Διεθνή

Μαύρη χρονιά για τις ΗΠΑ: «Σκόνη» ένα ακόμη... πολύτιμο MQ-9 Reaper - Μετά τη Ρωσία, κατερρίφθη από Υεμένη - Ζημία 32 εκατ.

Μαύρη χρονιά για τις ΗΠΑ: «Σκόνη» ένα ακόμη... πολύτιμο MQ-9 Reaper - Μετά τη Ρωσία, κατερρίφθη από Υεμένη - Ζημία 32 εκατ.
Πρόκειται για τη 2η μεγάλη απώλεια των ΗΠΑ, μετά από την κατάρριψη των Ρώσων ενός ακόμη ίδιου drone που σημειώθηκε νωρίτερα

Καθώς οι εντάσεις συνεχίζονται στην ασταθή περιοχή της Μέσης Ανατολής, ορισμένοι αμυντικοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν τα μέσα ενημέρωσης ότι η μαχητική ομάδα Χούθι, που υποστηρίζεται από το Ιράν, κατέρριψε ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.
Πρόκειται για τη 2η μεγάλη απώλεια των ΗΠΑ, μετά από την κατάρριψη των Ρώσων ενός ακόμη ίδιου drone που σημειώθηκε νωρίτερα.
Ο αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι το drone MQ-9 Reaper καταρρίφθηκε από τους μαχητές ενώ πετούσε πάνω από διεθνή ύδατα και σε διεθνή εναέριο χώρο. Η Υεμένη οριοθετείται στα νότια από τον Κόλπο του Άντεν και στα δυτικά από την Ερυθρά Θάλασσα.
Η ανταλλαγή πυροβολισμών του MQ-9 Reaper Drone έχει έκτοτε αναγνωριστεί από εκπρόσωπο των Χούτι, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το drone πετούσε στον εναέριο χώρο της Υεμένης όταν καταρρίφθηκε. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ φέρεται να ερευνά το περιστατικό, το οποίο μπορεί να κόστισε ζημία 32 εκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ομάδα των Χούθι δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς καταρρίφθηκε το drone, αλλά δημοσιεύτηκε ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που το Reaper καταρρίφθηκε από ένα σύστημα αεράμυνας που ανήκε στους Houthi.
Οι EurAsian Times δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα εάν το drone υπέστη κάποια βλάβη ή καταστράφηκε ολοσχερώς στην επίθεση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης