Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας πιέζουν τον Biden για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας πιέζουν τον Biden για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Την άμευση κατάπαυση του πυρός και την αποκλιμάκωση προωθούν οι Δημοκρατικοί Γερουσιαστές
Η πλειοψηφία των Δημοκρατικών της Γερουσίας προέτρεψε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden να διευκρινίσει πώς οι ΗΠΑ θα στηρίξουν μια ισραηλινή στρατηγική που θα αποκλιμακώσει αποτελεσματικά την κατάσταση στη Γάζα και θα νικήσει την απειλή της Hamas, λαμβάνοντας όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία των αμάχων στον παλαιστινιακό θύλακα.
«Υποστηρίζουμε την πρόσθετη βοήθεια προς το Ισραήλ που: 1) ευθυγραμμίζεται με μια ισραηλινή στρατηγική που πιστεύετε ότι θα αποκλιμακώσει αποτελεσματικά την κατάσταση και θα νικήσει την απειλή από τη Hamas.
2) δίνει προτεραιότητα στην απελευθέρωση ομήρων·
3) προωθεί ένα βιώσιμο και εφικτό στρατιωτικό σχέδιο που υποστηρίζει ένα μακροπρόθεσμο όραμα για την ειρήνη, την ασφάλεια και την παλαιστινιακή αυτοδιάθεση με τη μορφή λύσης δύο κρατών.
4) τηρεί το δίκαιο των ΗΠΑ και το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των αμάχων· και
5) προωθεί τις προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας που απαιτείται απεγνωσμένα στους αμάχους στη Γάζα.
Οι πληροφορίες που ζητούνται σε αυτήν την επιστολή θα μας βοηθήσουν να διαβεβαιώσουμε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις του Ισραήλ εντός της Γάζας επιτυγχάνει αυτούς τους στόχους».
Η πρωτοβουλία για τη σύνταξη της σχετικής επιστολής ελήφθη από τους Γερουσιαστές Chris Van Hollen, Chris Murphy, Brian Schatz και Jack reed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης