Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλικά συνδικάτα: Καταστροφή η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ για τον αγροτικό τομέα της Ευρώπης

Γαλλικά συνδικάτα: Καταστροφή η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ για τον αγροτικό τομέα της Ευρώπης
Η ουκρανική γεωργία «δεν παίζει με τους ίδιους κανόνες», υποστήριξε ο πρόεδρος των αγροτικών συνδικάτων της Γαλλίας
Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν «καταστροφή» για τον αγροτικό τομέα της Ευρώπης, υποστήριξε σήμερα ο Arnaud Rousseau, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου της Γαλλίας, του FNSEA, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικές εφημερίδες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, ενώ χορήγησε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στη Γεωργία.
«Με φόντο τον πόλεμο, είναι πολύ δύσκολο να εκφράσουμε τη γνώμη μας για αυτό το θέμα, γιατί αμέσως θα μας κατηγορήσουν ότι δεν στηρίζουμε την Ουκρανία. Όμως αν δούμε τα πράγματα μόνο από αγροτική σκοπιά, η είσοδος της Ουκρανίας στην ΕΕ θα ήταν καταστροφή για την ευρωπαϊκή γεωργία», είπε ο Rousseau στις εφημερίδες του ομίλου Ebra.
Η ουκρανική γεωργία «δεν παίζει με τους ίδιους κανόνες», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι αντιστοιχεί «στο 1/4 της ευρωπαϊκής, κυρίως όσον αφορά την πτηνοτροφία και τις αροτραίες καλλιέργειες, με περιβαλλοντικούς κανόνες και πρότυπα παραγωγής πολύ κάτω από τα δικά μας».
Ο υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας Marc Fesneau θα μεταβεί στην Ουκρανία την Παρασκευή και το Σάββατο, προσκεκλημένος του Ουκρανού ομολόγου του, Mykola Solsky.
Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό, με την επίσκεψη αυτή θα του δοθεί η ευκαιρία να επαναλάβει τη στήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία στον αγροτικό τομέα, ενώ θα ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών και θα συζητηθούν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης