Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιπρόεδρος Βελγίου: Ήρθε η ώρα να επιβληθούν κυρώσεις στο Ισραήλ - H EE να αναστείλει άμεσα τις συμφωνίες σύνδεσης

Αντιπρόεδρος Βελγίου: Ήρθε η ώρα να επιβληθούν κυρώσεις στο Ισραήλ - H EE να αναστείλει άμεσα τις συμφωνίες σύνδεσης
H De Sutter υποστήριξει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναστείλει αμέσως τη συμφωνία σύνδεσης με το Ισραήλ
Η αντιπρόεδρος του Βελγίου κάλεσε σήμερα (8/11) τη βελγική κυβέρνηση να επιβάλει κυρώσεις κατά του Ισραήλ και να διερευνήσει τους βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία και προσφυγικούς καταυλισμούς στη Γάζα.
«Είναι ώρα για κυρώσεις κατά του Ισραήλ. Η βροχή από βόμβες είναι απάνθρωπη», τόνισε σχετικά η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Petra De Sutter στην εφημερίδα Nieuwsblad.
«Είναι σαφές ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για τις διεθνείς απαιτήσεις για κατάπαυση του πυρός» σημείωσε.
Μάλιστα, πηγαίνοντας «ένα βήμα παρακάτω», η De Sutter υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναστείλει αμέσως τη συμφωνία σύνδεσης με το Ισραήλ, η οποία στοχεύει σε καλύτερη οικονομική και πολιτική συνεργασία.
Παράλληλα, πρότεινε να εφαρμοστεί η απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και να απαγορευτεί η είσοδος στην ΕΕ βίαιων εποίκων, πολιτικών, στρατιωτών που είναι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου.
Ενώ υπογράμμισε πως το Βέλγιο θα πρέπει να αυξήσει τη χρηματοδότηση για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τη διερεύνηση των βομβιστικών επιθέσεων και την ίδια στιγμή να διακόψει τυχόν ροές χρημάτων προς τη Hamas.
«Πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση. Ο τρόμος κοστίζει χρήματα και πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις στις εταιρείες και στους ανθρώπους που παρέχουν χρήματα στη Χαμάς» διευκρίνισε η De Sutter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης