Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Erdogan στο Ισραήλ: Στη Γάζα συντρίβει όλες τις ανθρωπιστικές αξίες

Πυρά Erdogan στο Ισραήλ: Στη Γάζα συντρίβει όλες τις ανθρωπιστικές αξίες
Σχεδόν το 73% των 11.000 νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα
Δριμεία επίθεση στο Ισραήλ ότι με τους βομβαρδισμούς και την στρατιωτική επίθεση στη Γάζα έχει συντρίψει όλες τις ανθρωπιστικές αξίες εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
«Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει σχολεία, τζαμιά, εκκλησίες, νοσοκομεία, συντρίβοντας όλες τις ανθρωπιστικές αξίες.
Σχεδόν το 73% των 11.000 ανθρώπων που σκοτώθηκαν βάναυσα από το Ισραήλ στη Γάζα είναι γυναίκες και παιδιά» υποστήριξε ο Erdogan, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναλάβει μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την επίλυση της κρίσης στη Γάζα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος ζητά να κηρυχθεί το συντομότερο δυνατό κατάπαυση πυρός στη Γάζα και να μπει ένα τέλος στα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ.
«Θα τηλεφωνήσω σε καθέναν από τους παγκόσμιους ηγέτες, θα διαπραγματευτώ μαζί τους και θα συναντηθώ μαζί τους εάν χρειαστεί.
Σκοπεύω να ξεκινήσω μια κοινή παγκόσμια πρωτοβουλία για τη Γάζα με ηγέτες, προέδρους και πρωθυπουργούς» υποστήριξε μιλώντας σε επιτροπή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις 7 Νοεμβρίου ο Erdogan, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Βάσει του δημοσιεύματος, η πρωτοβουλία αυτή του Erdogan θα αρχίσει μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου στη Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης