Τελευταία Νέα
Διεθνή

Military Watch (Αμερικανικό περιοδικό): Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ορισμένα ρωσικά συστήματα είναι ανώτερα του ΝΑΤΟ

Military Watch (Αμερικανικό περιοδικό): Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ορισμένα ρωσικά συστήματα είναι ανώτερα του ΝΑΤΟ
Η Ρωσία παράγει περισσότερα πυρομαχικά αεράμυνας από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ μαζί
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία διαθέτει έναν αντιαεροπορικό πύραυλο που δεν υπάρχει ανάλογος στον κόσμο και παράγει περισσότερα πυρομαχικά αεράμυνας από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ μαζί, αναφέρει το αμερικανικό στρατιωτικό περιοδικό Military Watch.
«Ο πύραυλος 40N6 επιτρέπει στο σύστημα S-400 να επιτίθεται σε αεροσκάφη χαμηλής πτήσης και πυραύλους κρουζ σε μεγάλες αποστάσεις με τρόπο που κανένα άλλο σύστημα στον κόσμο εκτός από το ρωσικό δεν είναι ικανό», ανέφερε το αμερικανικό περιοδικό, τονίζοντας αποτελεί πρωτοφανή εξέλιξη.
Το περιοδικό σημείωσε ότι η καμπυλότητα της επιφάνειας της Γης επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα των αντιαεροπορικών πυραύλων να χτυπούν στόχους σε χαμηλό ύψος σε μεγάλες αποστάσεις.
Το αμερικανικό στρατιωτικό περιοδικό Military Watch περιέγραψε τις δυνατότητες του ρωσικού πυραύλου ως «ασύγκριτες».
Το Military Watch επέστησε επίσης την προσοχή στην ποσοτική υπεροχή του ρωσικού στρατού στον τομέα των αντιαεροπορικών πυραύλων.
Η Ρωσία είναι σε θέση να προμηθεύει ταυτόχρονα συστήματα S-400 στη Λευκορωσία και την Ινδία και να αναπληρώνει την κατανάλωση πυραύλων της ως μέρος της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Η Ρωσία έχει σαφώς ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην παραγωγική ικανότητα αντιαεροπορικών πυραύλων έναντι όλων των χωρών του ΝΑΤΟ μαζί», κατέληξε το Military Watch.
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Denis Manturov σημείωσε ότι σήμερα μόνο τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα είναι ικανά να καταστρέψουν τους ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους.
Η Ρωσία έχει δημιουργήσει πολλά νέα συστήματα αεράμυνας που είναι ανώτερα από τα αντίστοιχα της Δύσης.
Αυτά, για παράδειγμα, περιλαμβάνουν τα συστήματα αεράμυνας/πυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-400 και S-500, το σύστημα S-350 Vityaz, τα συγκροτήματα Buk-M3, Tor-M2 και Pantsir-S.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης