Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπαναχώρηση του Ισραήλ για τη Γάζα: Δεν έχουμε καμία πρόθεση να «επανακαταλάβουμε» τη Λωρίδα

Υπαναχώρηση του Ισραήλ για τη Γάζα: Δεν έχουμε καμία πρόθεση να «επανακαταλάβουμε» τη Λωρίδα
«Δεν θα έχουν απεριόριστο χρονικό ορίζοντα, ούτε θα κρατήσουν για πάντα» οι επιχειρήσεις του IDF στη Γάζα, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο
Το Ισραήλ «δεν έχει καμία πρόθεση» να επανακαταλάβει τη Γάζα ή να την ελέγξει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο ανώτερο ισραηλινό αξιωματούχο.
«Εκτιμούμε ότι οι τρέχουσες επιχειρήσεις μας είναι αποτελεσματικές και επιτυχημένες και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε», δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.
«Δεν θα έχουν απεριόριστο χρονικό ορίζοντα, ούτε θα κρατήσουν για πάντα» τόνισε χαρακτηριστικά για το στρατηγικό πλάνο του IDF.
Τα σχόλια αντικατοπτρίζουν την αμφιταλαντευόμενη θέση των Ισραηλινών, αλλά και τις πιέσεις που υφίστανται τις τελευταίες ημέρες από τις ΗΠΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Νωρίτερα την Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είχε δηλώσει ότι στο τέλος του πολέμου ο ισραηλινός στρατός θα έχει «απόλυτη ελευθερία» δράσης στη Γάζα χωρίς περιορισμούς στις επιχειρήσεις.
Ενώ ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu είχε προαναγγείλει σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ θα αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια στη Γάζα για «αόριστο χρονικό διάστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης