Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία κλείνει τον δρόμο της Ουκρανίας προς την ΕΕ - «Όχι» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Η Ουγγαρία κλείνει τον δρόμο της Ουκρανίας προς την ΕΕ - «Όχι» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να αποφασίσουν τον επόμενο μήνα αν θα αποδεχθούν τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Σχετικά Άρθρα

Η Ουγγαρία δεν επιθυμεί να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση συνομιλίες ένταξης με την Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Reuters.
Αντ' αυτού θα πρέπει να προσφέρει κάποια μορφή "προνομιακής εταιρικής σχέσης" για τη χώρα, δήλωσε ο προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban, σε ενημέρωση την Πέμπτη.
Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να αποφασίσουν τον επόμενο μήνα αν θα αποδεχθούν τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καλέσουν το Κίεβο να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες μόλις πληροί τους τελικούς όρους, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των εγγυήσεων για τις μειονότητες.
Η σύσταση της Επιτροπής αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην πορεία του Κιέβου προς τη δυτική ένταξη, αλλά οποιαδήποτε τέτοια απόφαση απαιτεί ομοφωνία των 27 μελών του μπλοκ, με την Ουγγαρία να θεωρείται το κύριο πιθανό εμπόδιο.
Η Βουδαπέστη έχει δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Ουκρανίας, εκτός εάν το Κίεβο αλλάξει τους νόμους του για τις μειονότητες, ιδίως όσον αφορά την εκπαίδευση.
Η Ουγγαρία έχει έρθει σε σύγκρουση με το Κίεβο για τους περιορισμούς, όπως λέει, στα δικαιώματα περίπου 150.000 εθνικά Ούγγρων να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα.

Ουκρανία: Θα ξεπεράσουμε την πολιτική αντίθεση

Η Ουκρανία θα είναι σε θέση να ξεπεράσει την πολιτική αντίθεση της Ουγγαρίας στην έναρξη συνομιλιών για την ένταξη στην ΕΕ, αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με την υπουργό Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Κιέβου, Olga Stefanishyna.
"Σήμερα, η Ουγγαρία προέβη σε μια τέτοια δήλωση", δήλωσε η Stefanishyna.
"Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια τέτοια δήλωση, αλλά καταλαβαίνουμε επίσης ότι υπάρχει διάλογος με τη Βουδαπέστη".
Όπως τόνισε, το να φέρει την Ουγγαρία στο πλευρό της κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα θα είναι μια πρόκληση, αλλά ότι είναι βέβαιη ότι η Ουκρανία θα τα καταφέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης