Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάσκεψη Παρίσι: Κατάπαυση πυρός στη Γάζα ζητά ο Macron – Βράζει η Δυτική Όχθη

Διάσκεψη Παρίσι: Κατάπαυση πυρός στη Γάζα ζητά ο Macron – Βράζει η Δυτική Όχθη
Η σύγκρουση στη Γάζα είναι μια φωτιά που μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή υποστήριξε ο επικεφαλής των υπηρεσιών αρωγής του ΟΗΕ Martin Griffiths
«Να εργαστούμε προς μια κατάπαυση πυρός» στη Γάζα ζήτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron κατά τη Διάσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 9/11 στο Παρίσι
«Πιο άμεσα πρέπει να εργαστούμε για την προστασία των αμάχων.
Για αυτό χρειάζεται μια ανθρωπιστική παύση πολύ γρήγορα και πρέπει να εργαστούμε προς μια κατάπαυση του πυρός.
Αυτό θα πρέπει να καταστεί δυνατό» υποστήριξε ο Macron, αναφέροντας πως είναι «απολύτως απαραίτητο» να προστατευθούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας και ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά αναφορικά με την προστασία των ανθρώπινων ζωών.
«Δεν είναι διαπραγματεύσιμο», δήλωσε ο Macron, τονίζοντας ωστόσο ότι το Ισραήλ «έχει το δικαίωμα να αμύνεται και το καθήκον να προστατεύει τους πολίτες του».
«Όμως η ισραηλινή κυβέρνηση έχει επίσης ευθύνη να σέβεται το δίκαιο και να προστατεύει τους αμάχους.
Η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν μπορεί ποτέ να γίνεται χωρίς κανόνες» υποστήριξε ο Macron, τονίζοντας ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται «ολοένα και περισσότερο κάθε ημέρα».

Βράζει η Δυτική Όχθη

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της UNRWA Phillipe Lazzarini δήλωσε πως ανησυχεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης της κατάστασης στη Γάζα, προσθέτοντας ότι η Δυτική Όχθη «βράζει».
Όπως είπε, υπάρχει ανάγκη για ουσιαστική, συνεχή παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής καυσίμων, αναφέροντας ότι η βοήθεια που εισέρχεται μέσω της Rafah είναι ανεπαρκής.
«Η σύγκρουση στη Γάζα είναι μια φωτιά που μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή» υποστήριξε ο επικεφαλής των υπηρεσιών αρωγής του ΟΗΕ Martin Griffiths, προσθέτοντας ότι το να επιτραπεί να συνεχιστεί η κατάσταση στη Γάζα θα ήταν «παρωδία».
«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορεί να είναι μέρος μιας μονομερούς πρότασης να προωθηθούν οι Παλαιστίνιοι σε λεγόμενες ασφαλείς ζώνες» υποστήριξε ο Griffiths.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης