Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ritter (πρώην CIA): Καταστροφικό λάθος για ΗΠΑ να αφήσουν το Ισραήλ να τις σύρει σε πόλεμο με Hezbollah και Ιράν

Ritter (πρώην CIA): Καταστροφικό λάθος για ΗΠΑ να αφήσουν το Ισραήλ να τις σύρει σε πόλεμο με Hezbollah και Ιράν
Το Ισραήλ δεν μπορεί να νικήσει τη Hamas στο έδαφος επιμένει ο πρώην αξιωματούχος της CIA
Σχετικά Άρθρα
Η ισραηλινή κυβέρνηση ελπίζει ότι μπορεί να αναγκάσει την Ουάσιγκτον να τη βοηθήσει να πολεμήσει σε έναν πολυμέτωπο πόλεμο με τη Hezbollah και το Ιράν, ενώ ο Ισραηλινός Στρατός βρίσκεται «βαθιά στη Γάζα», αλλά αυτό είναι ανόητο, καθώς τα προβλήματα του Ισραήλ είναι δική του δημιουργία και όχι του αμερικανικού λαού, δήλωσε στο Sputnik πρώην αξιωματικός της CIA Scott Ritter.
Σε ένα άρθρο για το Al-Mayadeen νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Scott Ritter υποστήριξε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Natanyahu προσπαθεί να κλιμακώσει την κατάσταση στον Λίβανο προκειμένου να παρασύρει τις ΗΠΑ σε έναν πολυμέτωπο πόλεμο κατά της Hezbollah και τελικά εναντίον του Ιράν.
Ωστόσο, ο Ritter υποστήριξε επίσης ότι ένας τέτοιος ελιγμός δεν θα πετύχαινε, επειδή η Hezbollah δεν θα οδηγηθεί σε μια σύγκρουση που θα την φέρει σε μειονεκτική θέση στην παγκόσμια σκηνή.
Ο Ritter είπε ότι εάν η Hezbollah αναλάβει την πρωτοβουλία και εξαπολύσει μια επίθεση πλήρους κλίμακας στο Ισραήλ, «οι άνθρωποι θα σταματήσουν να μιλάνε για την Παλαιστίνη.
Οι άνθρωποι θα σταματήσουν να μιλάνε για την επιθετικότητα του Ισραήλ και τώρα θα επικεντρωθούν σε ένα νέο μέτωπο που πιθανότατα θα περιλαμβάνει το Ιράν».

Στρατηγικό όραμα

«Αυτός είναι και πάλι ο λόγος για τον οποίο ηγέτης της Hezbollah, Hassan Nasrallah, μιλάει για επιμονή.
Επιμονή σημαίνει ότι πρέπει αγωνίζεσαι στις δύσκολες στιγμές για να διασφαλίσεις ότι δεν θα αποσπαστείς από το στρατηγικό όραμα», είπε ο Ritter.
Ο ειδικός αναλυτής πρόσθεσε ότι «η Hamas κερδίζει σε αυτή τη μάχη.
Το Ισραήλ δεν μπορεί να επικρατήσει.
Το Ισραήλ δεν μπορεί να νικήσει τη Hamas στο έδαφος.
Το Ισραήλ έχασε τη μάχη της προπαγάνδας παγκοσμίως, έχασε και στις Ηνωμένες Πολιτείες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης