Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στη Wall Street - Η μεγάλη στροφή στην Ασία

Deutsche Bank: Οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στη Wall Street - Η μεγάλη στροφή στην Ασία
Οι ανταγωνιστές της Deutsche Bank στη Wall Street βρίσκονται όλο και περισσότερο σε δύσκολη θέση
Ενναλακτικές έναντι των επενδύσεών τους στη Wall Street αναζητούν οι επενδυτές, όπως προκύπτει από δηλώσεις του CEO της Deutsche Bank.
H Deutsche Bank επενδύει περισσότερο στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού για να προσελκύσει πελάτες που αναζητούν ευρωπαϊκές τράπεζες, εν μέσω των εντάσεων Κίνας-ΗΠΑ και για να επωφεληθεί από την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής σε σύγκριση με άλλες μεγάλες αγορές, δήλωσε ο επικεφαλής της.
"Από την άποψη της κατανομής κεφαλαίων, της κατανομής τεχνολογίας και της κατανομής ανθρώπων, υπάρχει μια κατεύθυνση για περισσότερους πόρους προς την Ασία και τον Ειρηνικό", δήλωσε ο Christian Sewing, διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, στο Reuters σε συνέντευξή του στο Χονγκ Κονγκ την Τετάρτη.
Η Ασία προσφέρει υψηλότερα περιθώρια κέρδους από άλλες περιοχές, σύμφωνα με τον Sewing, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της γερμανικής τράπεζας το 2018.
Δραστηριοποιείται σε 15 αγορές στην Ασία και τον Ειρηνικό και παράγει περίπου το 15% των παγκόσμιων εσόδων της στην περιοχή, ανέφερε.
Η τράπεζα έχει προσλάβει μέχρι στιγμής φέτος περίπου 60 διευθύνοντες συμβούλους για τις δραστηριότητες δημιουργίας και παροχής συμβουλών της παγκόσμιας επενδυτικής τράπεζάς της, με το ένα τρίτο από αυτούς στην Ασία και με έδρα κυρίως το Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα.
Ο Sewing δήλωσε ότι η ζήτηση για συμβουλές από τους πελάτες στην Ασία και τον Ειρηνικό ήταν πολύ υψηλότερη από ό,τι πριν από δύο ή τρία χρόνια.

Γεωπολιτική αβεβαιότητα

Λόγω των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και της προθυμίας των εταιρειών να διαφοροποιήσουν τις τραπεζικές τους σχέσεις, ο Sewing δήλωσε ότι οι πελάτες θέλουν να συνεργάζονται με τουλάχιστον μία ευρωπαϊκή τράπεζα.
Οι ανταγωνιστές της Deutsche Bank στη Wall Street βρίσκονται όλο και περισσότερο σε δύσκολη θέση, καθώς οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ συνεχίζουν να ελλοχεύουν και τα σενάρια αποσύνδεσης ΗΠΑ-Κίνας επιβαρύνουν την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων που έχουν έκθεση και στις δύο.
Στο πλαίσιο των επενδυτικών της σχεδίων στην Ασία, τον Μάιο η γερμανική τράπεζα δήλωσε ότι διπλασίασε το κεφάλαιο στο υποκατάστημά του στην πόλη Χο Τσι Μινχ σε περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια και αύξησε τη δέσμευση κεφαλαίου στο υποκατάστημά του στη Σεούλ κατά 36% σε 159 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης