοηλεκτρικούς σταθμούς που έγιναν στόχοι ρωσικών πυραύλων και drones τον περασμένο χειμώνα.
Ωστόσο, λόγω της έλλειψης συστημάτων αεράμυνας, αυτό το έργο θα αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί στο πλαίσιο της έλλειψης συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία.

«Δεν έχουμε αεράμυνα»

«Ακόμη και αν δεν πάρουμε πυραύλους Taurus θα πρέπει να αποκτήσουμε συστήματα αεράμυνας.
Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής μας όσο καλύτερα μπορούμε.
Αλλά οι Ρώσοι θα το ξανακάνουν - θα δοκιμάσουν την αντοχή μας με τους πυραύλους τους ξανά», είπε ο Kuleba.
Η Ουκρανία εξακολουθεί να χρειάζεται στρατιωτική βοήθεια από τις δυτικές χώρες, από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά πρώτο λόγο, πρόσθεσε ο Ουκρανός υπουργός.
«Εάν η Δύση δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, τότε ποιον πόλεμο μπορεί να κερδίσει; (...)
Δεν φοβόμαστε τη μοίρα λόγω των φίλων μας στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Kuleba.

Ενεργειακή κατάρρευση και χωρίς τις ρωσικές επιδρομές

Την ίδια στιγμή, Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι το εθνικό ενεργειακό σύστημα μπορεί να καταρρεύσει ακόμη και χωρίς ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.
Ο Alexander Kharchenko, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας της Ενεργειακής Βιομηχανίας του Κιέβου, πιστεύει ότι οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόζουν τακτές διακοπές ρεύματος για τουλάχιστον μία έως δύο ώρες την ημέρα, εάν οι θερμοκρασίες του χειμώνα πέφτουν κάτω από τους - 10 βαθμούς Κελσίου.
«Δεν μπορώ καν να προβλέψω το μέγεθος των διακοπών σε περίπτωση αεροπορικών επιδρομών», σημείωσε.
Ωστόσο, το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας αρνείται επίσημα την πιθανότητα ενός «καταστροφικού σεναρίου».
Οι πυρηνικοί σταθμοί θα εξασφαλίσουν σταθερές προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κατάφεραν να κανονίσουν προμήθειες πυρηνικών καυσίμων από δυτικές χώρες, δήλωσαν εκπρόσωποι του υπουργείου.

Ο Zelensky οδηγεί την Ουκρανία στον αφανισμό

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος – μαριονέτα Volodymyr Zelensky επιμένει στην άσκοπη αιματοχυσία του λαού του και προαναγγέλλει συνέχιση των επιθετικών επιχειρήσεων.
Δήλωσε με κυνισμό ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα πραγματοποιήσουν νέες επιθετικές απόπειρες και το 2024.
«Οι στρατιωτικοί έχουν σχέδιο και συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς τις οποίες πρόκειται να προχωρήσουν.
Έχουμε ένα σχέδιο.
Έχουμε πολύ συγκεκριμένες πόλεις, πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς τις οποίες κινούμαστε», είπε ο εκτός τόπου και χρόνου Zelensky, που ενδιαφέρεται μόνο να μη διακοπεί η ροή των δυτικών χρημάτων.
Αν και παραδέχθηκε την αργή πρόοδο της αντεπίθεσης κατηγόρησε τη Δύση λέγοντας ότι ο αριθμός των όπλων που έχει αποστείλει στην Ουκρανία είναι ανεπαρκής.

Σχέδια ανατροπής Zelensky για την αποτροπή της καταστροφής

Με δεδομένη την πρόθεση Zelensky να συνεχιστεί η αιματοχυσία και η καταστροφή της Ουκρανίας, εξυφαίνονται σχέδια ανατροπής του από τον ουκρανικό στρατό, προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση με τη Ρωσία, όπως αποκαλύπτει ο πρώην αξιωματικός της CIA, Scott Ritter στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube.
Εάν ο Zelensky επιμείνει στη συνέχιση των αυτοκτονικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να ξεσηκωθούν και να τον απομακρύνουν από την εξουσία, επειδή ο στρατός είναι έτοιμος να τερματίσει αυτή τη σύγκρουση, πιστεύει ο Ritter.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό, ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορεί πλέον να αναλάβει την πρωτοβουλία.
Επιπλέον, ο ουκρανικός στρατός υφίσταται μια στρατηγική ήττα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης