Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατασκοπευτικό θρίλερ εκτυλίχθηκε στη Βραζιλία με την εμπλοκή της Mossad και της Hezbollah

Κατασκοπευτικό θρίλερ εκτυλίχθηκε στη Βραζιλία με την εμπλοκή της Mossad και της Hezbollah
Κοινή επιχείρηση των βραζιλιακών αρχών και της Mossad με σκοπό την εξουδετέρωση χτυπήματος της Hezbollah, ανακοίνωσε το γραφείο του Netanyahu
Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu ανακοίνωσε σήμερα (8/11) ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας στη Βραζιλία απέτρεψαν επίθεση που σχεδίαζε η σιίτικη οργάνωση του Λιβάνου Hezbollah.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αποτροπή της επίθεσης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ισραηλινή Mossad και τους εταίρους της στο ισραηλινό δίκτυο πληροφοριών, μαζί με άλλες διεθνείς, μυστικές υπηρεσίες. 
«Η Mossad επαινεί τις δυνάμεις ασφαλείας της Βραζιλίας για τη σύλληψη τρομοκρατικού πυρήνα που ενεργούσε για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, με την πρόθεση να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στη χώρα», αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του Netanyahu.
Νωρίτερα την Τετάρτη, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βραζιλία ανέφερε ότι η τοπική αστυνομία απέτρεψε προσπάθειες στρατολόγησης Βραζιλιάνων πολιτών για «τρομοκρατικές δραστηριότητες εντός της χώρας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο Βραζιλιάνοι πολίτες, ενώ διενεργήθηκαν εκτεταμένες έρευνες σε τρεις πολιτείες, μεταξύ των οποίων το Minas Gerais και το São Paulo.
Αν και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βραζιλία δεν κατονόμασε τη Hezbollah, ο βραζιλιάνικος ειδησεογραφικός ιστότοπος Globo ανέφερε ότι η επιχείρηση στόχευε σε άτομα που συνδέονται με την οργάνωση, τα οποία σχεδίαζαν επιθέσεις κατά της εβραϊκής κοινότητας στη Βραζιλία, συμπεριλαμβανομένων συναγωγών.
Ένας από τους υπόπτους συνελήφθη στο αεροδρόμιο του São Paulo κατά την άφιξή του από τον Λίβανο και σύμφωνα με τους ανακριτές έφτασε με σχέδια να πραγματοποιήσει την επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης