Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (γ.γ. ΟΗΕ) για Γάζα: Η λύση των δύο κρατών θα ήταν η καλύτερη διέξοδος από «μία άθλια κατάσταση»

Guterres (γ.γ. ΟΗΕ) για Γάζα: Η λύση των δύο κρατών θα ήταν η καλύτερη διέξοδος από «μία άθλια κατάσταση»
«Ενίοτε η τραγωδία γίνεται ευκαρία» τόνισε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών
Σε συνέντευξή του στον ισπανικό τύπο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres δήλωσε ότι το τέλος του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία, ώστε να τερματιστεί μία κατάσταση «καταπίεσης δεκαετιών».
«Αυτό είναι ένα σημείο εκκίνησης για μια σοβαρή διαπραγμάτευση για μια λύση δύο κρατών. Ενίοτε οι χειρότερες τραγωδίες γίνονται ευκαιρία. Η κατάσταση είχε παραλύσει τελείως, τίποτα δεν κινούνταν, οι Παλαιστίνιοι έχασαν την ελπίδα τους.» τόνισε χαρακτηριστικά ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.
Ενώ απαντώντας στην ανησυχίες του Τελ Αβίβ για το έλλειμα ασφάλειας λόγω της Hamas τόνισε πως «στο καλύτερο σενάριο αυτή η φρικτή κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει την ευκαιρία να υπάρξει επιτέλους ξεκάθαρη κίνηση προς μια λύση –κατά τη γνώμη μου λύση δύο κρατών– εντός της οποίας πρέπει να ληφθεί πλήρως υπόψη το ζήτημα της ασφάλειας του Ισραήλ»,
«Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος για να ζήσουν τα δύο κράτη ειρηνικά με εγγυημένη ασφάλεια», συμπλήρωσε στην τοποθέτηση του o Guterres.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης